מי שאמר שמאחורי כל שחקן מצליח עומדת אימא שאפתנית כנראה ראה את ג’יפסי. המחזמר, שנפתח לאחרונה בתיאטרון הסאבוי, מציג את דמותה של מאמא רוז, אם חד?הורית לשתי בנות, בייבי ג’ון ולואיז, בארצות הברית של שנות ה?20′. המשפחה הקטנה עוברת מעיר לעיר וחורשת את המדינה, כמו צוענים, עם מופע הוודוויל שלהן. אך הצלחת המופע ואיכותו מוטלים בספק.
ג’ון היא הכוכבת (שהרי נולדה בלונדינית), לואיז בשורה השנייה, ורוז ממלאת את כל שאר התפקידים – מפועלת במה ועד לאמרגנית. השנים עוברות וההצלחה לא ממש מגיעה. אולי כי הבנות – שכבר אינן ילדות קטנות וחמודות – ואולי האסרטיביות, האמביציה העיוורת ולעיתים החוצפה של רוז לא מוצאות חן בעיני כל אחד, אפילו לא בעיני המשפחה הקטנה שלה. השם ג’יפסי זוכה למשמעות נוספת, כשהמשפחה מגיעה לתיאטרון שמציג מופעי בורלסקה וחשפנות, ורוז נדרשת להחליט עד כמה רחוק היא תלך כדי להפוך את בתה לכוכבת והאם זה משנה על איזו במה היא תעמוד?
לקניית כרטיסים:
המחזמר, שעלה לראשונה בסוף שנות ה?50′, שואב השראה מהאוטוביוגרפיה של ג’יפסי רוז לי, אמנית בורלסקה וחשפנית. הסיפור זכה ללא מעט גרסאות ועובד לסרט בשנות ה?60′. הוא נחשב גם לקלאסיקה בקרב חובבי מחזות זמר. ראשית, משום שאת המילים לשירים כתב סטיבן זונדהיים – שאחראי בין השאר לדבר מצחיק קרה בדרך לפורום, סוויני טוד וסיפור הפרוורים. אולם, בעיקר מכיוון שאת דמותה של רוז גילמו כוכבות ברודווי הגדולות, כמו אנג’לה לנסברי, ברנדט פיטרס ופאטי לופון.
הגרסה הנוכחית של ג’יפסי עלתה בשנה שעברה בפסטיבל התיאטרון בצ’יצ’יסטר, ובעקבות הצלחתה עברה לווסט?אנד. לנעליה של רוז נכנסה הפעם אימלדה סטנטון, המוכרת בין השאר כוורה דרייק, מהסרט גאווה או כפרופ’ אמברידג’ מסרטי הארי פוטר. סטנטון מצליחה לכבוש את הקהל בקלות. רוז שלה נוקשה ותעשה הכל להצליח, אבל היא גם משעשעת ורגישה מאוד, ומשתמשת בחזות המחוספסת כדי לכסות על פגיעות, געגוע, החמצה ואהבה גדולה מאוד לבנותיה. בנאמברים הגדולים שלה, סטנטון מצליחה להקים את הקהל על הרגליים כדי להריע. היא בהחלט וללא ספק הסיבה המרכזית לראות את ג’יפסי, ובהשוואה מול הכוכבות הגדולות האחרות שקדמו לה, היא בוודאי לא יוצאת נפסדת. להפך, יש אפילו סיכוי שאולי הייתם מאמצים אותה כאימא.
לקניית כרטיסים: