ה’דיילי מייל’ מדווח שקרוליין ואדמונד אוריילי מאיסט ססקס (East Sussex) ביקשו מסאותרן ווטר (Southern Water) להחליף את מד המים בביתם מכיוון שהיצרנים, הם קבוצת ארד הישראלית, אשר לטענתם מרוויחים מהכיבוש. חברת המים הסכימה להתקין מד יד שנייה שנבנה על ידי יצרן אחר. פעילים פרו-פלסטיניים טוענים, ההחלטה סוללת את הדרך לאלפי לקוחות אחרים להתנגד למוצרים על רקע אתי.
החברה הישראלית חתמה על חוזה של 36 מיליון לישט עם סאותרן ווטר בחודש פברואר 2010 על מנת לספק מדי מים משולבים, שירותי קריאת מונים ואכסון נתונים ברחבי המפשייר, סארי, קנט וססקס. דה מארקר מדווח שזו העסקה הגדולה ביותר בתולדות החברה.
‘סאותרן ווטר’ הודיעו לאחרונה על כוונתם להתקין 500,000 מדי מים עד שנת 2015, בניסיון לעמוד ביעדי הממשלה לקצץ בשימוש במים ממוצע של מ-148 ליטר ל-130 ליטר לנפש ליום בשנת 2030. העלות של התקנת מד מים היא בסביבות 200 לישט עבור בית בודד.
גברת או ‘ריילי, מברייטון, מזרח ססקס, סיפרה כי קבלה מכתב אשר מבטיח לה לשנות את מד המים בשל דאגתה לגבי מקור המוצר. ולאחר מכן הותקן מודל ששופץ, במקום אלו שהם קנו מארד.
גברת או’ריילי טוענת שהתנגדותה התבססה על הפלישות לכאורה של ממשלת ישראל לאדמה פלסטינית ולקשריה שלקבוצת ארד עם הממשלה. מאז שנת 2000 הישראלים הרסו בשיטתיות את תשתית אספקת המים הפלסטינית וארד מספקת את התשתית לממשלת ישראל.
דובר הקמפיין סולידריות של פלסטין אמר: הצעתה של חברת המים לשינוי המד המים, סוללת את הדרך לאלפי אנשים אחרים שתהיה להם אפשרות להחליף את המונים שלהם.
אנחנו נחלק עלונים באלפי בתי אב ברחבי ססקס בהם מתוכננת התקנה של מדי מים של ארד כחלק מתכנית המדידה של חברת המים, בכדי להודיע להם שהם אינם צריכים להסכים למכשיר מתוצרת ישראל.
בחברת המים ‘סאותרן ווטר’ מסרו שזה היה המקרה הראשון מסוגו מאז 2010 ושההחלטה שלהם אינה משקפת מדיניות גורפת בעניין. אסור להסיק מסקנה שיוצעו מכשירים חלופיים לכל הלקוחות. וכל תלונה תבדק באופן פרטני.
בשלוש שנים שקבלנו רק כתריסר בקשות כאלה מכמעט 300,000 התקנות מדי מים ורק בקשה אחת אושרה בפועל..