אין אדם שלא אוהב ויסקי – יש כאלו שעדיין לא מצאו את הוויסקי שלהם…
אלמוני סקוטי, 1823.
יבוא הוויסקי הסקוטי לישראל יבוא הוויסקי הסקוטי לישראל עלה בכ-20%, הערכה היא שכ-4.8 מיליון בקבוקי וויסקי סקוטי יובאו לישראל ב-2015 – המהווים כ-23% מכלל בקבוקי האלכוהול, מלבד בירה.
בדומה למשקאות ומאכלים אחרים בעולם, גם ממשלת סקוטלנד חוקקה חוקים מגבילים לגבי מה ניתן לכנות וויסקי סקוטי. קיימות הגדרות ברורות מאוד לגבי סוגי הוויסקי הסקוטי: הוא חייב להיות מיוצר בגבולות המדינה הצפונית, להתיישן מספר מינימום של שנים ועוד שלל הגדרות והגבלות אשר שומרות על האיכות ועל המוניטין העתיק של המותגים.
המלצות לטיול סקוטי הכולל מזקקות והרבה אלכוהול
על פי נתוני איגוד הוויסקי הסקוטי באדינבורו, היקף יצוא הוויסקי לישראל מסתכם ב-22 מיליון לישט בשנה – כ-106 מיליון שקל, ומשקף עלייה של כ-20% בהשוואה לשנה הקודמת.
עוד מראים הנתונים כי מותגי הוויסקי הסקוטי האהובים בישראל הם ג?וני ווקר אדום ושחור ושיבאס ריגל. מבין המותגים היקרים יותר (סינגל מאלט – כ-18% מהוויסקי הסקוטי שמיובא לישראל) מוביל המותג גלנפידיך בן 12 שנה. גלנפידיך היו הראשונים לשווק מאלט מחוץ לגבולות סקוטלנד, הראשונים להבין שהמזקקה יכולה להפוך בעצמה לסיור תיירים, והראשונים והאחרונים להכניס לשימוש בקבוק בעיצוב משולש, כדי שכשאתה שיכור והוא נופל לך מהיד הוא לא יתגלגל רחוק מדי.
אין ספק שהישראלים יודעים להעריך את האיזון בין איכות למחיר שהמותגים הסקוטיים מציעים, מסביר לדה-מרקר ברי גרוסמן, הנספח המסחרי בשגרירות בריטניה בישראל. אנחנו שמחים לראות את הפופולריות העצומה של הוויסקי הסקוטי בארץ ונמשיך לפעול לעידוד הבאת מותגים בריטיים איכותיים נוספים.
הוויסקי הישראלי
מתברר שסטארט?אפ מהפכני לא חייב להיות רק בתחום ההיי?טק. חברת Milk and Honey החליטה שארץ זבת החלב והדבש צריכה להציע לעולם גם וויסקי ייחודי – כשר וכחול?לבן. מילק אנד האני היא מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה שמיוצרת בתל-אביב. עם פורטפוליו של משקאות אלכוהוליים מבוססי לתת שעורה, החברה מבשלת, ומזקקת סינגל מאלט ישראלי שיעמוד בגאווה לצד מותגים מובילים מהעולם. ניתן גם לסייר במבשלה בתאום מראש.