אחרי שימוש לצרכי אירוח האולימפיאדה בשנה הבאה, מתכננים הבעלים, חברת CapCo – Capital & Counties, פיתוח נדלן חדשני ושאפתני במקום. הפרוייקט יכלול כ-312 דונם ויימשך כ-20 שנה, בעלות של כ-8 מיליארד פאונד. לשם תוספת נחוצה זו, של למעלה מ-7,000 בתים בלונדון, נדרשת הסכמתן של שתי עיריות מקומיות, כאשר החברה כבר הוציאה כ-20 מיליון פאונד על הפרוייקט – ותכניות התכנון הכללי, המכילות כ-600 אלף עמודים, נשלחו לעיריות המרסמית’ ופולהאם וכן לקנזינגטון וצ’לסי. במילה כללי הכוונה היא שקודם כל דרושה הסכמה לתכנית הכוללת, ופרטי העיצוב יישלחו מאוחר יותר. אם תאושר התכנית, תחל הבנייה בעוד כשנה ותסתיים ב-2032.
את הפרוייקט מתכנן האדריכל, סר טרי פארל, והוא מבוסס על רעיון של ארבעה כפרים ורחוב ראשי (היי-סטריט), שיחבר בין רחוב North End במערב לבין רחוב Warwick ותחנת ארל’ס קורט במזרח. ארבעת הכפרים יכילו אלפי בתים פרטיים, כ-121 דונם של משרדים, חנויות, בתי מלון, מתקני פנאי, בית-חולים פרטי, מרכזים קהילתיים וחינוכיים וכ-142 דונם של שטחים פתוחים.
הקרב כבר החל
הראשון מבין ארבעת הכפרים, Earls Court Village, יחליף את מרכז התערוכות וינסה לשכפל את איזור המגורים הגדול והאלגנטי עם חרמשים סוחפים של בתים עירוניים (townhouses) בצפון ובדרום, ובלוקים של אחוזות מודרניות, המזכירים את הארכיטקטורה הוויקטוריאנית והאדוארדיאנית שבסביבה. North End Village יכיל מרכזים תרבותיים וקהילתיים בקצה המערבי של הרחוב הראשי וחצרות ירוקות להתעמלות ולספורט. West Brompton Village יותאם למשפחות צעירות, עם שטחים פתוחים ובטוחים למשחקי ילדים. West Kensington Village ישמש בעיקר כרובע מסחרי עם ארכיטקטורה עכשווית מרשימה, המרוככת על ידי עלווה ירוקה בכל פינה.
נראה כי עיריית המרסמית’ ופולהאם משתפת פעולה עם CapCo, מכיוון שהחברה הציעה לשכן מחדש 760 מדיירי השיכונים שלה בבניינים חדשים, על חשבונה. לעומת זאת, המחוז המלכותי של קנזינגטון וצ’לסי הרבה פחות ידידותי. המחוז האשים את החברה בערפול וחוסר שקיפות לגבי נושאים, כמו צפיפות ופסגות. CapCo הודו בפניי שאמנם הצפיפות שהציעו באיזור היא רבה, אך לטענתם מידת הצפיפות באיזור, גם ככה גבוהה.
גם תושבים מקומיים וחברי העיריות אינם מאושרים מצמיחת בניינים בגובה של 15 קומות. התושבים המאוד מבוססים של מחוז קנזינגטון וצ’לסי חוששים כי התכניות יהפכו את השכונה לגרסה חדשה של Milton Keynes, עם בעיות תחבורה ופקקי תנועה.
הפלא ופולהאם
ואם כל זאת לא מבלבל מספיק, מרכיב אחר נוסף לערבוביה: מועדון הכדורגל של צ’לסי, שהיו מאוד שמחים לעזוב את האיצטדיון הבלתי הולם שלהם בפולהאם ולעבור למגרש חדש וגדול במקום אחר, שיכיל 60 אלף מושבים. מסתובבת שמועה שבראש סדר העדיפויות ברשימה שלהם נמצאת – הפלא ופלא – תחנת הכוח של באטרסי.
לא היינו ואנחנו גם לא מקיימים שום דיונים עם מועדון הכדורגל של צ’לסי, מנהל ב-CapCo מסר לי בתקיפות והוסיף, אין שום הוראה של מגרש כדורגל בתכנונים שלנו וגם לא בתכניות המקומיות של אף מחוז. נחיה ונראה.