קניית זרע בבנק הזרע, טיפולי הפרייה, רצונם של ילדים שנוצרו בטיפולי הפרייה, לדעת את זהות אביהם, אלו הדילמות, שההצגה מציגה בפנינו, ולרוב האנשים (ברי המזל) זוהי הזדמנות להיחשף לדרכים הנוספות ליצור משפחה, שהרפואה המתקדמת מאפשרת.
ערב ראש השנה. סביב שולחן החג מסבים רונה, אם יחידנית ובימאית סרטים מצליחה; בנה מיכאל, בן ה-18, אשר עומד להתגייס לצהל; נעמי, עורכת דין מצליחה ורווקה נצחית; ודניאלה, מפיקת סרטים, הנמצאת בעיצומם של טיפולי הפריה. זהו הערב בו מתחיל מסעו של מיכאל בניסיון להתחקות אחר זהות אביו.
המסמכים להם הוא נדרש בצהל פותחים תיבת פנדורה שתחולל רעידת אדמה בחייו ובחיי שלוש החברות הקרובות רונה, נעמי ודניאלה.
בנוסף, ההצגה חושפת לפנינו חברות אמיצה בין 3 נשים, שעל פני השטח, אין דבר שכל אחת לא תעשה בשביל חברתה. אך מסתבר שידידות אמיצה כזאת נבנתה במחיר של הבלגה, הדחקה ומרירות מוסתרת. אך ברגע של משבר פורצות המחלוקות המודחקות, ורגשות שנכבשו מתחת לפני השטח, מאיימות לנתץ את החברות האמיצה שהיוותה למעשה משפחה מהסוג הלא קונוונציונלי.
כמו כן ההצגה מציגה דילמה של זכויות, מה גובר על מה, זכות האב לפרטיות שנכתבה בחוזה בינו לבין בנק הזרע, לעומת זכותו של ילד לדעת מי אביו. ההצגה משאירה לנו את הדילמות, ויש לשער כי יהיו דעות לכאן ולכאן, כל אחד בהתאם לחוויות האישיות שעבר בחייו, והרקע המוסרי, הדתי, והסוציאלי עליו גדל.
השחקנים רובם ככולם מציגים משחק אמין וטוב, ובולטת במיוחד במשחקה המשובח, מאיה מעוז, שבהצגה היא נעמי מואב עורכת דין, אחת מהצלעות במשולש, שצלעותיו האחרות הינן השחקנית רובי פורת שובל שמשחקת בהצגה את רונה בן ארי בימאית סרטים ואם יחידנית, והצלע השלישית הינה השחקנית נעמי פרומוביץ ובהצגה משחקת את דניאלה גורן מפיקת סרטים.
עוד יש לציין את עיצוב התפאורה המינימלי, שמלבד קירות כולל רק כיסאות. בהצגה משולבים קטעי וידאו.
ההצגה אינה הצגה שמחה או מצחיקה, ההצגה מעוררת בצופה הרהורים ומחשבות, שילוו אותו גם בצאתו מן האולם לרחוב התל אביבי.
משך ההצגה שעה וחצי ללא הפסקה.
עוד כתבות על מבחר אירועים, טיולים ובילויים, במה כדאי? וכן ב היום