במהלך הביקור העלתה לבני גם את נושא הקצינים הישראליים החוששים להגיע לבריטניה מחשש שיעצרו. בתגובה הבהירו הבריטים שהנושא נמצא בהליך מתקדם והפתרון ימצא בהקדם.
לבני מיקדה את פגישתה עם בלייר בצורך של הקהילה הבינלאומית בהעברת מסרים ונקיטה בעמדה תקיפה כנגד החמאס מאחר ומבחינתה של ישראל לא יכול להיות מצב של מומ על קיומה . הקהילה הבינלאומית חייבת להתמודד כיום עם איומים של מנהיגים וארגונים איסלאמיים קיצוניים,ואיומים אלה אינם נוגעים רק לישראל כי אם לקהילה הבינלאומית כולה. הקול והמסר שתעביר הקהילה הבינלאומית, ובמיוחד המסר של בריטניה לארגוני הטרור אלו הוא מכריע. וזו הסיבה שאנו מנסים לפעול בשיתוף עם הקהילה הבינלאומית אמרה לבני. שרת החוץ הדגישה שישראל נחושה למנוע משבר הומניטארי בשטחים ואין בכוונתה להעניש את האוכלוסייה הפלסטינית, אך החמאס חייב להבין אחרי הבחירות ברשות, שאם הוא רוצה לקבל לגיטימציה הוא חייב להשתנות ולעמוד בתנאי הקהילה הבינלאומית.
ישראל ראתה תמיד את החברות עם בריטניה כחשובה ביותר. אנו חולקים את אותם ערכים, אותם אינטרסים, ואת אותה דרך. שהיא הדרך הנכונה להתמודד עם כל האתגרים הללו, סיכמה לבני.
שגריר ישראל בבריטניה, צבי חפץ, ערך בביתו מפגש לכבוד השרה, צפי לבני, בו השתתפו נכבדי הקהילה, עורכי עיתונים ועיתונאים בכירים.