ליילה מלקוס מוכרת בישראל כמי שקירבה את הקהל הישראלי למוזיקה הספרדית/לטינית. היא נולדה בבואנוס איירס שבארגנטינה ובגיל 16 עלתה לישראל, בהשראת הוריה. את תחילת דרכה בישראל עשתה עם ההרכב, ג’רוזלם סלסה בנד, איתו הקליטה את האלבום Salsa Mundo (עולם הסלסה), שזכה להפצה עולמית באמצעות הלייבל Candela, ואת האלבום, מתחיל לנשום, שהקליט דיוויד ברוזה יחד עם הלהקה.
ב-1997 צירף רמי קליינשטיין את מלקוס למופעו, כל מה שתרצי, כאחת מזמרות המופע. המופע רץ בהצלחה במשך כשנתיים. ב-1997 החלה מלקוס לעבוד על אלבום הסולו הראשון שלה, עליו שקדה כשנתיים וחצי, עם מוזיקאים, כמו: שלמה יידוב, פבלו רוזנברג, רמי קליינשטיין, דיוויד ברוזה, לאה שבת ופישי הגדול (אדם בן לביא).
האלבום, לוקה דה אמור – בניהולם המוזיקלי של הבסיסט, אלון נדל, ונגן כלי ההקשה, רוני עברין – כלל עשרה שירים בעברית וחמישה שירים בספרדית. את סגנונו ניתן להגדיר כמוזיקה לטינית עם קורטוב של גוון מזרחי. במקביל להופעות ולהקלטת האלבום, לוהקה מלקוס לתפקידים מגוונים במשחק, וגילמה תפקיד מרכזי בסדרת הטלוויזיה, המוסד.
בספטמבר 2000 יצא לאקרנים סרטו של יוסף פיצ’חזדה, בסמה מוצ’ו, שזכה בפרס וולג’ין באותה שנה. בסרט שיחקה מלקוס לצד מוני מושונוב, איל שכטר ועזרא כפרי באחד מהתפקידים הראשיים כזמרת מועדונים, וביצעה את שיר הנושא Besame Mucho.
המופע החדש שלה, שוס לטיני, מתקיים בכל יום א’, בשעה 21:30, במהלך חודש אוקטובר ,2011 במועדון הוואנה, דרך השלום ,5 תל-אביב.