מי ישכח את הלילה לפני עשור, בו טוני בלייר ואשתו הצטלמו לראשונה מחוץ לביתם המיועד בדאונינג סטריט לאחר הניצחון הסוחף שהביא את הלייבור לשלטון אחרי ארבע תבוסות? בוודאי שלא רונית זילכה; שרי בלייר לבשה באותו אירוע היסטורי את החליפה החומה שרכשה באחת מחנויותיה. הבזקי המצלמות שתיעדו את הרגע בו כבשו הבליירים את פסגת הפוליטיקה הבריטית, הנציחו גם את חליפתה של המעצבת. טוני הגיע אל המנוחה והנחלה, וכך גם האופנאית הישראלית הצנומה, שתקעה יתד ברחובות החשובים של לונדון. שרי לבשה את חליפת המנצחת ומאחוריה גם זילכה הגניבה חיוך ניצחון. מעתה תבלנה השתיים, כל אחת בנפרד, ירח דבש ממושך ובלתי מוגבל…
אך צחוק הגורל הוא שזמן קצר לאחר ששרי בלייר ארזה, לדאבונה, את חפציה ועזבה עם בעלה את מספר 10, נודע בחוגי האופנה על קשייה הכספיים של זילכה. בחודש ספטמבר הפכו השמועות לעובדות והיא הוכרזה כפושטת רגל. חוב של 3.5 מיליון פאונד הכריע אותה, וחיסל את חלומה להימנות על המעצבות המצליחות בעולם. קשה להתעלם מהאירוניה המרה. שרי הלכה ורונית זילכה הלכה בעקבותיה. כך חולפת תהילת עולם.
בעצם מי שגילתה את זילכה לעולם הגדול הייתה דווקא הנסיכה דיאנה חמש שנים קודם לכן, כאשר נכנסה במפתיע לחנות הדגל ברחוב מרליבון. רונית נכחה אז בחנות עם עוזרותיה, ונתקפה בהלם. כאשר דיאנה עזבה השתרך תור ארוך של לקוחות לפני חדר המדידה בחנות. מאז נהגה הנסיכה להופיע בחליפותיה באירועי צדקה רבים בהם השתתפה בשנים האחרונות לחייה.
כוכבה של המעצבת, שהשתתפה דרך קבע בתצוגות האופנה החשובות בלונדון ובעולם, דרך. לחוג לקוחותיה הצטרפו עד מהרה גם ג’וליה רוברטס, קייט בלאנשט וקייט וינסלט. זילכה משכה את תשומת ליבם של הידוענים המקומיים בזכות הקו הרומנטי, הקליל והמרענן שהציגה בשנות התשעים. קשה היה להתעלם ממשב הרוח שהפיחה בתצוגות האופנה. היא נראתה חדשנית, יצירתית, ייחודית ואפילו חתרנית. בגדיה היו פשוטים, אבל נראו יוקרתיים ובוהמיים.
מי שחיברה בינה לבין שרי בלייר הייתה קרול קאפלין שהתפרסמה כגורו של האחרונה. אחיה של זילכה היה אחד מחבריה לשעבר של קרול, והיא מצאה את עצמה מרושתת – אף כי נותרה צנועה ובורחת מזרקורי התקשורת. מעטים ידעו כי מדובר באופנאית ישראלית. זילכה, שם יהודי-עיראקי, צלצל באוזניהם אקזוטי כמו ‘סאצ’י אנד סאצ’י’, אף הוא שם ממוצא יהודי-עיראקי.
עבור מי שהחלה את הקריירה שלה בגיל 28 בלבד, מדובר בהישג לא קטן. זילכה הגיעה ללונדון לאחר השרות הצבאי, במהלכו שהתה בבית הספר הגבוה לקצינים. כבר אז היא הביעה את מרדנותה באמצעות המדים שלבשה. האנגלים נהנו לשמוע אותה מספרת על בעיות המשמעת שהיו לה בצהל. היא נהגה ללבוש דווקא את מדיו של אביה והרבתה לחבר להם כפתורים וחגורות. בלונדון היא למדה אופנה והתגלתה כבעלת חוש מסחרי. לאחר שסיימה את לימודיה הייתה נחושה לפתח את מוצריה שלה ובתוך מספר שנים פתחה חנויות בכתובות הנחשקות ביותר בעיר: בהמפסטד, במייפר ובריצ’מונד. היא גם קיבלה זיכיונות בכמה רשתות אופנה גדולות ואפילו לחנויות ‘בית פרייזר’ באוקספורד סטריט, הגיעה. בברנז’ה האופנאית עוררה תמיד הערצה וקנאה.
ההודעה על פשיטת הרגל של זילכה, מצאה את עמיתיה מופתעים. החברה הנקראת ‘טייט פיניש’ עברה לניהול כונסים. אפילו עיתונאיות אופנה החווירו. רק בחודש יוני היא פתחה את סניפה הראשון בסקוטלנד, ברחוב ג’ורג’ המפורסם באדינבורו. מכירות החיסול הנוכחיות תהיינה רחוקות מלכסות את החוב, וספקים רבים ישוועו לשווא לכספם. ההנחה הרווחת היא כי פג קסמה של אותה אופנה. יש הטוענים כי הממלכה לא נוהלה כהלכה. אחרים זוכרים כי גם בעבר נקלעה הסינדרלה לקשיים ונחתה על רגליה. היא עוד תשוב, הם מהנהנים בראשם, זו אינה המילה האחרונה שלה. אתר האינטרנט שלה אולי כבר לא שלה, אולם הוא לפחות מתנהג כאילו דבר לא אירע…