מדינת ישראל אכן מוצגת בתקשורת, בדכ, באור שלילי, אולם מכאן ועד להצגתה של ישראל כמדינה פרימיטיבית – הדרך ארוכה. אבל אני מבקש בכל זאת לפרגן (וסליחה על אי ההיסחפות עם העדר המבקר…).
חייבים לומר שלמרות הכול – מדובר ברעיון נכון ובזמן הנכון. כל אחד מאיתנו נדהם לגלות, במקרים רבים, את הבורות התהומית הקיימת בקרב אזרחים מן השורה בכל הנוגע לישראל. כמה פעמים מצאתם את עצמכם מספרים לאנשים ששיטחה של מדינת ישראל הוא למעשה כשיטחה של ווילס (הנה עוד נתון למי שלא ידע) ולא איזו מעצמה איזורית? וכמה פעמים נשאתם נאום נלהב על נפלאות ההיי-טק והטכנולוגיה בפרט, ועל הכלכלה הישראלית בכלל? כשצריך, אנחנו באמת שגרירים של המדינה.
אין ספק, שככל שיהיה בידי הישראלים המטיילים בעולם ואלה הגרים בחול, ידע רב על ישראל, כך יוקל עליהם בכל אינטראקציה בינאישית בה הם מרגישים צורך להגן על המדינה או לצמצם את הבורות של הצד השני.
אני נכנסתי לאתר של משרד ההסברה ולא כל כך התאכזבתי. אמנם יש ויכוח על ההומור של התשדירים, אבל מכאן ועד לגיחוך על עצם הרעיון עצמו, הדרך רחוקה. גם תשדירי הפירסומת, שיצרו ויכוח לגבי נחיצותו של האתר ותכניו, גרמו לכך שיותר אנשים מודעים לו, וגם זה לטובה. כנסו לאתר ותיווכחו בעצמכם. תפסיקו לחשוב ביקורתית ותחליטו מה אתם רוצים לאמץ לעצמכם לויכוח הבא.
אולם, בכל זאת הייתי משנה כמה דברים, מוסיף ומתקן. כיום, כשהעולם נהייה כפר גלובלי קטן וכולם מתקשרים באמצעות אי-מיילים, הייתי מגביר את יכולתם של הגולשים באתר לשתף את חבריהם במידע, באמצעות כלי נפלא זה. לדוגמא – הייתי מעלה סרטים לאתר YouTube שניתן להעביר אותם הלאה, או נתונים כלכליים, טבלאות וגרפים עם אופציה להעביר אותם גם כן, על מנת להמחיש טוב יותר את המצב הכלכלי. בנוסף, חסרים לי לינקים לאתרים ישראלים חשובים כגון שגרירויות בעולם וכן קבוצות ברשתות חברתיות אליהן כדאי להצטרף. אני מאוד מקווה שמשרד ההסברה בנה תשתית מתאימה לניהול דיאלוג אפקטיבי עם כל מי שגולש לאתר ושיש לו מה להציע.
הצלחת המיזם תלויה גם ביכולת התגובה המהירה לאירועים בזמן אמת ובעדכונים שוטפים של סטטיסטיקות ומידע מעודכן.
אנחנו, בסוכנות היהודית, פוגשים כל הזמן סטודנטים וחברים בקהילה היהודית. לאורך כל הדרך, ולמרות המאמצים הרבים, במיוחד של השגרירות הישראלית, יש ביקוש למידע נוסף שיוכל לסייע בהסברה על ישראל. ההתמודדות היומיומית היא קשה מאוד, במיוחד למי שנמצא בסביבה עוינת, וכתובת אחת שמרכזת את ההסברה, יכולה להיות פתרון טוב לבעיה. קל וחומר כאשר היא מבצעת את עבודתה.
* הכותב הוא ראש משלחת הסוכנות היהודית בבריטניה.



































