זמן בחירות

הבת של גאידמק בוחרת בלונדון נשות החברה בחרו בדגמי מארי-סו שופטי אופ"א בחרו בפסטה כשרה אל-על בחרה במנהל חדש וזיוהלה בחרה לא להשמיט שום פרט ממה שקרה בחודש האחרון בסצינה המקומית

1

לתצוגת אופנה של דגמיה הבלעדיים של ארגנה מרי-סו (24) – חברתו בשנתיים האחרונות של עשי אביב מבעלי 'נובלינו' בגולדרס גרין – הגיעו כל נשות החברה הישראליות כדי לחזות בקולקציות החורף והקיץ שהיא עיצבה במיוחד. מרי-סו נולדה באוקראינה, עלתה לבד לארץ והתגוררה בקיבות בית זרע. שירתה כחובשת בצהל ורקדה בלהקת ג'ז. היא למדה איפור אצל 'ירין שחף', הייתה דוגמנית של 'עלית', הפיקה תצוגות אופנה ואחכ נסעה ללמוד אופנה בסורבון. כיום היא מפתחת בלונדון ליין של ג'ינסים וחולמת לראות את שמה מתנוסס כמותג אופנה.

2

בני הזוג אודליה ומאיר רחמים פתחו ביתם בפני 80 אורחים באירוע למען ארגון 'משפחה אחת', התומך בנפגעי טרור בארץ. את החסות לאירוע, וגם מענק כספי נדיב, העניק בנק לאומי, ונציגיו בלונדון: ברוך לדרמן ומשה לנגרמן, העניקו לאורחים שי מיוחד: אגדות מהודרות לפסח.

3

אורי גלר שפתח ערוץ קניות חדש ביפן, הגיע במפתיע למסיבת יום ההולדת לאשתו חנה שנערכה בביתם. מייקל ג'קסון לא היה ברשימת המוזמנים.

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו

4

איש העסקים בנימין פרל חנך את התיכון היהודי החדש שהקים בבורמווד, 'תיכון יבנה', ביחד עם הרב הראשי, יונתן זקס.

5

משפחת גאידמק שלחה נציגה ללונדון. הבת קטיה (25), יצאה לחפש ביזנס משלה, כמו שני אחיה. אחרי טיול קצר סביב העולם היא התמקמה בניו יורק, ושם החלה לעבוד בחברת תכשיטים גדולה. כשהבינה שהיא מעדיפה לעצב קו תכשיטים משלה, הגיעה ללונדון והתחילה בהקמת חברה קטנה, שתפיץ החל מחודש יולי ליין תכשיטים אקסקלוסיבי לצד קולקציה פשוטה. אבא ארקדי, שמקווה עדיין שאחרי לונדון היא תחליט להשתקע לישראל, רכש לה בית בקיסריה בסמוך לביתו.

6

לפני משחק הכדורגל בין טוטנהאם לסביליה בגביע האופא, בילו שופטי המשחק והצוות הנלווה אליהם בארוחת צהריים במסעדה האיטלקית 'פרנצ'סקה' בגולדרס גרין. בעלי המסעדה, ניר עמר וקווין מונסורי, ציינו שגם לפני המשחק הקודם של טוטנהאם בגביע האופא עצר אצלם צוות השופטים לחגיגת פחמימות איכותית.

בשקט בשקט, התחלפו השנה מנהלי אל על בלונדון. דני סעדון חזר לארץ אחרי כעשר שנים בתפקיד, ובמקומו הגיע אורי דנור. דנור (58), שהחל דרכו באל על כמהנדס תעשייה וניהול, שימש מנהל אל על בהולנד במשך ארבע שנים בתקופה בה התרחש אסון ביילמר (1992), כשמטוס מטענים של אל על, מסוג בואינג 747, התרסק על שני בנייני מגורים בשכונת 'ביילמר' בדרום-מזרח אמסטרדם. באסון נהרגו 43 אנשים, בהם צוות הטיסה. כשחזר לישראל כיהן כסמנכל מכירות עולמי ופיתח את תוכנית הנוסע המתמיד וכמנכל חברת הבת, סאן דור.

ללונדון הגיע עם רעייתו רחל, מהנדסת תוכנה ועובדת היי טק בחברת ראדוויז'ן. מבין שלושת הבנים (22,27 ו-29) יתכן שדני, בן הזקונים, שסיים את שירותו הצבאי כמתופף הראשי של תזמורת צהל, יגיע ללונדון ללימודי מוזיקה. שני הבוגרים עוסקים בטכנולוגיה וביו-טכנולוגיה וגרים בארץ.

כיצד אתה רואה את שליחותך בלונדון?

ראשית אני רואה בתפקיד שליחות ציונית, למרות שאל-על היא כיום חברה פרטית. מדינת ישראל סובלת מצניחה בתיירות, גם מאנגליה, ואני חושב לקדם נושא זה במיוחד. יש למדינה אוצרות טבע שהם הארץ עצמה, ואנחנו פועלים בשיתוף עם משרד התיירות. בנוסף, אני מעוניין לשפר את נושא מכירות הכרטיסים דרך האינטרנט. יש לנו כיום אתר ידידותי ובקרוב תהיה גישה לבידוק מלונדון שיחסוך זמן רב, אבל כמובן שלא יחסוך את הבדיקות הביטחוניות, שאל על מאוד מקפידה בהן כמו תמיד.

מדוע קשה לחברי הנוסע המתמיד לקבל שדרוגים למחלקת עסקים?

הביקוש למחלקת עסקים רב מההיצע, במיוחד בטיסות מאנגליה, ולאור השיפורים שעברה המחלקה. הסיכוי לשדרוג גבוה יותר אצל רוכשי שוברי הבונוסים, גם כאן יש לנו תוכניות נוספות לצ'יפורים.

יש סיכוי לתוספת טיסות, אולי טיסות בוקר כמו שיש לבריטיש?

אל על הייתה רוצה להוסיף טיסות מלונדון, רק שכרגע לוח ההמראות והנחיתות בהית'רו אינו מאפשר זאת. אולי אחרי שיפתח טרמינל 5 בשנה הבאה.

יש לכם מידע על אירועים בלונדון? <a href="mailto:ziva@alondon.net">כתבו אליי</a>

למאמרים נוספים מאת זיוה לוי

כתבות נוספות של זיוה לוי

קרא עוד