חלוצת רגולציה בתחום הביטקוין
לשכת המסחר גיברלטר-ישראל (Gibrael) קיימה סמינר עסקי בלונדון, בשיתוף עם משרד הכלכלה של גיברלטר. הסמינר, שהתקיים ב-Gibraltar House, היה מיועד לחברי קהילה היהודית והישראלית בלונדון, כדי להציג בפניהם את ההטבות שמציעה הטריטוריה הבריטית בדרום-מערב ספרד. מבין הדוברים באירוע, היו פול אסטנגו, מנהל בכיר במשרד הכלכלה של גיברלטר, ונציגים מחברת Sovereign ומהבנק Jacob Safra Sarasin שפועלים מגיברלטר.
“אנו רואים הזדמנויות עסקיות רבות במשולש בריטניה-גיברלטר-ישראל, בייחוד בצד ניהול ההון העצמי”, מוסר ערן שי, נשיא Gibrael. “גיברלטר מהווה מקום טוב להעברת הנכסים של ישראלים השוקלים את חזרתם לישראל ונמצאים במעמד של תושבים חוזרים או עולים חדשים”.
“בשנים האחרונות הפכה גיברלטר להיות מרכז מצוינות בכל הקשור לקידום טכנולוגיות חדשות”, מוסיפה אילת שי, יו”ר Gibrael, שמבטיחה להפוך את הסמינר הזה למסורת שנתית בלונדון. “מפאת גודלה, או קוטנה במקרה זה, גיברלטר משמשת כ’מעבדת ניסויים’ אולטימטיבית להשקת טכנולוגיות ומוצרים חדשים בסביבה אירופית. במיוחד בתחומי התקשורת, קלינטק ואנרגיה ירוקה, מובייל, פינטק, ביוטק ופתרונות Smart City. כמו כן, גיברלטר היא חלוצה ומובילה ברמה עולמית בכל הקשור לרגולציה בתחום הבלוקצ’יין ומטבעות הקריפטו. לכן חברות רבות מכל העולם, ומישראל בפרט, נוהרות כיום לגיברלטר על מנת לעבור את המסלול הרגולטורי”.
מנהל חדש בבנק לאומי בריטניה
גיל קרני מונה למנכ״ל בנק לאומי בריטניה, לאחר שעמד בראש בנק לאומי רומניה מאז שנת 2016. “אני מאוד נלהב להתחיל לעבוד בלונדון״, אומר קרני. ״המעבר לתפקיד החדש בבנק הבריטי הוא מרגש, עם האפשרות לעבוד לצד מומחים בכל תחום… לונדון היא העיר שבה החל הסיפור של לאומי. אני מקווה לעשות צדק עם ההיסטוריה של הבנק, ולסייע באמצעות עשיית החלק שלי כדי להוביל אותו אל העתיד”.
את הקריירה שלו בבנק לאומי החל קרני ב-1994 במילוי תפקידים ניהוליים שונים בבנק בישראל. בין השנים 2008-2009 היה ממייסדי הסניף הבולגרי של לאומי. לאחר לכן, הוביל את חטיבות הדסק הישראלי והנדל”ן של בנק לאומי רומניה בין השנים 2009 ו-2011, ובשנים 2011 עד 2015, כיהן כמנכ”ל לאומי לוקסמבורג.
בנק לאומי בריטניה מציע מגוון רחב של שירותים בנקאיים עסקיים ומסחריים ללקוחות בבריטניה ובעולם. הבנק הוא חברת-בת של קבוצת לאומי, שנוסדה בלונדון בשנת 1902, והוא פועל מהמטה הראשי שנמצא בלונדון.
שאיפות גבוהות לפסטיבל הסרטים הישראלי שהחל בלונדון
פסטיבל הסרטים והטלוויזיה הישראלי SERET ערך את ההשקה השנתית שלו באולם בית הקולנוע Everyman בהמפסטד, לונדון. את האולם מילא קהל של תומכים ונותני חסויות לפסטיבל. לכבוד האירוע, נערכה שיחה מיוחדת עם השחקנית קרן מור על הקריירה הטלוויזיונית והקולנועית שלה. הבמאי גלעד אמיליו שנקר ערך עימה את הראיון המשעשע, שבמהלכו הוקרנו קטעים מפורסים של מור, מ״החמישייה הקאמרית״ ועד ל״הבורגנים״. בראיון סיפרה מור שבילדותה היא התעקשה כל כך להפוך לקומיקאית ושחקנית עד שהוריה קראו לפסיכולוג ילדים כדי לנסות ולהבין מה עובר עליה. שקנר בדיוק סיים לביים סרט בכיכובה של מור בשם, “המועדון לספרות יפה של הגברת ינקלובה”, שיוקרן השנה בהקרנת בכורה בריטית בפסטיבל SERET בלונדון.
מייסדות הפסטיבל – אודליה חרוש, ענת קורן ופטי הוכמן – הודיעו על תוכניותיהן לקיים פסטיבל גדול יותר מאי-פעם. בבריטניה יהיו הקרנות בלונדון, בברייטון, במנצ’סטר ובפעם הראשונה גם באדינבורו. בהולנד הפסטיבל יתקיים באמסטרדם, באמסטלווין ובמאסטריכט. בגרמניה הוא יועלה בערים קלן, מינכן וברלין. ובצ׳ילה הוא יגיע לסנטיאגו וגם לעיר ואלפראיסו. המייסדות שוקלות גם להרחיב השנה את הפסטיבל לבוסטון בארה”ב.
פסטיבל SERET בלונדון יתקיים בתאריכים 10-18 במאי, והתוכנייה תפורסם באפריל. מכירת כרטיסים ופרטים של כל ההקרנות בעולם יפורסמו באתר הבינלאומי של סרט.