המושג מציאות מדומה הנו חלק בלתי נפרד מהטכנולוגיה שמתפתחת ומשתנה כל העת. בעבר, המושג נתפש כבלתי נגיש ועתידני, והיה מזוהה בעיקר עם משחקי מחשב ושימושים צבאיים. אך באמצעות מציאות מדומה ניתן לייצר סביבה אמיתית בסימולציה אינטראקטיבית – חוויה שלא ניתן להעביר באמצעות שום כלי אחר. בשנים האחרונות, אנו רואים שהשימוש בטכנולוגיה הזו מתרחב למחוזות נוספים וחברות גדולות משתמשות בה ככלי המסייע לשיווק מוצרים בתחום הרפואה, החינוך ועוד. חברת metanoia, המפתחת פתרונות טכנולוגיים עבור שיווק ומכירת מיזמי נדלן, נותנת מענה יצירתי וחדש בתחום הנדלן.
בשוק הנדלן, הלקוחות מעוניינים לדמיין את הנכס העתידי שלהם, בעודם נדרשים לקבל את אחת מההחלטות החשובות בחייהם רכישת בית. לפני כשנתיים פיתחה חברת metanoia הישראלית כלי טכנולוגי?שיווקי מתקדם, אשר מאפשר ללקוחות פרטיים, לחברות וליזמי נדלן שירות ייחודי, שימושי וחווייתי בבואם לרכוש את ביתם העתידי (או כשמדובר בלקוח פרטי, בעת שיפוץ ביתו). כלי זה מאפשר ביצוע החלטות בזמן אמת, כמו בחירת מפרט הכולל: טקסטורות, ריהוט, כלי סנטריה ומיקום הפריטים בחלל.
בשונה מהכלים הקיימים היום חברת metanoia מציעה מציאות מדומה אמיתית. אין מדובר בהדמיות ב?360 מעלות, סרטוני תלת?ממד או דומיהם. אלא, חוויה מלאה המאפשרת ללקוח לטייל בדירה, להפעיל בה אינטראקציות וממש לחיות אותה. האפליקציה הסופית, אשר מוצגת בחדרי התצוגה של חברות ויזמי הנדלן או בבית הלקוח הפרטי, מופעלת לא רק באמצעות משקפי מציאות מדומה (HTC או Oculus), אלא גם על פני טלוויזיה, מסך מגע, מחשב נייד וטאבלט. כל זאת נובע מתוך התפישה כי על תהליך המכירה להיות מותאם לכלל הקהלים, ללא תלות ביכולותיו הטכנולוגיות של לקוח הקצה.
כלי שיווקי מהפכני
בראש החברה עומד מיכאל רזניק, בעבר יועץ אישי לשר הבינוי והשיכון.
מיכאל, מהו החידוש לעולם הנדלן ועבור הלקוח?
אנו מספקים כלי נוח ומתקדם הנותן מענה בו?זמנית לכל הצרכים של משווק הנדלן, היזם ואף הלקוח הפרטי, ויוצרים חוויה פרסונלית בזמן אמת לכל סגמנט. אנו נותנים ללקוח חוויית מגורים פרסונלית ואינטראקטיבית בזמן אמת, אשר מאפשרת לו תנועה מלאה בפרויקט (בניגוד ל?360), החלפת מפרט והתאמתו וקבלת מידע רלוונטי נוסף עבור הרוכש הפוטנציאלי. עבור יזמי הנדלן, מדובר בכלי שיווקי מהפכני שאינו דומה לכלים הקיימים היום בשוק כלומר, תמונות וסרטוני 3D ו?360 מעלות, אשר הנם סגורים ללקוח וכל שינוי בהם דורש הפקתם מחדש בעלות משמעותית וזמן ניכר. לעומת זאת, מטנויה מספקת מוצר בעל גמישות גבוהה במיוחד, שבה השינויים הנדרשים מתבצעים תוך מספר שעות ובעלות זניחה. כעת, יכול היזם לספק ללקוחותיו חווית רכישת נכס ייחודית לו, מודרנית ואינטראקטיבית. כמו כן, יכול היזם להפיק בעצמו תמונות וסרטונים של נכסיו, ללא מגבלת כמות או מחיר, כפי שקיים היום.
מה מקור שם החברה?
המילה מטנויה מגיעה מהשפה היוונית. פירושה שינוי מהותי או המסע של האדם לשינוי תפישותיו ואורחות חייו. המטנויה היא השינוי שנעשה כאשר לראשונה האדם חווה את ביתו העתידי באופן מציאותי, ייחודי ואינטראקטיבי בזמן אמת, כפי שלא נראה עוד.
המושג מציאות מדומה אינו חדש, מה אתם מציעים באמצעותה?
המציאות המדומה מאפשרת למשתמש לחוות את הסביבה הנתונה באופן מציאותי וכמעט ללא מגבלות. כיום הכלים הקיימים הם ?סגורים? ומוגמרים, אשר מאפשרים למשתמש צפייה בלבד מאותה נקודה, או מספר נקודות מוגבל כלומר, צפיית 360 מעלות. חוויות המשתמש מתחילה ומסתיימת בהנעת ראשו באותו המקום. לעומת זאת, מטנויה מאפשרת לרוכש הפוטנציאלי לטייל בנכס, לעצב אותו כרצונו ועל פי מפרט, לקבל מידע על הפריטים בנכס ועל סביבתו. בנוסף, המשתמש יכול לתעד את החוויה האישית שלו, בתמונות או סרטונים, המופקים על ידו במקום ובלחיצת כפתור. המשתמש אינו מוגבל למשקפי מציאות מדומה, שכן המוצר של מטנויה מותאם לכל סגמנט המשתמשים: מקלדת ועכבר, מסכי מגע, מחשבים ניידים, ג?ויסטיק משחק וכמובן משקפי VR עם מערכת הפעלה ייחודית ומותאמת לפרויקט.
האם יש לכם תכניות להתרחב לתחומים נוספים חוץ מנדלן?
בהחלט. אנחנו כבר בפיתוח מוצרים נוספים, אחר מהם בתחום הרכב, אבל עיקר הווייתנו ממוקדת ביצירת חוויית קניית נכסים כפי שלא התאפשרה עד היום. הפוטנציאל השיווקי שטמון במוצר יכול לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות/עולמות שונים/פלטפורמות שונות, כשהמיקוד והבסיס הוא חוויית קניית נכסים כפי שלא התאפשרה עד היום.
האם החברה פועלת רק בישראל?
החברה היא בינלאומית ומתנהלת בישראל. בימים אלה אנו חותמים על הסכמים עם משווקים בחול, ופנינו לאירופה, ארהב והמזרח הרחוק, תוך שמירה על הרחבת והעמקת פעילות החברה בישראל. כיום וגם בעתיד, צוות החברה – העוסק בפיתוח ומחקר, תכנון וביצוע – נמצא בישראל.
האם תמיד עסקת בתחום הטכנולוגי?
כן, ובמיוחד בתחום המציאות המדומה. אך בפועל כל זה היה במסגרת זמן הפנאי שלי, עד שהפך למטנויה. למעשה, עד לפני מספר חודשים שימשתי כעוזרו הצמוד של שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, זאת במקביל לפיתוח המוצר שנמשך שנתיים, לצד לימודי תואר שני בתחום יחסי ישראל והוותיקן באוניברסיטה העברית. צוות החברה כבר מורכב מאנשי טכנולוגיה, מומחי הדמיות 3D, אסטרטגיה שיווקית וניהול. כולנו יחד מגשימים את המטרה להפוך את המציאות המדומה לכלי פרקטי בשיווק נדלן.
מה עלות המוצר והשירות אותו אתם מציעים?
המחיר תלוי בגודל הפרויקט ומורכבותו. בפועל מדובר בסכומים נמוכים יחסית, מעשרות אלפי שקלים ומעלה. החידוש הוא שכל יזם יכול להתאים לעצמו חבילה בהתאם לתקציב הפרויקט. בין אם מדובר בחוויית הדירה הבודדת ועד לשכונה שלמה. זה כמו לגו היזם בוחר את הקוביות ואנחנו מרכיבים את התמונה.
* לפרטים נוספים ולהתרשמות באתר החברה:
* כתבה פרסומית