אף שהוא משאיר את אור הזרקורים לבוס שלו, ויל לווז – המדורג כאחד מעורכי הדין הבכירים בעולם – תומר מהרשק (31) שותף במידה רבה להישגים מרשימים בתחום המיזוגים, הרכישות וההנפקות מהמורכבות בעולם בהם היה מעורב במשרד משרד עוד בינלאומי מוביל, פרשפילדס – Freshfields Bruckhaus Deringer. חלק מהעסקאות שביצע, זכו לכיסוי תקשורתי נרחב בעיתונות הבינלאומית.
תומר מהרשק (31) נולד במושב שבי-ציון נצר למשפחת בני מהרשק הפוליטרוק (קצין התרבות) הידוע של הפלמח. בצבא שירת כסגן מפקד יחידה מובחרת בחיל האוויר. את לימודי המשפטים באוניברסיטת תא סיים בהצטיינות, ואת ההתמחות עשה במשרד עורכי הדין גורניצקי ושות’, מהמובילים בארץ. אבל מהרשק רצה לעבור ללונדון בעקבות אהבה לחברתו הצרפתייה. ב-2001, בתום שנת התמחותו הגיע ללונדון אנונימי, אחרי ששלח קורות חיים לעשרה משרדים מובילים בעולם המיוצגים בלונדון. שבעה מהם הזמינו אותו לראיון, כשהאחרון היה משרד עורכי הדין פרשפילדס. מהרשק כמעט נפל מהכסא כשווייל לווז האגדי שראיין אותו אמר לו בתום הראיון: אתה בפנים. כיום הוא מתגורר בווסט המפסטד. מהצרפתייה בינתיים נפרד.
במהלך עבודתו בפרשפילדס טיפל מהרשק בהשתלטות עוינת בשווי של כ-2.75 מיליארד דולר. מדובר בהשתלטות על קבוצת קנרי וורף החולשת על מרכז המשרדים מהגדולים בעולם. השתלטות עוינת הוא מצב בו חברה שנסחרת בבורסה מגישה בקשה לקנות את כל מניותיה של חברה בורסאית אחרת שאינה מעוניינת ברכישה זו כדי להשתלט. במקרה של קנרי התפתח מאבק איתנים. שני הגופים שכרו צוותים ענקיים של עורכי דין. מהרשק, שייצג את הקונסורציום עליו נמנתה משפחת איל הנדלן היהודי פול רייכמן, היה אחראי על ההנפקה, שלדבריו הייתה אחת המהירות ביותר (שבועיים במקום חודשים רבים).
מהרשק הוביל גם את עסקת הענק במיליארדי דולר (הסכום המדויק חסוי) של חברת הענק האצ’יסון ( בעלת מניות גם בפרטנר הישראלית) שזכתה בבריטניה ברישיון להנהיג את טכנולוגיית רשת הדור השלישי בסלולאר. בין השאר היה גם מעורב בהנפקת המניות המחודשת של חב’ מרקוני, יצרנית ציוד הטלקום הגדולה בבריטניה.
545 לישט לשעה
פרשפילדס הינו אחד מחמשת משרדי עורכי הדין הבינלאומיים הידועים בכינוי The Magic Circle – כינוי למשרדים שעוסקים בתחום המיזוגים הרכישות, וההנפקות הגדולות והיוקרתיות בעולם. המשרד מונה 2400 עורכי דין ב-27 מדינות בעולם ונבחר ל משרד הגלובלי המוביל לשנת 2004 על יד כתב העת היוקרתי Chambers. המשרד בלונדון המאכלס שלושה בניינים בסיטי, הוקם לפני כ-250 שנה ומעסיק כאלף עורכי-דין. הוא פתוח 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. מחזור העסקים של פרשפילדס מסתכם במיליארד דולר לשנה. המשרד אינו נוטה לקבל עסקאות מתחת ל-100 מיליון לישט, מספר מהרשק, שכר הטרחה של עוד במשרד נע בין 250 ל-545 לישט לשעה. בפרשפילדס אין בונוסים….
הדיונים נערכים בחדר ישיבות גדול ולעיתים מתארכים על פני עשר שעות ויותר. אין הפסקות אוכל, והארוחות, שמגיעות ממסעדות לונדוניות מובחרות, מוגשות לשולחן הדיונים על ידי 40 מלצרים במדי שרד ופפיון. שרות הקייטרינג והקפה, הנשתה בכמויות אדירות, פתוח 24 שעות. יש להם קודים של התנהגות מאופקת. הלבוש כולל חליפה שחורה או כחולה כהה, חפתים, חולצות לבנות ועניבות אדומות בלבד. החולצות והעניבות נרכשות בחנות היוקרתית M.T. Lewin. החדרים בנויים מזכוכית, ציוד המחשוב בהם מהמתקדמים בעולם, וכל חוזה נמצא מיידית און ליין.
קורה שמהרשק עובד על תיק לקוח שבוע רצוף ויותר. במקרה כזה, הוא מגיע למשרד ביום שני ועוזב בשישי בערב. המשרדים כוללים שירותי מלון המספקים לבנים להחלפה עם מקלחות, מסז’יסטים וחדר כושר, שם הוא מבלה באדיקות חצי שעה כל יום. הפורמאליות מתפוגגת כשכולם פורשים לפאב. הם מרבים בשתייה ורוקדים על השולחנות. אני שותה כמו ישראלי… הוא מסביר. תחביביו הם סקי, גלישה, צלילה ובילוי בבירות אירופה בכל סופשבוע פנוי.
הטרנד העכשווי של חברות ישראליות הוא להנפיק בבורסות בלונדון שמשקיעות לאחרונה משאבים גדולים כדי לעודדן. כ-20 חברות ישראליות נסחרות כיום בבורסות בלונדון.
לחברות מבוססות מציע מהרשק להנפיק בבורסה הבכירה LSE בתנאי שהחברה קיימת לפחות שלוש שנים, ומגישה תשקיף לגיוס לפחות 700 אלף לישט. בבורסת ה- AIM הקטנה אין הגבלה בסכום מינימאלי, וההנפקה מהירה ונוחה במיוחד לחברות סטארט-אפ.
השוק המתעורר של חברות ישראליות הפועלות בחול, מעלה את הצורך בעורכי דין המכירים מקרוב את השוק הבינל. מהרשק מאמין שיש ביכולתו לתרום מניסיונו הרב לאותן חברות. בספטמבר הקרוב הוא אמור לחזור לארץ ולהצטרף כשותף למשרד עורכי הדין המוביל בלטר גוט אלוני ושות’ שהינו המשרד השני בגודלו בישראל. משה בלטר, מבעלי המשרד, מעריך שישראלים רבים יפנו בעתיד הקרוב לעסקים עם האיחוד האירופי והבורסה בלונדון. בלטר צופה שניסיונו הרב של מהרשק בפעילות בשוק ההון הבינל והבריטי והיותו בעל רישיון עריכת-דין ישראלי ובריטי, יתרמו רבות לפעילות המשרד בתחום המיזוגים, הרכישות וההנפקות הבינל, עליו יופקד.