הפסטיבל יתמקד השנה בסרטים המנסים לעורר את מודעות הצופים בנושאים בוערים להם יש השלכה מיידית על איכות חיינו כמו ההתחממות גלובאלית, תזונה בריאה, הון ושלטון.
אחת ממטרות הפסטיבל היא לתרום ליצירת שיח בחברה ולעודד מודעות סביבתית וחברתית, כמו גם לשקף ולעודד ערכים חיוביים בחברה כמו סובלנות, שוויון וחופש
במהלך ימי הפסטיבל מתקיים הפנינג רוחני גם מחוץ למסך הקולנוע לצד הקרנות הסרטים יתקיימו יריד ניו אייג’ וימי עיון עם סדנאות והרצאות.
סרט הפתיחה של הפסטיבל הוא סמסרה (Samsara) בבימוי של רון פריק האיש שהביא את, בארכה, בשנות ה-90, חוזר עם עוד דוקו וויזואלי שצולם ב-70 ממ פילם, ב-25 ארצות, במשך חמש שנים . סמסרה היא המילה המתייחסת באמונה ההינדואיסטית והבודהיסטית למעגל החיים. פריק מביא את המעגל הזה בצורת אימאז’ים מרתקים של אדמות קדושות, מכלולים תעשייתיים, פלאים טבעיים וגם אזורי אסון קולוסאלי. ללא דיאלוג וטקסט תיאורי, סמסרה מאתגר את הציפיות שלנו מסרט תיעודי מסורתי, ובמקום מעודד את הפרשנויות הפנימיות שלנו בהשראת תמונות ומוזיקה. צפו בטריילר:
עוד בפסטיבל, סרטו של דייב קוסטלו לאורך הגנגס (Go Go Gangas) מסע לאורך הגנגס בדרך לא קונוונציונאלית אופני ריקשה, סירת משוטים וכל דבר אחר שזז.
סרטו של דרור שוסטק – ‘המרכיב הסודי’ – אורי ונטע, בעלי המסעדה ההודית 24 רופי בתא, השניים מחליטים לחזור להודו למסע של אמצע החיים לחיפוש אחר המרכיב הסודי באוכל ההודי וכדי לחזור לקסם של הודו.
סרט נעילה בלאקפיש, 2013, 83 דקות, בימוי גבריאלה קואפיירווייט.
דג שחור מספר את סיפורו של טיליקום, ליוויתן מסוג קטלן (אורקה) המשתתף במופעי ראווה בפארק ימי. באמצעות ראיונות מרגשים וקטעי וידאו מציגה בימאית הסרט עובדות כואבות על ההשלכות שיש לכליאה של יצורים תבוניים אלה בשבי ועל יחסינו בני האדם לטבע בכלל .
במסגרת הפעילויות החוץ קולנועיות יתקיים מפגש קולנועי עם ניסים אמון זן מאסטר ומפתח שיטת הטריל ותרפיה, מפגש עם פרו’פ יעקב רז, מסע אל מוות וחלום – על שליטה, ידיעה, ונוכחותו של המוות ועוד.
עוד כתבות על מבחר אירועים, טיולים ובילויים, במה כדאי? וכן ב היום