כל מי שנכנס אי פעם לטיקיי-מקס יודע שעל כל פריט מוצג המחיר המקורי (Recommended Retail Price) והמחיר שטיקיי-מקס מציעים, שלטענתם נמוך ב-60% מהמחיר האמיתי של הפריט. זו גם הסיסמא שלהם: תוויות גדולות, מחירים קטנים, אולם התכנית של ערוץ 4 טוענת כי למעשה המחיר המדווח כמחיר המקורי של הפריט הינו מוגזם.
הטלגרף מדווח כי אחת הדוגמאות היא מעיל של חברת Rohmir שמדווח כעולה 2,225 לישט בחנות המעצבים כשלמעשה המעצב עצמו מדווח כי מחיר המעיל נמכר בחנויות המעצב בפחות מ-£800.
סווצ’רט של דיזל שהמעצב אמר כי נמכר עבור 200 לישט, הוצג בטיקיי-מקס במחיר קמעוני 251 לישט וסוודר של ‘פרנץ’ קונקשיין’, שנמכר במקור תמורת 85 לישט הוצג ב- 115 לישט בטיקיי-מקס.
טיקיי-מקס מסרו בתגובה כי המחיר נקבע לאחר התייעצות עם המעצבים. והוסיפו : אנו רק מצטטים את המחיר הקמעוני (RRP) אשר סופק באופן עצמאי על ידי מוכר שהוא צד השלישי, ודיווחו כי הם מבצעים בדיקות פתע אקראיות על מנת להבטיח את העניין. כל טעות בתמחור יכולה להיות טעות אנוש.
הנחיות הממשלה קובעות כי אין להשתמש במחיר מומלץ לצרכן אם היא שונה באופן משמעותי ממחיר שבו המוצר נמכר בדרך כלל .
‘טיקיי-מקס’ הופך לפופולרי עם קונים בריטיים בתקופה זו של ‘צנע’, שבה צרכנים מחפשים מותגים במחירים הזולים ביותר.
תחקיר התכנית טוען כי שהכפר ‘אאוטלט’ Bicester -מרכז קניות פופולרי באוקספורדשייר אשר מציע מותגים מובילים בעולם מהעונות הקודמות בחיסכון של עד 60%, כאשר למעשה חלק מהבגדים המוצעים מיוצר במיוחד כדי להימכר בחנויות ‘אאוטלט’, ועל כן היו באיכות שונה מהמוצע בחנויות המעצבים המקוריות.
Value Retail Plc, בעל הבית’ של החנויות ביסטר אמר לתכנית : אנו בטוחים כי כל מה נמכר בכפר ביסטר הוא באיכות הגבוהה ביותר ובמחירים הוגנים .