ויזת הרחבת חברה מאפשר לחברה הקיימת מחוץ לממלכה לפתוח סניף בממלכה ולשם כך לשלוח עובד. זהו ה-Expansion Worker Visa
הויזה הזו מאפשרת לחברה שהוקמה בממלכה לתת ספונסרשיפ לחבר צוות בכיר שעובר בחברה או עובד מומחה שיוקצה לממלכה לתקופה זמנית מתוך כוונה לבצע עבודה הקשורה להרחבת העסק לממלכה.
אז איך זה מתבצע?
1. חברת האם פותחת סניף/חברת בת בממלכה
2. חברת הבת מבקשת ספונסרשיפ לייסנס (sponsorship licence)
3. עם קבלת הלייסנס החברה בממלכה מבקשת להביא עובד בכיר שיעבוד בחברה ויקדם את הקמתה
4. העובד מבקש ויזה כעובד של החברה למשך 12 חודשים עם יכולת להאריך בעוד 12 חודשים
5. כשהחברה מוכנה ויש לך מספיק ראיות, היא מבקשת ספונסרשיפ לייסנס לעובד מיומן (Skilled Worker)
6. העובד מבקש אשרת שהייה כעובד מיומן של החברה.
מסלול זה החליף את המסלול הקודם Sole Representative. שימו לב, מועמדים שכבר נמצאים על האשרה הקודמת יכולים להישאר במסלול זה, להאריך ולהתיישב ואינם נדרשים לעבור לויזת הרחבת חברה.
ויזת ה-Expansion Worker היא אחד מהמסלולים החדשים יחסית תחת מסלולי האשרה של Global Business Mobility. מסלול זה נועד לסייע בקידום הצמיחה הכלכלית בעידן שלאחר הברקזיט. מסלול זה לא מוביל למעמד קבע ומחזיק האשרה ידרש לעבור לקטגוריה אחרת אם ברצונו להתיישב בממלכה.
מחזיק הויזה יכול להיכנס עם בני משפחתו; בן/בת הזוג והילדים בתנאי שהם עומדים בדרישות הרלוונטיות. האשרה ניתנת לשנים עשר חודשים שניתנים להארכה של עוד שנים עשר חודשים שבהלכם היישות העסקית אמורה לבסס את הנוכחות שלה בממלכה ואז ניתן יהיה להוסיף הרשאות נוספות לרישיון הקיים (ספונסרשיפ לייסנס) ואז להעביר את העובר לויזת העבודה המוכרת לכולנו Skilled Worker. (כרמל, תוכלי בבקשה לקשר את זה לכתבה האחרונה שפירסמתי?)
זכאות
על המועמדים להיות בני 18 לפחות והמועמד חייב לעבוד גם בחברת האם בחו”ל במועד הגשת הבקשה לפחות 12 חודשים אלא אם הוא נכנס תחת אחד החריגים (שכר גבוה למשל).
דרישות ספונסרשיפ
הסניף בממלכה – המעסיקה חייבת להיות סניף או חברת בת בבעלות מלאה של עסק בחו”ל. עם זאת, בניגוד למסלולי אשרת עבודה אחרים, ניתן להשתמש במסלול ה-Exansion Worker רק אם לישות אין נוכחות בממלכה. כלומר, הישות לא החלה לסחור בממלכה.
אם המעסיק בחו”ל מתכוון לשלוח עובד בכיר או מומחה לממלכה על בסיס זמני בעסק שכבר נסחר, עליו לבקש ויזת עובד בכיר או מומחה, או ויזת עבודה רגילה. חשוב לציין שהמעסיק בממלכה יצטרך לקבל רישיון לתת חסות במסלולים חלופיים.
דרישות ויזה
אשרה זו היא אשרה המבוססת על נקודות והמבקש צריך לצבור סך של 60 נקודות לפי שלושת הקריטריונים הבאים: חסות, מיומנות ושכר.
1. תעודת חסות (COS) תקפה (20 נקודות): למועמד חייב להיות COS תקף שהוקצה על ידי ספונסר מורשה ולקבל הצעת עבודה אמיתית וכנה למשרה.
2. מיומנות ושכר (20 נקודות כל אחד): כדי להיות זכאי לספונסרשיפ על המבקש לעבוד אצל מעסיק בחו”ל לפחות 12 חודשים. חריג לכלל זה מתייחס לאדם שמרוויח מעל 73,900 ליש”ט או שהוא אזרח יפני העושה עבודה עבור חברה יפנית המתרחבת לממלכה.
3. כדי לצבור 20 נקודות תחת מיומנות ושכר, על המבקש לקבל ספונסרשיפ לתפקיד זכאי ברמת המיומנות המינימלית המתאימה או מעליה. על המבקש לקבל שכר מינימום של £48,500 ליש”ט או ‘התעריף הרגיל’ עבור העבודה הזו, הגבוה מביניהם.
בנוסף: מועמד המבקש את האשרה חייב לעמוד גם בדרישה הכספית. הדרישה מתקיימת על ידי הצגת הוכחת כספים זמינים בסך £1,270 כאשר הספונסר, בניגוד לויזת עבודה רגילה, אינו יכול לאשר את התמיכה הכלכלית בעובד אלא העובד יצטרך להחזיק את הכסף בעצמו לפחות 28 ימים ברציפות.
דרישות הספונס
הישות המעסיקה חייבת להיות סניף או חברה בת בבעלות מלאה של עסק בחו”ל. הספונסר צריך להחזיק ברישיון תקף תחת קטגוריה זו של עובדים ולוודא שהצעת העסקה עומדת בדרישות המיומנות והשכר הרלוונטיות או עולה עליהן. בשלב זה נותנת החסות צריכה להנפיק COS תקף.
הגשת בקשה לרישום – ספונסרשיפ לייסנס
בעת הגשת בקשה לרישיון במסלול ה-Expansion Worker, הספונסר חייב לספק ראיות לגבי טביעת הרגל בממלכה. ניתן להדגים טביעת רגל על ידי ראיות של שכירת משרדים או מקום תפעול העסק בממלכה או רישום ב-Companies House. ישות חייבת גם לספק ראיות לגבי נוכחות הסחר שלה בחו”ל ותוכנית אמינה להתרחב לממלכה.
כדי לעמוד בדרישה זו, הספונסר ידרש בדרך כלל להוכיח שהעסק הפעיל נסחר לפחות 3 שנים ומתכוון לבסס נוכחות הממלכה או בחברה בת בבעלות מלאה בתוך תקופה של שנתיים לאחר קבלת הרישיון. רשימת המסמכים היא ארוכה וברוב המקרים ההום אופיס מבקש הבהרות ומידע נוסף, גם מידע שאיננו נדרש בכללים. לכן מומלץ להגיש תוכנית עסקית מלאה של החברה בממלכה. זה לא אומר שההום אופיס לא יבקש מידע נוסף אבל זה בהחלט עוזר לצמצם. עוד דבר שחשוב להראות זה איך בעצם התוכנית הזו הולכת להתממש ללא הסתמכות על הכנסות של החברה בממלכה. מגיש הבקשה צריך להראות אין החברה יכולה לשרוד כלכלית ולשלם על כל ההוצאות, גם תשלומי משכורות, אם לא יהיו הכנסות בכלל מהחברה. כמובן שאפשר להסתמך על תמיכה כלכלית מחברת האם אבל אז חייבים להגיש הוכחות של היכולות הכלכליות שלה.
תהליך קבלת ההחלטה על הרשיון (ספונסרשיפ לייסנס) לוקח שמונה שבועות לפי פרסומי ההום אופיס אבל הלכה למעשה לוקח בין 4-8 חודשים ואף יותר.
אם הרשיון ניתן, יש לבקש COS ולהעבירו על שם העובד הבכיר שאמור לעבור לממלכה לפתוח את החברה ואז ניתן לבקש את הויזה.
מהו תהליך הגשת הבקשה הויזה לעובד
כדי להגיש בקשה לויזה לעובד המבקש יצטרך למלא בקשת UKVI מקוונת עם מספר COS שלו. העובד יכול להגיש בקשה עד 3 חודשים לפני היום שבו הוא אמור להתחיל לעבוד בממלכה, לפי תעודת החסות שלהם COS.
יחד עם טופס בקשה שמולא כדין והפניה רלוונטית ל- COS, המבקש יצטרך להוכיח את זהותו ולספק ראיות תומכות נוספות. המועמדים יידרשו להגיע לפגישה כדי לספק את המידע הביומטרי שלהם.
הקטגוריה הזו, שנכנסה לתוקף לפני שנה וחצי, היא התשובה לעסקים שרוצים להתרחב לתוך הממלכה. נכון שהאשרה לא מובילה להתיישבות קבע אבל הכוונה היא שלאחר התבססות העסק, העובד יוכל לקבל ספונסרשיפ תחת Skilled Worker.
***האמור במאמר אינו מהווה יעוץ משפטי, ואין להסתמך על הכתוב.
