פרופ’ רבקה כרמי, רופאת ילדים במקצועה שהקדישה חלק גדול מהקריירה הרפואית והמנהלית שלה לטובת עבודה עם אוכלוסיות בשולי החברה, מסרה לעלונדון כי המלגות מוצעות על ידי קולג’ אקסטר, שבאוניברסיטת אוקספורד, ותהיינה פתוחות לבוגרי תואר מאסטר ודוקטורט מכל תחום. לדבריה, הרעיון היה לתת עדיפות לנשים בוגרות האוניברסיטה: בדואיות, אתיופיות ועולות חדשות, בתנאי שתתקבלנה לאוניברסיטה. מדובר במלגה בגובה שכר לימוד של 1700 לישט ודמי מחייה של 30 אלף לישט לשנה מלאה. הכסף מגויס מתומכי האוניברסיטה באנגליה.
את התרומה הראשונה העניק פרופ’ ריימונד דוויק, מהמכון לגליקוביולוגיה באוניברסיטת אוקספורד ופרופ’ אמריטוס בקולג’ אקסטר, שהיה שותף פעיל בתהליך כינון המלגה. פרופ’ דוויק ציין כי היה זה דוד בן-גוריון, שאמר: אני חולם על מעין אוניברסיטת אוקספורד עברית בנגב. דוויק הינו שותף גם בהקמת המועצה הבריטית-ישראלית למדעי החיים, שבה הוא מכהן, יחד עם פרופ’ כרמי, כיור.
המועצה, פרי יוזמתו של שגריר בריטניה בישראל, מתיו גולד (בתמונה למעלה), תושק באירוע שיתקיים במשרדי הרויאל סוסייטי בלונדון, ב-22 בספטמבר, בהשתתפותו של גולד ומדענים בכירים מבריטניה ומישראל. באותו מעמד תושק גם תכנית Birax החדשה, בשיתוף עם המועצה הבריטית וקרן פירס, במטרה לגייס עשרה מיליון לישט למחקר בתחום הרפואה המשחזרת (RMI).