‘אל חאק’, הארגון הפלסטיני לזכויות אדם, הגיש בבית המשפט העליון בלונדון תביעה נגד שר החוץ דיוויד מיליבנד, שר הביטחון, ג’ון האטון ושר העסקים, פיטר מנדלסון. לטענתם, השלושה ממשיכים לסייע לישראל למרות שזו ביצעה עבירות הומניטאריות בפעולתה האחרונה ברצועת עזה ועל כן יש להעמידם לדין.
התובעים מסתמכים על חוק האוסר על מדינה כלשהי להגיש סיוע למדינה אחרת המפרה את החוק הבינלאומי. הם דורשים הפסקה מיידית של מכירת נשק בריטי לישראל, הפסקת הדיאלוג לשדרוג יחסי ישראל עם האיחוד האירופאי וחקירת ההאשמות לפיהן צהל ביצע פשעי מלחמה בעזה.
הקמפיין המשפטי הזה מנוהל על ידי קרן חדשה שהוקמה בלונדון לאחר הפעולה בעזה והיא קשורה למאמצים שעשו בשנים האחרונות עורכי-דיו פרו-פלסטינים להביא למשפט קצינים ישראלים החשודים בפשעי מלחמה. את התביעה נגד השרים הבריטים הגיש עוד פיל שיינר המאשים את ממשלתו בהעלמת עין ממעשיה של ישראל בעימות האחרון.
משרד החוץ הבריטי דחה בתוקף את הטענות ואמר כי יגן בחירוף נפש על ההאשמות כאשר הן תגענה לבית המשפט. יחד עם זאת, הוא הוסיף באמצעות דוברו, הוכחות על עבירות לכאורה שביצע צהל במבצע ‘עופרת יצוקה’ תילקחנה בחשבון כאשר הממשלה תשקול הענקת רישיונות נוספים ליצוא נשק.
לפני למעלה משנה, פנה אותו שיינר בשם ‘אל חאק’ לבית-המשפט בדרישה לפרסם את פרטי מכירות הנשק הבריטי לישראל. בקשתו נדחתה והוא הגיש על כך ערעור שעוד לא התברר.


































