המפגש בין האמניות אילנה אביב המפסלת תחרה בבטון לבין ריבה זהר המציירת את ה’ג’ונגלים’ הישראליים נראית בהתחלה כניגוד מפתיע: הראשונה עובדת בחומרים גסים ומדבריים השואבים השראתם ממרחבי המדבר השומם, והשנייה מציירת בססגוניות כובשת בניסיון לדובב את האקלקטיות האורבנית הישראלית. למרות הניגודים, דומה שדווקא הזהות בין שתי האמניות יוצרת שיח חדש, ובתערוכת ג’ונגל מדברי, אשר תוצג בין התאריכים 18/1- 8/2 בגלריית הוראס ריכטר בתל אביב, השתיים מנהלות דיאלוג בעזרת ארבעים יצירות המעלות דיאלוג של נשיות, נדודים, שייכות, קרבה וחיפוש אחר האושר.
בתערוכת ג’ונגל מדברי יחשף המבקר לשני עולמות מנוגדים לכאורה: האמנית ריבה זהר, משיבה במבחר ציורים אופטימיים וססגוניים, החוקרים את המרחב האורבני בישראל, ועוברים דרך טבריה, תל אביב, ירושלים ומעלים אטמוספרה שלמה של רגשות ומאוויים המשתקפים מבעד לתנועת הקנבס. סגנונה של זהר מחזיר אותנו לתשוקה של אנרי רוסו, מציג סערה של ג’ונגל בשמן וסוחף את הצופה בעושרו הססגוני לתהות על תהליך הנדודים של האמנית החושף את מהותה של הנפש היהודייה מפרספקטיבה אופטימית, שואבת כוח הישרדות מתוך אהבת החיים ושמחת היצירה.
מנגד, האמנית אילנה אביב מציגה עבודות מחול ומבטון, שנוצרו בטכניקה ייחודית שפיתחה והפכו אותה לשם דבר ברחבי הארץ. בעבודותיה מציגה אביב זווית רכה וחושנית של החומר הגס והקשה לעבודה, כאשר הבטון הופך לתחרה עדינה המוצג בין המרחב האורבני למרחב המדברי השומם. בתערוכה מציגה אביב מבחר עבודות בהשראת סלעי המדבר והכורכר, התרות אחר הנסתר ומנציחות את המפגש בין קצוות וניגודים. בין יצירותיה המפורסמות של האמנית: פסלי הנצחה בגני הרצליה, תבליט קיר ענקי באוניברסיטת בן גוריון בנגב, קיר פיסולי בגודל 100 מר ביד לבנים, פסלי חוץ בקריית גת ועוד.
ביום שבת, 26 בינואר בשעה 11:30יתקיים שיח גלריה עם האמניות.
ג’ונגל מדברי – אילנה אביב וריבה זהר עד ה 9 לפברואר
גלריית הוראס ריכטר, סמטת מזל אריה 24, יפו העתיקה
טלפון: 03-6825842
אילנה אביב אומנית חול ובטון. מייל_ilana-av@013.net
ריבה זהר, ציירת. מייל rivaz@bezeqint.net