לגור בממלכה כאזרח האיחוד לאחר ברקזיט

קול הישראלים בבריטניה

הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי האחרון של מגזין עלונדון

(28/04/23- 00:01)

מחפשים אירועים ישראליים בלונדון ובבריטניה? פתחו את יומן הקהילה!

(04/09/19- 10:10)
הגירה לבריטניה, תוכן מקדם
11:21 23/03/21

לגור בממלכה כאזרח האיחוד לאחר ברקזיט

עורכת דין אפרת שמש אידלסון תעשה לכם סדר; מה הן הזכויות של נושאי דרכון אירופאי אחרי הברקזיט, מה זה פמילי פרמיט ומתי זה תקף

הגירה לבריטניה - טור על חוקים, מעמד תושב, דרכון אירופי

הרבה מידע לא מוסמך, השערות וספקולציות בנושא מעמד אזרחי האיחוד ובני משפחתם בממלכה נמצא שם בחוץ. מטרת הכתבה הזו לעשות קצת סדר ולעדכן בהתפתחויות האחרונות. חשוב לציין, הפרק בחוקי ההגירה שמתעסק במעמד אזרחי האיחוד ובני משפחתם נקרא Appendix EU, כתוב בצורה מסורבלת שלא מקלה על אף איש מקצוע בימים אלה.

באחד בינואר השנה, סגרה הממלכה סגרה את שעריה וחופש התנועה של אזרחי האיחוד ובני משפחתם הסתיים. אם הינך אזרח/ית האיחוד והתיישבת בממלכה לפני ה-31 בדצמבר 2020 בשעה 23:00 שעון בריטניה (יום היציאה – specified date) תוכל/י להמשיך לגור בממלכה במסגרת חוקי האיחוד שהיו נהוגים עד יום היציאה ולהביא חלק מבני משפחתך לגור עימך.

אז מה השתנה?

החל מאחד בינואר 2021 – בוטלה רשמית זכות הכניסה לממלכה של אזרחי האיחוד ובני משפחתם. אם בן משפחה של אזרח האיחוד שכבר התיישב בממלכה מבקש להצטרף אליו, הוא יצטרך לבקש פמלי פרמיט (family permit) מחוץ לממלכה. בני משפחה לא יכולים לבקש פמלי פרמיט בגבול כפי שהיה אפשרי עד כה. לאלו שיש פמלי פרמיט בתוקף, בין אם סטיקר או חותמת בדרכון, יכולים להיכנס לממלכה בשישה חודשים של התוקף ולהגיש בקשה לפרי- סטלד לפני שהתוקף של הפמלי פרמיט פג.

חשוב לדעת, גם בן זוג וילדים של אזרח אירופאי שמחזיקים באזרחות אירופאית אבל לא התיישבו בממלכה לפני יום היציאה, חייבים לבקש פמלי פרמיט כי הם נחשבים עכשיו ׳בן משפחה מצטרף׳ (Joining family member).

התיישבנו לפני יום היציאה, ומה עכשיו?

אזרחי האיחוד ובני משפחתם שרוצים להישאר בממלכה אחרי ה-30/06/2021 חייבים להגיש בקשה לפרי-סטלד סטטוס. לאחר האישור, הם יקבלו אישור שהייה בממלכה לחמש שנים שבסופן, או לפני, הם יהיו זכאים לבקש בקשה לתושבות קבע – סטלד סטטוס, וזאת במידה שיהיו להם חמש שנים של תושבות רצופה (continuous qualifying period). לציין, ההום אופיס (משרד הפנים הבריטי האחראי על הגירה לממלכה) לא יאפשר בקלות הגשת אפליקציות לאחר תאריך זה והלכה למעשה מי שלא הגיש בקשה בזמן יחשב לתושב לא חוקי, דבר שעלול לפגוע בזכותו לתנאים סוציאליים וכדומה.

מה הן חמש שנות תושבות רצופה?

כדי להגיש בקשה לסטלד סטטוס יש להוכיח תושבות רצופה בממלכה של לא פחות מחמש שנים. תושבות רצופה בממלכה משמעותה, ללא זמן מצטבר מחוץ לממלכה של מעל שישה חודשים בכל 12 חודשים (לא קלנדרי). החוק כן מאפשר תקופה חד פעמית מחוץ לממלכה של עד 12 חודשים בשל סיבות מיוחדות כמו טיפולים רפואיים, לימודים, שליחות וכדומה. שהייה מחוץ לממלכה בשל מגפה עולמית גם סביר שתתקבל תחת ההקלה הזו.

החוק גם אומר שמעמד הפרי-סטלד לא יתבטל אלא אם כן נמצאים מחוץ לממלכה יותר משנתיים רצוף. אבל, אם אכן מחזיק המעמד יהיה מחוץ לממלכה תקופה כל כך ארוכה, הוא לא יוכל לקבל סטלד סטטוס בסוף החמש שנים כי דרישת התושבות הרצופה נקטעה פה. במקרה כזה יהיה עליו לעזוב את הממלכה או לבקש מעמד תחת קטגוריה אחרת בחוקי ההגירה, שהיא כמובן לא מתוקף היותו אזרח האיחוד. לציין, לא ניתן להאריך את מעמד הפרי-סטלד, לכן בסוף החמש שנים חייבים להגיש בקשה לסטלד סטטוס. עצתי, אם ברצונכם לקבל סטלד סטטוס ולהתיישב בממלכה לצמיתות, תתעלמו מהעניין הזה של השנתיים!

מתי להגיש בקשה לסטלד סטטוס?

לפני שהפרי-סטלד סטטוס פג או בנקודת זמן שמחזיק המעמד משלים חמש שנים של תושבות רצופה.

מה הוא מעמד של סטטוס תקף qualified status?

כפי שהסברתי בטורים קודמים, אזרחי האיחוד שרוצים לגור בממלכה צריכים להיות בסטטוס תקף כעובד, סטודנט, עצמאי כלכלית או מחפש עבודה (כולל רישום ככזה). סטודנט ועצמאי כלכלי צריכים להחזיק ביטוח בריאות פרטי. מי שגר בממלכה לא בסטטוס תקף נחשב כמישהו שמפר את חוקי ההגירה ותהיה לו בעיה להגיש בקשה להתאזרחות. ההום אופיס הכריז שזו לעולם לא היתה כוונת הממשלה להסדיר מעמד של מי ששוהים לא חוקית ונהנים מחופש התנועה.

ומה לגבי הורי אזרח אירופאי ובני הזוג?

אזרח האיחוד ובן זוגו יכול להביא את הוריו לחיות איתו בממלכה בכל שלב וזאת בתנאי שהוא מוכיח שההורים תלויים בו. איך מוכיחים? זה כבר עניין לפוסט אחר…

מצאתם טעות?
הגירה לבריטניה, ויזה, אשרה, ברקסיט, ברקזיט - עורך דין בלונדון אפרת שמש אידלסון

אפרת‭ ‬שמש‭ ‬אידלסון

אפרת שמש אידלסון – סוליסיטור, מתמחה בהגירה לממלכה, Branch Austin McCormick LLP.
es@branchaustinmccormick.com

Branch Austin McCormick logo alondon

לכתבות נוספות של אפרת‭ ‬שמש‭ ‬אידלסון

תגיות : אזרחות אירופאית, אזרחות אירופית, ברקזיט, ברקסיט, דרכון אירופי, דרכון בבריטניה, הגירה לאנגליה, הגירה לבריטניה, הגירה ללונדון, חוקי ההגירה לבריטניה, ישראלים באנגליה, ישראלים בבריטניה, ישראלים בלונדון, עורך דין להגירה בבריטניה, עורכת דין להגירה בבריטניה, פמלי פרמיט, פרי-סטלד סטטוס, תושבות רצופה
יכול לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *