הגדירו את מטרת השימוש – לפני בחירת השולחן הגדירו את מטרת השימוש של פינת האוכל. האם מטרת השימוש היא יומיומית או למטרות אירוח בלבד. למטרות יומיומית חשוב לבחון את מידת הנוחות בזמן ישיבה הכוונה היא שרגלי השולחן לא יפגעו ברגלי הסועדים. המרווח המומלץ בין סועד לסועד הינו כ- 60 סמ. במידה ומטרת השימוש היא גם יומיומית וגם למטרת אירוח כדאי תחילה לבדוק היכן השולחן יהיה ממוקם בחלל הבית, כך שבמידה ונדרש להזיזו בזמן אירוח כדאי להצמיד לבסיס רגלי השולחן דסקיות החלקה מטפלון כדי שבזמן הזזה השולחן לא יתפרק וגם כדי שיהיה ניתן להזיזו בקלות. כיום המשפחה הישראלית נוהגת לארח בין 18- 22 סועדים בממוצע ולכן בידקו האם ניתן לפתוח את השולחן בקלות, האם ההגדלות נפתחות בקלות והאם אפשר לפתוח את השולחן ללא הזזה ממקומו. בידקו מראש איזה גודל של שולחן מתאים למשפחתכם בזמן אירוח, האם הוא קל עבורכם לתפעול בקלות ובפשטות.
התחשבו במרחב של חלל הדירה – חשוב להחליט על המרחב בו יעמוד השולחן מראש. בהתאם לכך התאימו את צורת השולחן למרחב. הבחירה בשולחן עגול, מרובע או מלבן צריכים להתאים למבנה המרחבי בו יימצא וכמו כן גם מידותיו. התאימו את מידותיו של השולחן תוך התחשבות במרווח הישיבה ופתיחתו בזמן אירוח. כדאי למדוד את החלל מראש ולהקצות מרווח של כ- 60 סמ בין הקיר לכיסאות פינת האוכל. בדירה קטנה יתאים שולחן קטן כדוגמא הקונסולה, שנפתח לשולחן גדול, בדירה ממוצעת יתאימו מידות הביניים כשהשולחן סגור, ואילו בדירה מרווחת מאד ניתן להציב שולחנות גדולים כדוגמת שולחנות אבירים כמו גם ריבועי ועגול.
הדגמת פתיחת שולחנות:
בחירות צבע השולחן – חשוב לבחור צבע לשולחן אשר ישתלב בחלל. לרוב בזמן ישיבה בסלון רואים את המטבח ואת פינת האוכל, בזמן בחירות הצבע חשוב להקפיד על צבע שלא יהיה זהה לצבעו של המטבח, מומלץ לבחור טון אחד גבוהה יותר או נמוך יותר בצבע כדי ליצור הרמוניה בין השולחן ולמטבח.
עמידות– שולחן האוכל מלווה אותנו לאורך זמן ולכן חשוב שישמר לאורך זמן. בדקו את חומר הגלם ממנו עשוי השולחן, מידת עמידותו ובאילו סוגי הגנות מצופה השולחן. עץ מלא הוא חומר הגלם העמיד ביותר ולכן גם המומלץ ביותר. כיום רוב השולחנות עשויים מעצים תעשייתיים אשר נקראים MDF, במידה ובחרתם בחומר גלם זה, עדיף לבחור ב- MDF ירוק שהוא עמיד בלחות ועמיד במים, קל לזהותו כיוון שצבעו ירוק והוא מועדף על פני הMDF המוכר.
סוגי הגנות לשולחן – הקפידו לבחור ציפוי הגנה לשולחן שעמיד לטווח ארוך אשר שומר על מראה השולחן לאורך זמן. הציפוי המומלץ ביותר הוא לכה אקרילית זהו חומר סינטטי עמיד משריטות השומר על מראה השולחן לטווח ארוך ועדיף מכל החומרים הקיימים בשוק לשמירת המוצר. קיימים בשוק גם ציפוי דונג ושמן הדורשים חידוש באופן שכיח כמו גם הלכה הבסיסית אשר מוכתמת בקלות ונדרש לחדשה לעיתים תכופות.
צורת הרגליים– מומלץ לבחור ברגל פנימית אשר מעניקה נוחות מרבית בזמן הישיבה, כלומר שרגלי השולחן לא יפגעו ברגלי הסועד גם במצב בו השולחן פתוח וגם במצב בו השולחן סגור. בזמן הצמדת הכיסאות לשולחן בידקו שרגלי השולחן אינן מפריעות. בנוסף, חשוב שרגלי השולחן יהיו מחוברים למסגרת. המסגרת מעניקה חוזק לרגלים ומונעים התפרקות.
בחירת הכיסאות– הכיסא צריך להיות נוח לישיבה, מותאם לשולחן ולמרחב בו נמצא. ביחרו בד עמיד מכתמים וקל לניקוי. זכרו שבכל זמן אפשר להחליף את הבד וכך מתקבלת פינת אוכל כמעט חדשה. בתחום סוגי הכיסאות ישנם שני סוגים עיקריים: כסאות אשר תומכים בחגורת כתפיים, ניתן לזהותם באמצעות פסים לרוחב הכיסא ואילו כסאות אשר תומכים בגב תחתון מזוהים עם הקשתה ולפסים לגובה הכיסא ונקודה בלוטת יותר בחלקו התחתון של הכיסא. מומלץ יותר לבחור כיסא שתומך בגב תחתון.
התאמה אישית– בהתאם לפרמטרים שצוינו, בחרו עבור משפחתכם את השולחן שימקסם את המענה לצרכי השימוש שלכם גם מבחינת נוחות שימוש וגם מבחינת התאמה ועיצוב. חשוב לאהוב את פינת האוכל, זהו מרכז הבית בו המשפחה מתכנסת ביחד.