“בלב כבד אנחנו כותבים לכם את ההודעה הזאת”, נכתב באתר רשת המסעדות Hummus Bros. “כמה מותגים חווים תקופה קשה ב’היי סטריט’. כמוהם, גם אנחנו חווינו ‘סערה מושלמת’ של עלייה בעלויות, ירידה בביקוש והיצע-יתר בשוק. השילוב של הירידה בערך הפאונד אחרי ההצבעה על ברקסיט דחף את עלויות חומרי הגלם שלנו. כל אלה, בנוסף לדמי השכירות ולמיסי העסק המרקיעים, הפכו את ה’היי סטריט’ למקום מאוד קשה לפעול בו בזמנים אלה”.
“במשך 12 החודשים האחרונים, בדקנו אפשרויות להתרחק מה’היי סטריט'”, ממשיכה ההודעה. “ובחנו הזדמנויות לעבוד במזנונים של תאגידים גדולים, ולקחת טנדרים כדי להפעיל אותם בירידי ושוקי אוכל ובפסטיבלים. עבדנו גם עם מומחה שיעזור לנו להשיק מוצר בסופרמרקט באחד מהמפעילים הגדולים בבריטניה. אך למרבה הצער, למרות מיטב מאמצינו, העסק לא הצליח לייצר מספיק מזומנים כדי להמשיך לרוץ עד ששינינו כיוון. לכן, בעצב רב ובעל כורחנו, נאלצנו לסגור את העסק. תודה רבה לכם על 13 שנים נפלאות! זו הייתה חוויה נהדרת ובלתי נשכחת”.

עלייתה ונפילתה של החומוסייה בלונדון
הרשת התחילה את דרכה בסוהו בקיץ 2005. חברי מערכת עלונדון היו שם וביקרו במסעדה אחרי הפתיחה. רונן גבעון סיפר לנו אז שהרעיון לפתוח חומוסייה התרקם כשהוא למד מחשבים וכלכלה בקיימברידג’ וחסרה לו החומוסייה השכונתית. הוא ושותפו, כריסטיאן מויסט, זכו יחד בפרס יוקרתי מטעם IBM, עבדו על מתכון סודי מנצח של חומוס, ייבאו מישראל את השף ערן חובב ואת נועם גבעון (אחיו של רונן) ופתחו את הסניף הראשון, שזכה להצלחה רבה.
עם השנים נפתחו סניפים נוספים. אבל מה שבישר את הנפילה היו כנראה סבבי הגיוס שהם ערכו בשנים האחרונות. באפריל 2015 הם גייסו כ-440 אלף פאונד בפלטפורמה Seedrs כדי להמשיך ולהרחיב את העסק. שנתיים אחר כך הם גייסו כ-130 אלף פאונד נוספים לאותה מטרה. באותה שנה, 2017, פרש מהחברה רונן גבעון באופן רשמי (למרות שבפרופיל שלו בלינקדאין הוא ציין את פרישתו מהרשת בדצמבר 2015). בשבוע שעבר, 25 ביוני 2018, הגישו בעלי החברה הנותרים את המסמכים לפירוקה.
פנינו אל רונן גבעון ולא קיבלנו ממנו תגובה עד מועד פרסום הכתבה.