אחרי ש-BMI השיקה בסוף חודש מרץ טיסה יומית נוספת מהית’רו לתל-אביב – שהתאפשרה בזכות הסכמי התעופה בין שתי המדינות – אל על לא משתהה והחודש תוסיף טיסה יומית מלוטון – שדה תעופה בעל נגישות גבוהה לקהל היעד שלה, תושבי צפון מערב לונדון.
לעומתם הפסיקה תומפסון את טיסותיה לישראל, לטענתה, כתוצאה מחוסר כדאיות. החברה לא סיפקה את המוצר הנכון מסביר שמואל בן-טובים, הציר הכלכלי בלונדון. מצד אחד הטיסות היו זולות אך בפועל, אחרי שמוסיפים את עלות האוכל והמזוודות – פער המחירים בינם לבין החברות האחרות לא היה משמעותי, בעוד שרמת השירות הייתה נמוכה. מוצר זה אינו מתאים לקהל הנוסע לישראל שמצפה לשירות טוב בטיסה שאורכת חמש שעות. בנוסף, תומפסון לא ידעה לנצל באופן שיווקי, את העובדה שטיסותיה יוצאות מלוטון הנחשב לנמל תעופה נוח לנוסעים לארץ. יחד עם זאת, למרות שיש עליה ניכרת בכמות הנוסעים בשנת 2008 (גידול של 16% למרות המשבר הכלכלי בשנת 2008), חסרונה לא יורגש עקב הוספת הטיסות בחברות האחרות, הוא אומר.
אל על תפסיק לטוס מסטנסטד, גם זאת עקב חוסר כדאיות כלכלית. החברה הפעילה טיסה או שתיים בלבד בשבוע מסטנסטד, ממשיך בן-טובים, ובמצב כזה לא משתלם להחזיק מערך הכולל סידורי אבטחה ואדמיניסטרציה בנמל תעופה שגם ככה מרוחק ולא נוח למשתמש.
ל- BMI יש 20% מהסלוטים (מקומות החניה למטוסים) בהית’רו, כאשר עלות כל סלוט הוא שני מיליון לישט. עם היוודע הדבר על הוספת הטיסה של BMI מהית’רו הגישה אל על תביעה לבגץ כנגד משרד התחבורה ורשות שדות התעופה האזרחית, בדרישה להוציא צו מניעה כנגד הפעלת הקו. הבקשה אמנם בוטלה אך ההליך צפוי להימשך.
חברה ישראלית נוספת, ישראייר, נכללה בהסכם התעופה עם ישראל שנחתם בשנה שעברה כמפעיל ישראלי נוסף אולם בחרה שלא לממש את הרישיון שניתן לה בצורת טיסות סדירות, עקב חוסר כדאיות כלכלית. לאחרונה נודע כי מתקיימים מגעים בין החברה ל-BMI להסכם שיתופי בין החברות. חברת Open Sky שהיא חברה אחות ל’שראייר, היא גם המייצגת והמשווקת את BMI בישראל ויש להניח שיתפתח קשר של שיתוף פעולה (שרינג) בין החברות אשר משמעותו היא כי כרטיסים של חברת ישראייר יימכרו לטיסות של BMI – מסביר בן-טובים, ומוסיף כי שיתוף פעולה כזה הוא מקובל וייתכן שאף יגרום לחברות אחרות לפעול באותה השיטה.
למרות שלאחרונה נרכשה BMI עי לופטהנזה, היא ממשיכה לשדר עסקים כרגיל. לאירועי ההשקה של הטיסה הנוספת בישראל, הגיע נייג’ל טרנר, מנכל החברה ולשעבר מנהל הכספים שלה. טרנר היה גם אורח הכבוד בארוחת בוקר שארגנה לשכת המסחר בריטניה-ישראל בלונדון (IBCC), שם הוא סיפר לנוכחים כי BMI הייתה חברת התעופה הראשונה שהפעילה שירות בידוק אינטרנטי וכי בקרוב היא תציע שירותי שף במחלקת העסקים בטיסות לארץ. בביקורי בישראל הבחנתי שמרכיב האוכל חשוב הוא התבדח. הטיסה החדשה יוצאת מהית’רו ב-11.15 בבוקר ונוחתת בישראל ב-18.05. את ישראל היא עוזבת ב-17:20 וחוזרת להית’רו ב-22:50. טיסת אל על הנוספת מלוטון לתא תצא ב-12:20 ותנחת בבן גוריון ב-19:15 – ומישראל ללוטון היא תצא ב-5:05 בבוקר ותנחת ב-8:30 בבוקר. המחיר השיווקי הוא 195 פאונד כאשר אותה טיסה בישראל מוצעת ב-199 דולר (137 פאונד) בלבד!