חברת Britvic הנסחרת בבורסה בלונדון, מעסיקה כ 3,300 עובדים. בנוסף להיותה זכיינית של חברת פפסיקו היא בעלת 30 מותגי משקאות המשווקים לכ – 200,000 נקודות מכירה בבריטניה ובאירלנד . פעילותה הבינל מתפרסת על כ- 50 מדינות, הכנסות הקבוצה לשנת 2011 עמדו על 1.3 מיליארד לישט. על פי תפיסת החברה חדשנות טכנולוגית וכניסה לפלחי שוק חדשים הם יעד אסטרטגי שיבטיח התרחבות. העניין בשיתוף הפעולה עם חברות ישראליות יתמקד לפיכך, בנושאים הנוגעים לעיצוב, אריזה, תכולת המשקאות, פתרונות בתהליך הייצור והאספקה.
לדברי דפנה שטרנפלד סמנכל ומנהלת חטיבת מוצרי הצריכה במכון היצוא שיזם את הביקור בשיתוף פעולה עם הנספחות המסחרית בלונדון,אנו שמחים לפתוח דלת נוספת בפני התעשייה הישראלית ולהעניק הזדמנות יוצאת דופן לחברות בתחום תוספי מזון, משקאות ואריזה להיפגש עם חברת ענק בסדר גודל כמו Britvic. מותגי החברה זכו בשנים האחרונות להכרה בינלאומית בזכות החדשנות בעיצוב הבקבוק ובהרכב המשקה, ואנו סבורים כי ביכולתה של התעשייה הישראלית לספק פתרונות יצירתיים ומתקדמים בהתאם לרוח החברה, לחזון ולערכים..
נח שני, הציר הכלכלי בשגרירות ישראל בלונדון מבהיר כי לצד פעילות אינטנסיבית הנעשית ליצירת שיתופי פעולה טכנולוגיים בין חברות ישראליות ובריטיות בתחומי התקשורת, המים, ומדעי החיים, מושם השנה דגש על הרחבת שיתופי הפעולה הטכנולוגיים בתחום מוצרי הצריכה. ובעקבותיה הוחלט על הגעת צוות של ארבעה בכירים. .
בין נציגי החברה הצפויים להגיע לארץ: ראש קבוצת החדשנות, שני מנהלי מופ ומנהל קבוצת פיתוח אריזה אשר יפגשו עם כ-14 חברות ישראליות ביניהן: הטכניון, גלעם בעמ, אלגאטכנולוג’יס בעמ, טמפו משקאות, נביעות, משתלות בן דור, תדביק, גת ואמרז.
על פי נתוני מכון היצוא, יצוא המזון והמשקאות ברבעון הראשון של 2013 הסתכם בכ- 247 מיליון דולר, ירידה של כ- 1% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. בשנת 2012 הסתכם יצוא ענף המזון והמשקאות בכ- 950 מיליון דולר.