את הקשר המיוחד הזה הנצחנו גם בצילומים הממחישים את הווייתם הבריטית-ישראלית.
ב-12 במאי תתקיים תחרות האירוויזיון השנתית. למרות שהיא לא תתרחש בגבולות הממלכה המאוחדת – התגובות הבריטיות לשיר הישראלי של להקת טיפקס (שעדיין צריך לעבור את שלב חצי הגמר), שנויות במחלוקת. השיר כפתור אדום שמילותיו בעלות התכנים הפוליטיים כביכול, מתריעות ומרתיעו חטף בקורות לפני המשבר עם איראן. אולם בעקבות פרשת חטיפתם של המלחים הבריטיים יתכן שדווקא עכשיו יזכה לסימפטיה. אגב, באנגלית הם מאייתים את שמם ‘טי-פקס’ (שקיות תה). על תה וסימפטיה.
עידן האיי-פוד תופס תאוצה בעיקר בלונדון – העיר בה מבלים מיליונים מתושביה שעות רבות מתחת לאדמה. כל עוד לא תיפתר בעיית התקשורת האלחוטית באנדרגראונד, יותר ויותר אנשים יורידו כתבות, חדשות, סרטים וסיפורים ל’נאנו’ שלהם (שגודלו כגודל כרטיס אשראי) ויאזינו להם בדרך. את הספר ‘סיפורי נאנו’ (שיצא לאור בחודש שעבר) כתב זיו נבות, סמנכל שיווק בזירת המפגשים הוירטואלית ‘ביבו.קום’, באופן בו ניתן לקרוא סיפור בין תחנה לתחנה, מבלי לדאוג למספר עמוד, ראש פרק או תוכן עניינים.
עופר יציב, רקדן כוריאוגרף ושחקן מספר על הסיבות שהולידו אותו ליצור חוויה תיאטרלית ישראלית-פלסטינית בלונדון.
ישראלי אחר, דניאל וייס יצר קבוצת ריקוד של חריגים אבל למרות ששניהם ישראלים ושניהם רקדנים, נראה שאין שום דבר אחר משותף בעבודותיהם.
לרקוד עם כל הנשמה
ולבסוף, הרשו לנו להפנות אתכם לאיור של ניסים חזקיהו (נוסקו), במדור האקטואליה. תחשבו רק כמה מילים נשפכו בחודש האחרון סביב פרשת בני הערובה, ותראו כיצד תמונה טובה שווה לפחות אלף מילים.