מעבר בית הוא צומת חשוב בחיים, שינוי עמוק, ולכן כדאי להשקיע בו מחשבה כדי להתחיל את הפרק החדש ברגל ימין. כמו כן, מובילים, בייחוד מובילים בינלאומיים, מחשבים את העלות לפי נפח. בדרך כלל יותר כלכלי למכור או לתרום את הריהוט הקיים ולקנות אחר בארץ היעד, מאשר למלא מכולה. אז יש יתרון כלכלי, בנוסף ליתרונות הפרקטיים והנפשיים, לסינון עמוק של תכולת הבית לפני המעבר.
כך נוצרת לה הזדמנות מצויינת לבחון את מצבת הרכוש שלנו, ולהחליט מתוך מודעות ומחשבה מה אנחנו באמת צריכים ואוהבים, ומה סתם נסחב איתנו מתוך אינרציה, ובעצם לא “מרוויח” את מקומו בביתנו ובחיינו.
אז, אם החלטתם לצלול לתוך המיטלטלים שלכם ולנער אותם כראוי, אפשר להעסיק מארגנת מקצועית, “דיקלטרית” כמוני. זה מה שיחסוך לכם זמן ודחיינות, ייתן לכם זוג עיניים חיצוניות ומקצועיות, וכן מישהו שישמור אתכם בפוקוס ויעזור עם ההחלטות ה”דביקות” יותר – לתרום או למכור בשבילכם את החפצים כדי שלא יעברו לבית החדש.

להתחיל בקל ולהשאיר לסוף פריטים עמוסי רגשות
אבל בהחלט אפשר גם לבד, או בעזרת חברים. אני ממליצה לעשות זאת לפי קטגוריות, ולא חדר-חדר. זאת אומרת, כל הבגדים שלה, אח”כ שלו, אז כלי מטבח, אח”כ ספרים, דיסקים… הבנתם את העניין.
מומלץ להתחיל עם מה שקל יותר לקבל החלטות לגביו – בדרך כלל בגדים או צעצועים שהילדים כבר גדולים עליהם – ולהשאיר לסוף פריטים עמוסי רגשות, כמו תצלומים, מתנות ומזכרות. כל אלה לוקחים הרבה זמן ומציפים לעיתים רגשות כבדים. זה יכול להיות מתיש נפשית ויהיה לכם קשה להמשיך לעבוד אחר כך.
לגבי כל חולצה וכל ספר יש לקבל החלטה כנה: עדיין אהוב ועוד נמצא בשימוש, או שכבר לא. אין טעם ושום סיבה אמיתית לשמור חפץ כי “יום אחד אולי”, כי הוא עלה הרבה כסף, או אפילו כי הדודה הורישה או העניקה לנו אותו. הבית החדש מיועד לכם, עכשיו בהווה, ולא למי שהייתם בעבר או לשם עתיד שמי יודע איך ייראה.
אם החלטתם לתרום רהיטים, ישנם כמה ארגוני צדקה גדולים שיאספו אותם מביתכם בתיאום מראש. שקיות עם בגדים או צעצועים אפשר לקחת לחנויות הצדקה בכבישים הראשיים, ופסולת גדולה – למרכז המחזור השכונתי.
אז, בהצלחה עם הסינון ובשעה טובה!