איש העסקים הלונדוני, וינסנט צנגיז, ביקר לאחרונה בישראל בחברת הדסית ביו?החזקות (HBL), שהוא בין המשקיעים המובילים בה. צנגיז הביע תמיכה בחברה באמצעות הגדלת ההשקעה. לאחר ההשקעה, התבשרה HBL כי חברת סלקיור – שנמצאת בבעלותה ועוסקת בפיתוח טיפול למחלת Dry AMD (מחלה הגורמת להתפתחות עיוורון בגיל מבוגר) באמצעות תאי גזע עובריים – קיבלה אישור FDA לניסויים בבני אדם. בתגובה לאישור, זינקה מניית סלקיור ב?20%.
HBL הוקמה והונפקה ב?2006 על ידי הדסית (חברת המסחור של בית החולים הדסה בירושלים), במטרה לקדם את המחקר הטכנולוגי של בית החולים. החברה השקיעה בשש חברות ביוטכנולוגיה, שהוכיחו הצלחה לאחר ניסויים בבעלי חיים. שלוש מתוך החברות אף התקדמו לשלב הניסויים בבני אדם. את HBL מנהלת תמי כפיר (בתצלום הקטן למעלה), שהיא בעלת ניסיון עתיר בהשקעות במדעי החיים, במסחור טכנולוגיות ובעסקאות בינלאומיות.
חברות ישראליות מתארחות בבורסה
באמצע חודש נובמבר מארחת הבורסה של לונדון משלחת של חברות ישראליות השוקלות גיוס הון בלונדון. במסגרת הביקור, משתתפים חברי המשלחת בסמינר הנפקות ונפגשים עם משקיעים, חתמים, יועצי הנפקה ואנליסטים, כדי ללמוד על תהליך הרישום והעלויות הכרוכות בהנפקה.
את המשלחת מארגנת המחלקה המסחרית בשגרירות בריטניה בישראל (UKTI), בשיתוף עם האחראית על שוק ההון ומימון פיננסי, עוד אמירה ברדיצב, שהקימה לפני כמה שנים את הדסק הישראלי בבורסה של לונדון.
מתחילת השנה, בוצעו שמונה הנפקות של חברות ישראליות בבורסה של לונדון, והן גייסו סכום כולל של כ?535 מיליון לישט. הנספח המסחרי בשגרירות בריטניה בישראל, ברי גרוסמן, מסר כי נתונים אלה מהווים אינדיקציה ברורה שמשקיעים בבריטניה מעוניינים להשקיע בחברות ישראליות בעלות פוטנציאל צמיחה.
הפיננסייר הצרפתי שכובש את לונדון
גם אם נראה כאילו הוא כבר כבש את מסך הקולנוע, נדמה שרומיין כהן בדרך לכבוש את שוק הנדלן הבריטי. כהן, בעל השליטה בחברת יורוברידג (Eurobridge), שאותה ייסד ב?2010 יחד עם שותף ישראלי בשם ליאור רבינוביץ, מספר שהם קונים נכסים, מנהלים ומשביחים אותם, והופכים גם משרדים למגורים ברווח נאה.
כהן (39) נולד בצרפת והיגר ללונדון לפני כ?12 שנים. בעברו עבד בקבוצת ההשקעות של חברת קרדיט סוויס והיה מעורב בעסקות בהיקף של יותר מ?3 מיליארד לישט. בין היתר, עסק גם בייעוץ פיננסי לחברת טבע.
בנוסף להשקעות בארץ – להשקיע בישראל זה לא רק עניין כלכלי, יש בכך גם ממד סנטימנטלי – הוא מייעץ להשקיע בלונדון, כי שם השוק בטוח, יציב, ידידותי, דינמי ומניב תוצאות טובות יותר, מאשר כל מקום אחר באירופה. הוא מעריך כי המחירים בלונדון יעלו בכ?5% בממוצע לשנה בחמש השנים הקרובות, ובכלל זה הפריפריה ומזרח העיר: כשכולם השקיעו בקנסינגטון, בצלסי ובמייפר, אנחנו הלכנו על מזרח לונדון. היום כולם עוברים לשם.
המדען הראשי מנסה לקדם הסכם מופ
רשות החדשנות הבריטית (Innovate UK) הזמינה ללונדון את המדען הראשי במשרד הכלכלה, אבי חסון, לסבב פגישות והרצאות בנושא חדשנות ישראלית ולדיון באפשרויות לשיתוף פעולה בתחומי המופ והחדשנות בין שתי המדינות. בפגישות הצדדים דנו באופן שבו מטפחת מדינת ישראל את רוח היזמות והחדשנות ועל שיתוף הפעולה ההדוק בין השוק הפרטי לשוק הציבורי בארץ. כמו כן, השתתף חסון באירועי חדשנות חשובים בפרלמנט וברשות החדשנות הבריטית.
בריטניה היא אחת המדינות היחידות באירופה, שאיתן אין לישראל הסכם מופ, וחסון מנסה לקדם חתימה על הסכם כזה. מדובר בביקור חשוב, הן ברמת האינטנסיביות והן מבחינת החשיבות שבריטניה מייחסת לנושא, אמר חסון. התחושה היא שיש עדיין פוטנציאל בלתי ממומש לקידום שיתוף הפעולה בין ישראל לבריטניה.
דיסקונט סוגר את סניף לונדון
הנהלת בנק דיסקונט הודיעה לעובדי הבנק בלונדון על ההחלטה לסגור את הסניף, המעסיק 35 עובדים ומנוהל על ידי תמר סלמניק. לעלונדון נמסר, כי הסגירה היא חלק ממהלכי התכנית האסטרטגית שאושרה לאחרונה בבנק. בימים אלו החל הבנק בהכנות לסגירת הפעילות בלונדון. הסגירה תתבצע בהדרגה, כדי לוודא שהטיפול הניתן ללקוחות יבוצע באופן מיטבי. לאחרונה חיסל גם הבנק הבינלאומי את הפעילות הבנקאית בבירה הבריטית ובעתיד יישארו רק שני בנקים ישראליים בלונדון: בנק לאומי ובנק מזרחי טפחות.
פסגות מתעניין בנדלן של טפחות
בית ההשקעות פסגות מקיים מגעים מתקדמים לרכישת 20% מתיק האשראי בנדלן של בנק מזרחי טפחות בלונדון, שהיקפו כ?20 מיליון לישט. את התיק מנהל מנכל בנק מזרחי טפחות, אלדד פרשר.