לצד חקיקה ממשלתית נגד אנטישמיות, בריטניה עדיין מובילה בגילויי אנטישמיות ברשת, כך נחשף השבוע במפגש בין חברי הפרלמנט הבריטי לחברי וועדת העלייה והקליטה. יור הוועדה, חכ אברהם נגוסה (הליכוד) שיבח את ממשלת בריטניה על החלטתה לאמץ הגדרת האנטישמיות.
The APPG delegation met Knesset Speaker @YuliEdelstein earlier today to continue discussions about efforts to combat antisemitism pic.twitter.com/TZc2sN3wdy
APPG Antisemitism (@APPGAA) January 4, 2017
כן, יש גילויים של שנאת יהודים בבריטניה, אך אנו מקפידים לתת להם מענה תקיף. בין אם ברשת, במגרשי הכדורגל ובמערכת הפוליטית – איננו מבליגים, ונחישותנו רק הולכת וגדלה אמר ג?ון מאן שהוא חבר הפרלמנט הבריטי מהלייבור וראש השדולה הבין-מפלגתית למאבק באנטישמיות, בתמונה הקטנה מימין למעלה.
עוד אמר מאן הכי על שני המוסדות לשתף פעולה במלחמה באנטישמיות, ומאבק זה משותף לכ המפלגות והממשלות בשתי המדינות. בבריטניה נקבעו 35 המלצות לפעולה, שלאט-לאט מתממשות. ערכנו כנסים נגד התופעה בפרלמנטים רבים, כדי להפוך מאבק זה לנורמה בינלאומית, על המשטרה בבריטניה להתמקד ולהתאמץ בפשעים אנטישמיים. גם במדיה החברתית ובתחום זה איננו מקבלים את הגישה האמריקאית המתירה כל חופש דיבור בענייני גזענות. לדבריו, אין גידול באנטישמיות, כמו שיש גידול ביכולת האנטישמיים להפיץ את הרעל שלהם. ישנם פרשנים בישראל שאינם מבינים את המצב בבריטניה, שלמדינה זו יש יכולת לנטר תופעות אנטישמיות – יותר ממדינות אחרות.
חבר הפרלמנט, ויליאם קרייג, חזר על הצהרת ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי והמחויבות לחינוך על השואה. לדבריו, בפרלמנט ממתינים לראות כיצד תתמודד הכנסת עם גילויי שנאה ברשת כדי ללמוד ממנה. נוסרט ג?ני, חברת פרלמנט חדשה, הוסיפה כי אין זה נכון שהרשת החברתית היא רק פלטפורמה. כשהן רוצות – החברות המסחריות יכולות להעלים גילויי שנאה ואנטישמיות. לדברי קרייג וואטקר, בתי ספר רבים בבריטניה יוצאים למסעות שואה בפולין מדי שנה ואילו שגריר בריטניה בארץ, דיוויד קוורי, הוסיף את הירידה בגילויי השנאה באירועי ספורט בשנים האחרונות.
חיליק בר (המחנה הציוני), ציין את חוסר המעש של הנהגת מפלגת הלייבור, כנגד גילויי האנטישמיות החמורים במפלגתם.
יוגב קרסנטי, נציג משרד התפוצות, הוסיף כי בחודש אוקטובר 2016 ברשת הטוויטר ובאנגלית בלבד, התגלו כמאה אלף גילויי אנטישמיים, סחר במזכרות נאציות, מכירת ספרי מיין קאמפף ועוד שהגיעו ל-10 מיליון איש בעולם. לדבריו, אכן ננקטו צעדים עי חברת טוויטר והאיחוד האירופי למנוע גילויים אנטישמיים, אך עדיין אחוז ההסרה מהרשת נמוך, ובריטניה עדיין מובילה בציוצים אנטישמיים באנגלית.