ה’קרדיט קראנצ” שהחל בשווקים הפיננסיים, גלש כבר מזמן ל’כלכלה האמיתית’. עשרות אלפי בריטים איבדו את מקומות עבודתם וה- Word R, מיתון בעברית, משפיע על הרגלי הצריכה. הצרכנים מחפשים דרכים לחסוך ובודקים כל דיל שנקרה בדרכם. ההנחה הרוווחת היא שקניות באינטרנט זולות יותר ולכן אתרים כ’אמזון’ זוכים לעדנה ולפופולריות עצומה ולכמיליון הזמנות מדי יום. אבל באינטרנט אפשר לא רק לרכוש, אלא גם לקבל מידע על מבצעים והנחות ולהנות משוברי הנחה.
נתוני חודש אוקטובר הראו, במפתיע, על יציבות במכירות הקמעוניות בהיי-סטריט ובאון-ליין למרות המיתון (אם כי ‘ג’ון לואיס’ רשמה לראשונה ירידה במכירות המקוונות). התחזיות הן שהמכירות המקוונות יגיעו ב-2008 ל-13.2 ביליון פאונד, גידול של 15% בהשוואה ל-2007. זהו גידול קטן יותר מאשר בין 2007 ל-2006 כשהגידול עמד על 30% והמכירות עברו את ה-163 ביליון פאונד.
אז האם רכישה באינטרנט יכולה לחסוך לכם כסף? תשובה כללית היא ‘כן’. לדוגמא: קונסולת פלייסטיישן 3 תעלה ב- Currys300 פאונד, ב’ארגוס’ 299 פאונד ובאמזון באינטרנט 289 פאונד. במוצרים אחרים הנתונים יכולים להיות הרבה יותר מרשימים ולטובת החנויות המקוונות. למרות נתון זה, רק ל- 70% מהעסקים או החנויות בבריטניה היו אשתקד אתרי אינטרנט בהם יכלו הקונים לבצע רכישות און ליין 24 שעות ביממה.
סמדר, בעלת החנות J.M. Pennifeather – חנות לעטים יוקרתיים, מוצרי קוסמטיקה אורגניים ושאר מתנות, הממוקמת בסמוך לתחנת הטיוב של המפסטד, הקימה לאחרונה אתר אינטרנט למוצריי החנות און ליין: חנות סמוכה עברה לפני חצי שנה למכירת מוצריה ברשת והן עלו בעשרות אחוזים והם מגלגלים כיום און ליין למעלה מ- 30,000 פאונד בחודש. בגלל המיתון, זה הזמן למכור און ליין. אנשים יכולים להשוות מחירים באינטרנט, לראות שהמחירים שאני מציעה אטרקטיביים, לגלוש ולהזמין 24 שעות ביממה, ולקבל את הסחורה הביתה תוך מספר ימים.
אתרים באינטרנט, כגון: kelkoo.co.uk או www.pricerunner.co.uk יבצעו עבורכם השוואות ובדיקות למציאת הדילים הזולים ביותר בכמה לחיצות על העכבר.
אתרים אחרים באינטרנט יחזירו לכם סכום כסף מסויים אם תבצעו בהם קניה. לדוגמא: האתר www.mirrorcashback.com יחזיר לכם כסףאם תבצעו דרכו רכישות באחת או יותר מ- 2000 חנויות, בהן ‘טסקו’, ‘דיקסונ’ס’ ועוד. עם ההרשמה לאתר תקבלו חמישה פאונד.
אחת מהטקטיקות של החנויות הגדולות, בהן: ‘המלי’ס’, ‘דיקסונ’ס’, ‘סלפריג’ס’, ‘גאפ’, ‘ארגוס’ ועוד, היא להציע לגולשים שוברים (וואוצ’רים) הכוללים הנחות משמעותיות. למעלה מ-41 מיליון בריטים גלשו בסוף נובמבר באתרים המציעים שוברים והנחות, גידול של 122%, כך נמסר מ’נילסן און ליין’, חברה למחקרים על הרגלי רכישה באינטרנט. מדובר בשוברים שניתן להדפיס ולגשת עימם לחנויות או לבצע רכישות און ליין. באתרים הבאים תמצאו פרטים על ה שוברים השונים:
להלן כמה דוגמאות של שוברים עם מבצעים שחלקם תקפים עד 31 בדצמבר: 10% על קנייה ב’המליס’, 25% על חלק מהמוצרים ב’קומט’, 30% על רכישות ב’גאפ’ ועוד. כמו על כל דבר באינטרנט גם על נושא זה מומלץ לעקוב אחר חידושים ועידכונים.
מומחים מעריכים שבתקופת הכריסמס, נראה מבצעים גדולים מבעבר. חלק מהרשתות הגדולות, בהן ‘מרקס אנד ספנסר’, כבר יצאו עם מבצעים בסוף נובמבר ולא חיכו עד למחרת הבוקסינג דיי.
לדעת המומחים, למרות שככל שיחריף המיתון תחול ירידה במכירות און ליין – עדיין ישמור האינטרנט על מקומו כקניון החדש.