המידע על הסיור השבועי ונקודת המפגש מועברים בדואר אלקטרוני לרשימת תפוצה. אם פנויים – באים. שום דבר לא מחייב.
מאז 2005 מדריכה את הקבוצה, האמנית נגה אנגלר – ציירת מוערכת, אשר סומנה כאחת ההבטחות הצעירות בסצנת האמנות בלונדון בפרט, ובעולם בכלל. אנגלר ירשה את הקבוצה מהמייסדת, קרן בר גיל, שחזרה לישראל. בשנה האחרונה הצטרפה אליה דר נינה פרלמן – אוצרת, מרצה ויועצת לאמנים בתחום השיווק האמנותי והחשיפה.
אנגלר מציירת מגיל שלוש, ובין השאר עסקה גם בצד התיאורטי של האמנות ולמדה פילוסופיה ותולדות האמנות. את הפער בין שיגרת העבודה המתבודדת בסטודיו לבין הצורך בקשר עם אנשים פתרה בעבודה כמדריכת תערוכות במחלקת ההדרכה של מוזיאון תל אביב. שם, לפני שמונה שנים, בסיפור היכרות רומנטי בסגנון הקולנוע האמריקאי – הכירה את בעלה, הצלם ואמן הווידיאו, אורי גרשט, כשהדריכה בתערוכה שלו בביתן הלנה רובינשטיין.
אחרי רומן דילוגים התמסד הקשר והיא עברה לגור אתו. לונדון היא צומת שמאפשרת מפגשים עם גלריות בניו יורק, לוס אנג’לס ואירופה בכלל, למרות שלא קל לחיות בה. אני מוצאת את החיים פה תובעניים, אינטנסיביים, קשים – אבל עם יותר אפשרויות מבחינת העבודה, היא מסבירה.
בתום לימודי תואר שני באמנות ב- Chelsea School of Art, נבחרה אנגלר כאחת מ-25 האמנים החדשים והמבטיחים על ידי מגזין האמנות Art Review. פנו אלי כמה גלריות ובחרתי ב- Ritter Zamet שמשמשת גם כסוכן – לוקחת על עצמה את הצד השיווקי וחושפת אותך ככל שניתן. כך יכולתי להתפנות לעבוד. הייתה לי תערוכה, קיבלתי כיסוי תקשורתי ודברים התגלגלו….
במקביל לתנופת הקריירה, השקיעה אנגלר גם בקבוצת סיורי האמנות, שהתאימה לה ככפפה ליד. טבעי לי לחשוב על הוראה כי תמיד לימדתי אמנות. קיבלתי את הקבוצה כשקרן בר גיל חזרה לארץ. דרך אגב, קרן ממשיכה את הסיורים בארץ ולמי שנוסע לחופשת מולדת אני מאוד ממליצה להצטרף.
למרות שפעמיים הייתה בחופשת לידה והיא גם נוסעת לפעמים, משתדלת אנגלר להיות עקבית. צירפתי כשותפה את נינה, שהיא בעלת ידע רב וניסיון, ואנחנו מתחלקות בינינו. המטרה היא שלקבוצה תהיה המשכיות. אני בוחרת תערוכה שמעניינת אותי, קודם כל. אני מחפשת מקומות עם ראייה תרבותית רחבה. לאו דווקא אמנות עכשווית.
לאחרונה קיימנו סיור ב- British Library. אמנם הוצגה שם תערוכת צילום, אבל הסיור לא התמקד רק בה. המטרה היא לחשוף את העושר התרבותי שיש בלונדון. אני שואפת גם להתרחק קצת מהמיינסטרים ולקחת את הקבוצה למוזיאונים וגלריות איזוטוריות עם אוצרות תרבותיים. תמיד יש עניין אמנותי אך גם תרבותי והיסטורי. אני מתכננת מפגש ב- Victoria & Albert Museum דווקא על אמנות רנסנסית. אלה מקומות שיש להם נפח. אני מנסה שהסיורים יהיו מגוונים, וייגעו באספקטים שונים של תרבות.
לסיורים מגיעות נשים בגילאים שונים. הסיורים נותנים חשיפה לדברים שהן לא יכירו באופן עצמאי עם אפשרות לפיתוח חשיבה ביקורתית. יש גרעין קבוע של בנות, אך הוא משתנה מתקופה לתקופה כי אנשים באים והולכים. יש מגוון של נשים ונוצרות חברויות. הסיורים מיועדים לכל מי שיכולות להרשות לעצמן קצת זמן בימי חמישי ובשעות שבין הפיזור לאיסוף, היא מסכמת.
נגה אנגלר הציגה בתערוכות רבות בלונדון, ואף בגלרייה ‘נוגה’ בישראל. כעת היא עובדת על תערוכה קבוצתית של אמנים ישראלים, שתוצג בלונדון, ושנקראת: Jaffa Cakes TLV – בין התאריכים 16 באפריל עד 15 במאי.
הקבוצה פתוחה גם לגברים.
שלחו מייל ל-