אמן החושים הישראלי, ליאור סושרד, הופיע בפני קהל באירוע צדקה עבור ילדים נזקקים של קרן הטניסאי, נובאק ג’וקוביץ’, שנערך לאחר ההפסד של ג’וקוביץ’ בווימבלדון לאנדי מארי). סושרד הדהים את הקהל ביכולותיו ובמיוחד את השחקנית, גולדי הון, אותה העלה על הבמה לריקוד סלואו, ולחש באוזניה מי הייתה אהבתה הראשונה. נכחו גם דוגמניות העל, נעמי קמפבל וקייט הדסון; המיליארדר, סר ריצ’רד ברנסון; הרוקר מהרולינג סטונס, רוני ווד; וגם הדוכסית שרה פרגוסון עם בנותיה הנסיכות. פרגי גם פנתה לסושרד, והזמינה אותו להופיע ביום ההולדת של בתה, ביאטריס. ג’וקוביץ’ המרוצה, ביקש ממנו להנחות אירוע מקביל שיתקיים בניו יורק בספטמבר.

הטלוויזיה הבריטית הקרינה את סרטו הדוקומנטרי של הבמאי, ויקראם ג’יינטי, ממנו משתמע כי ארגון הסי.איי.אי נעזר בכוחותיו העל-טבעיים של אורי גלר לצורך משימות ביון, בעיקר בתקופת המלחמה הקרה מול ברית המועצות, ורמז לכך שמבצע אנטבה הצליח בזכות שיתוק המכם המצרי על ידי גלר. בסרט נטען, כי גלר סירב לעצור בכוח המחשבה שלו פעימות לב של חזירים, מחשש להשלכות של אירוע כזה. גלר עצמו העדיף שלא להגיב על הדברים, ולהשאיר טענות אלו כתעלומה. לאחרונה אירח גלר בביתו 250 ילדים חולי סרטן מעמותת זיכרון מנחם בישראל, אותם הוא בידר בכיפוף כפיות.
מייסדת פסטיבל הסרטים היהודי, ג’ודי איירונסייד, קיבלה את אות הכבוד המלכותי מהמלכה (MBE). התואר ניתן לה כהוקרה על פועלה בתחום האמנויות והחינוך.
כ-800 איש הוזמנו למלון גרובנר האוס לפרידה מהרב הראשי בבריטניה, הלורד ג’ונתן זאקס, המסיים את תפקידו לאחר 22 שנה. אורח הכבוד בערב היה הנסיך צ’ארלס, שבירך את הרב על שירותו המוצלח בקהילה היהודית. את ברכת המדינה והרמת הכוסית נשא השגריר דניאל טאוב.
בבית השגריר חגגו בר-מצווה לפרוייקט תגלית. באירוע, שארגנו אילנה פתאל וענגי אונגר, השתתפו אורחים מהקהילה היהודית והישראלית. השגריר טאוב בירך את הפרוייקט החשוב, שעד כה הביא כ-340,000 נערים לחוות את ישראל מזווית אחרת. מייסדת תגלית, פרופ’ עדה שפיצר, אמרה כי מטרת הקמפיין החדש שלהם היא להעלות את מספר המשתתפים מבריטניה מ-200 ל-700 צעירים בשנה.

הזמר הבריטי, סר קליף ריצ’ארד, לא נכנע לחרם על ישראל ונתן שתי הופעות בהיכל נוקיה בתל אביב, עם להיטיו משנות ה-50′ ועד היום, סר ריצ’ארד אף ביקר בבית ספר לטניס בנצרת, לו תרם כספים באמצעות קרן פרדי קריבין, שמטרתה לחבר בין צעירים יהודים לערבים. זמר וסר בריטי נוסף, טום ג’ונס, צפוי להופיע בישראל באוקטובר.

אופרת אימה ישראלית בשם בלק סנד הופקה על ידי אסנת קובלנץ והולחנה על ידי נעמה זיסר (בתם של איש העסקים, מוטי זיסר, ואשתו ברכה, מקימי עזר מציון). האופרה הועלתה בשני פסטיבלי אופרה קיציים בלונדון – האחד בתיאטרון ריברסייד סטודיוז והשני בתיאטרון ארקולה.
בקפה סאני היל של איתן גרונברג, בפארק סאני היל, נערכה התרמה למען דורון זאוברמן – ישראלית המתגוררת בהולנד, שנקלעה למצוקה ונזקקה לסיוע כספי בייצוג משפטי למשמורת על בנה הבכור מול אביו ההולנדי. ויוי בן-דוד, שגית גביש ואימהות לונדוניות נוספות מקבוצת הפייסבוק, London Imas, ערכו דוכן עם עוגות בהכנה ביתית, שתרמו ישראליות בקהילה, והציעו מבחר ספרי קריאה למכירה. נאספו 274 פאונד.

בתחרות הבינלאומית למוזיקה קלאסית ישראלית שמארגן הצ’ליסט, שגיא הרטוב, השתתפו 150 מוזיקאים מ-45 מדינות. בשנתה השישית, קטפו לראשונה את המקום הראשון מוזיקאים ישראלים: נגני הדואט The Jerusalem Harp & Saxophone Duo, הילה אופק ואנדרה צירלין. באירוע,שנערך ברויאל קולג’ אוף מיוזיק, נכחה נספחת התרבות איריס עמבור, וברכות שלחו שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, ושר התיירות, עוזי לנדאו.
הסדרה, שחקן זר, מבית קופרמן, שתשודר בערוץ 2, צולמה בחודש אוגוסט בלונדון; מדובר במשפחה ישראלית העוברת לגור בלונדון בעקבות הבן הצעיר, כדורגלן שמשחק בקבוצת צ?לסי. בסדרה משחקים: מוני מושונוב, בתור אביו, ויובל סמו, כאחיו הגדול, שמתאהב בזמרת, סמנתה פוקס – שמגלמת את עצמה בסדרה. השחקן הצעיר הוא מאור שוויצר (ששיחק באופוריה ובחצויה). את הסדרה כתבו דוד ליפשיץ ואסף גפן, כותביה הראשיים של ארץ נהדרת, וביים, דני סירקין.
מנהלת הבית הישראלי בלונדון, שרון בואנוס, אשר מקורבת למפיק, אריק הנינג, בילתה ביום שישי האחרון בצילומים של שחקן זר. אחותה, מאיה בואנוס, סטודנטית לתיאטרון , קיבלה הזדמנות לומר שהיא חולקת פריים עם סמנתה פוקס. ועל הדרך נקראה למשימה להיות ניצבת בסדרה. על הסט נצפו העיתונאי, גדעון רייכר, ואלה סבן, סגנית מנהלת אגף בכיר לעידוד עלייה ותושבים חוזרים, שביקרו באותו יום בלונדון ובאו לצפות בצילומים. יובל סמו וסמנתה פוקס צחקו ביניהם בין הטייקים, ויצרו לכולם חוויה בלתי נשכחת.

הבמאי עידו גרינגרד, זכה לשבחים על הצגה מאת הארולד פינטר שהוא העלה בפסטיבל הפרינג’ בקמדן בהשתתפות הקהל. גרינגרד הוא סטודנט ישראלי הלומד לתואר שני בפרפורמנס בסנטרל סנט מרטינס.
בשני פרקים בעונה החדשה של סדרת הטלוויזיה, סקינס, נשמעה לא מעט עברית מדוברת על ידי שחקנים ישראלים. דניאל בן זינו גילם את אחת הדמויות הראשיות (דמות של ישראלי טיפוסי שהשתחרר מהצבא וממלצר בבית קפה בצפון לונדון), ובין חבריו הישראלים בסדרה, נצפו שימי גוטמן, אמיר בוטרוס, אוריון בן וניצבים נוספים ששיחקו לצידה של השחקנית הבריטית, האנה מוריי.


מועדון העסקים הישראלי קיים בביתה של ליאורה תורן היבלר ערב של סטיילינג, איפור ומינגלינג. 30 נשים התכנסו לערב בהנחיית המאפרת, מאיה בר. והסטייליסטית, קרן אוקנין, שנתנה טיפים למראה נכון. מנהלת הבית הישראלי, שרון בואנוס, נידבה את פניה להדגמות איפור.
מסיבת הפתעה ליומולדת 40 של מעצב השיער, יריב עצמון, ערכה אשתו, שרון, במועדון גילגמש בקמדן עם רקדניות ברזילאיות, וזומבה בהנחיית פטריק. הפיקה טלי צמח.



































