מוזיאון ישראל, ירושלים הצטרף ל-Google Art Project ובכך פותח את אולמותיו ומציג מאות מיצירות האמנות החשובות שבאוספיו לצפייה מקוונת של גולשים ברחבי העולם. הצטרפות המוזיאון היא חלק מהרחבה גלובלית משמעותית של הפרוייקט המונה כיום 151 שותפים ב-40 מדינות, לעומת 17 מוזיאונים מתשע מדינות שהיו שותפים לפרוייקט עם השקתו בפברואר 2011.
יותר מ-30,000 מוצגים ברזולוציה גבוהה ממוזיאונים ברחבי העולם זמינים כעת לצפייה, לעומת 1,000 היצירות המקוריות שהיו זמינות לצפייה עם השקת הפרוייקט. הגולשים יכולים גם לשוטט באופן וירטואלי במרחבי המוזיאון וגניו ובאולמות תצוגת הקבע של המוזיאון, באמצעות טכנולוגיית Google Street View.
כמה מהיצירות החשובות ביותר המוצגות לצפייה
מסכה נאוליתית מאבן, מלפני 9,000 שנה, מחירבת דומא: מהמסכות העתיקות ביותר שנמצאו עד היום. הפנים המגולפים שייכים לקבוצה נדירה מאוד של מסכות אבן שנוצרו לפני כ-9,000 שנה ונתגלו במדבר יהודה וסביבתו.
מדליון ארד של טיטוס: מטבע נדיר ועתיק זה, המתוארך לשנת 80 לספירה, מתאר את הקולוסיאום ברומא שהקמתו מומנה בשלל שנתפס ביהודה לאחר דיכוי המרד היהודי הראשון.
פנים בית-הכנסת ויטוריו ונטו, צפון איטליה, 1700: פנים בית-הכנסת העתיק מהעיר הקטנה ויטוריו ונטו שליד ונציה, באיטליה, שוחזר במלואו על סגנון הבארוק האיטלקי האופייני לו.
תכשיטי הכלה היהודייה מג’רבה שבצפון-אפריקה: עדיים אלה, מעוטרים לתפארת במוטיבים של גרעיני שעורה, דגים, ציפורים וחמסות, נוצרו על פי האמונה כדי להבטיח את פוריות הכלה היהודייה וכדי להגן עליה מפני עין הרע
חבצלות המים מאת קלוד מונה, 1907: זהו אחד הציורים השלווים והמהורהרים ביותר מבין נופי המים של הצייר הנודע. בתמונה זו, נוף המים נעלם מן העין ושושני המים עומדות במרכזו, משתרעות לכל רוחב הבד.
הגולשים יכולים לדפדף בתוכן לפי שמות האמנים, יצירותיהם, סוג האמנות, שם המוזיאון, מדינות, אוספים ותקופות היסטוריות. כמו כן, תכונת Create an Artwork Collection (צור אוסף אמנות) מאפשרת למשתמשים לשמור תמונות של יצירות ספציפיות ולהקים אוסף פרטי משלהם. ניתן להוסיף הערות לכל תמונה ולשתף משתמשים אחרים באוספים שלמים.
44 מוזיאונים בחרו יצירת אומנות אחת שצולמה לפרטי פרטים ברזולוציה גבוהה במיוחד. טכנולוגיה זו הנקראת גיגה- פיקסל, מכילה קרוב לשבעה מיליארד פיקסלים בתמונה אחת, המאפשרים לצופים לחקור פרטים של משיחות המכחול ושל הפטינה הרבה מעבר ליכולתה של עין אנושית.
השותפות בין מוזיאון ישראל ל-Google היא המשך לשיתוף הפעולה שהתקיים עם העלאת מגילות מדבר יהודה לרשת. פרוייקט הדיגיטיזציה של המגילות הגנוזות שהחל בסתיו 2011 (dss.collections.imj.org.il) מאפשר לחוקרים ולקהל הרחב לבחון מקרוב את הטקסטים התנכיים העתיקים בפירוט שלא התאפשר עד כה.