מאז 1984, ארגון השמירה היהודי CST מפרסם דוחות שמסכמים את האירועים האנטישמיים בבריטניה. היום (יום ה’) יוצא דוח שסקר את חודשים ינואר – יוני השנה. על פי הנתונים, יש ירידה של 8% בהשוואה לששת החודשים הראשונים ב-2017. יחד עם זאת, התקופה הזו של השנה עדיין מדורגת שנייה בחומרתה לפי מספר התקריות.
בכל חודש ב-2018 אירעו למעלה מ-100 תקריות אנטישמיות, כשבחודשים אפריל ומאי נרשם המספר הגבוה ביותר: 139 ו-160 בהתאמה. סביר להניח, לפי כותבי הדוח, שהסיבה היא בחלקה תגובות לאירועים פוליטיים בבריטניה ובעולם, שכוללים את הסערה במפלגת הלייבור והלחימה בגבול ישראל עם עזה באותם זמנים.

סה”כ 727 אירועים ברחבי בריטניה בחצי השנה הראשונה של 2018
מעבר לאלימות ברחובות ולמתקפות ברשתות החברתיות, התקריות השכיחות ביותר (180) כללו אלימות מילולית, שהופנתה כלפי יהודים במקומות ציבוריים ובצורה רנדומלית. ובאופן די צפוי, הערים לונדון רבתי ומנצ’סטר ספגו את רוב האירועים (75%), בהתאם לגודל הקהילות היהודיות שחיות בהן.
סה”כ תועדו 727 אירועים ברחבי בריטניה בחצי השנה הראשונה של 2018. בנוסף, התקבלו 340 דיווחים על תקריות עם פוטנציאל אנטישמי, אבל הן לא הוגדרו כך לבסוף. חלק מאותם דיווחים שלא נספרו היו פשעים כנגד אנשים ומבנים יהודיים, ופעילות אנטי-ישראלית שלא כללה מטרות או מילים אנטישמיות.
נתונים מתוך הדוח של ה-CST:
אנשים מרגישים יותר בטוחים להביע את עמדותיהם האנטישמיות
לדברי ה-CST, המספר הגבוה מעיד על מצב שבו אנשים מרגישים יותר בטוחים להביע את עמדותיהם האנטישמיות. ומצד שני, לקורבנות ולעיתונאים יש יותר מוטיבציה לדווח על תקריות שהם עדים להן או חווים בעצמם.
“אנטישמיות היא לא אירוע מקרי”, אומר דיוויד דלו, יו”ר ה-CST. “היא משקפת את מצבה של החברה והפוליטיקה הבריטית… נמשיך לעבוד יחד עם כל שותפינו בקהילה היהודית ומחוצה לה כדי לעשות כל מה שנוכל כנגד האנטישמיות”.
מארק המילטון, עוזר מפקד המשטרה, האחראי על פשעי שנאה במועצה הלאומית של המשטרה (NPCC), אמר בתגובה לדוח: “אנחנו יודעים שקיים מחסור בדיווחים הנוגעים לפשעי השנאה וארגונים אמינים, כמו ה-CST, מספקים תחליף יקר ערך למען הקורבנות שלא מעוניינים לדווח ישירות למשטרה. יש לנו הסכם שיתוף מידע רשמי בתוקף המבטיח כי עבודתם תיידע את המשטרה בזמן אמת, כדי לסייע בהגנה על הקהילות שלנו”.
את הדוח המלא של ה-CST תוכלו לקרוא כאן.
