בסקר, בו לקחו חלק שבע משפחות מברלין, לונדון, פריז, דבלין, ניו יורק, טורונטו וסידני, אוששו גם לא מעט מהסטריאוטיפים הלאומיים המוכרים לכולנו. כך, למשל, הבירה היא זולה ביותר בגרמניה בעוד שבארהב מחירי הקוקה-קולה הם הנמוכים ביותר. את הדיל הכי טוב על תפוחי אדמה אפשר למצוא, איך לא, באירלנד ובריטניה מתגאה בבננות זולות במיוחד.
תוצאות הסקר מגלות כי משקי הבית האירופאים משלמים פחות, באופן כללי, על מוצרי הצריכה מאשר אלו האוסטרלים והצפון אמריקאים. לראיה, האמריקאים משלמים מחיר כפול מהאנגלים ומהגרמנים בעבור הלחם שלהם והקנדים, אשר זכו בתואר המפוקפק כשיאני סל הקניות היקר ביותר, נאלצים לשלם מחירים גבוהים במיוחד עבור מנת הבשר שלהם.
חשוב לציין, כי הסקר, אותו ערך עיתון הגרדיאן, אינו מתיימר להיות מחקר מדעי מקיף. המשתתפים בו התבקשו לערוך את הקניות שלהם במרכולים בהם הם מבקרים בדרך קבע ולא באלו הנחשבים זולים ביותר או יקרים ביותר. בנוסף, יש לזכור כי הרגלי הצריכה שונים ממדינה למדינה והם משקפים, בין השאר, שונות תרבותית ומודעות אקולוגית ובריאותית.
רשימת הקניות הורכבה בלונדון אך עורכיה לא התעקשו על קניית מוצרים זהים לחלוטין מתוך הבנה שהטעם המקומי שונה בכל מדינה וכי מה שנחשב רגיל במקום אחד יכול להחשב כמותרות במקום אחר. כך למשל, תחת הכותרת גבינה בחרו הפריזאים בקממבר, הגרמנים בגאודה והבריטים בחרו בצ’דר.
יחד עם זאת, הסקר נותן הצצה לעולם תרבות הצריכה העכשווית, כמו גם לתפיסות תרבותיות, ובעיקר מראה מי מקבל תמורה שווה יחסית עבור כספו ומי לא.
זול, יקר ומה שמעניין
ברלין
הכי זול: לחם, חמאה, ביצים, סוכר, תפוחים, שמן זית, בירה, נייר טואלט
הכי יקר: כמעט כלום
מעניין לדעת: הגרמנים מעדיפים לקנות מעט ובהתאם לצרכיהם המיידים כדי להימנע מהשלכת מוצרים לאשפה. רק מעטים מהם יערכו קנייה גדולה פעם בשבוע.
לונדון –
הכי זול: חלב, בננות, שעועית אפוייה, דגני בוקר, גזר
הכי יקר: בשר טחון, יין, גבינה, קוקה קולה
מעניין לדעת: בניגוד לתפיסה העולמית הרווחת כי לונדון היא עיר יקרה ביותר, היא זכתה במקום השני והמכובד בסקר זה, כעיר הזולה ביותר לקניית מצרכים.
פריז –
הכי זול: יין, בצל
הכי יקר: חלב, בננות, בשר כבש
מעניין לדעת: מבצעי קנה שניים במחיר אחד, המוכרים ככ בבריטניה, נדירים ביותר במרכולים בצרפת. לעומת זאת, הם כן מציעים הנחות משמעותיות עבור קניית מוצרים מאותו מותג.
דבלין –
הכי זול: תפוחי אדמה, בשר טחון, אפונה
הכי יקר: יין, משחת שיניים, אבקת כביסה, טבליות למדיח כלים
מעניין לדעת: כמו באנגליה, גם באירלנד טסקו היא רשת הסופרמרקטים הגדולה ביותר. יחד עם זאת, המחירים ברשת באירלנד גבוהים פי כמה מאלו שבאנגליה. הברוקולי האירי, לדוגמא, יקר ב- 201 אחוזים (!!) מזה האנגלי.
ניו יורק –
הכי זול: קוקה קולה, גבינה, אורז
הכי יקר: בירה, נייר טואלט
מעניין לדעת: בניגוד לרוב הערים הגדולות בעולם, נוכחות רשתות המזון הזולות, דוגמאת וול-מארט וקוסטקו, בניו יורק עצמה היא אפסית. תושבי העיר עורכים את מירב קניותיהם במרכולים שכונתיים קטנים ונוהגים לאכול בחוץ יותר.
טורונטו –
הכי זול: דג סלמון
הכי יקר: כמעט הכל
מעניין לדעת: בקנדה קיים פיקוח מחמיר על מחירי האלכוהול בכדי למנוע שתייה מוגזמת בקרב אזרחיה. מחירי הבשר שהרקיעו שחקים בשנה החולפת גרמו לשינוי של ממש בהרגלי צריכת הבשר של הקנדים.
סידני –
הכי זול: גלידה
הכי יקר: עגבניות, קפה, דגני בוקר, תפוזים, תפוחים, תפוחי אדמה
מעניין לדעת: לא רק מוצרי הצריכה יקרים באוסטרליה. מחירי הדיור הגבוהים ביבשת מאלצים את התושבים להדק את החגורה ולחסוך ככל שניתן בכל הקשור לקניות חודשיות, דבר המתבטא בדרך כלל בקניית מותגים זולים.