ויזת עסקים לבריטניה: שלוש אפשרויות נפוצות להגיש בקשה

קול הישראלים בבריטניה

אפטרנון טי זוגי בלונדון במלון הילטון דוקלנדס – רק £29 במקום £84, כולל יין מבעבע בלי הגבלה! כדאי למהר לפני שייגמר…

(07/11/18- 13:40)

נטע ברזילי מגיעה שוב להופעה בלונדון ב-21 בנובמבר!

(01/11/18- 21:09)

כרטיסים מוזלים להצגות ומחזות זמר בלונדון: 45% הנחה למחזמר Thriller, רק £17.50 ל-Kinky Boots ועוד הנחות שוות למופעי תיאטרון בווסט-אנד.

(30/10/18- 10:00)

ההצגה הכי מדוברת – החל מ-15 פאונד בלבד: The Inheritance

(19/10/18- 14:58)

מטליקה מגיעים להופעה בלונדון ביוני 2019 – עדיין נותרו כרטיסים!

(25/09/18- 13:03)

מחר (שישי) בתשע בבוקר נפתחת מכירת הכרטיסים להופעה של Arctic Monkeys ב-O2

(12/04/18- 21:23)

הנחות של עד 20% בקניית London Pass. בתוקף עד יום רביעי 08.04.18

(08/04/18- 09:15)

אורלנדו בלום מגיע לווסט-אנד עם "Killer Joe". ההצגה תרוץ 13 שבועות בלבד החל ממאי, אז תתארגנו מראש על כרטיסים

(03/04/18- 11:09)
הגירה לבריטניה, חוק ומשפט, כתבה שיווקית
12:43 26/06/18

ויזת עסקים לבריטניה: שלוש אפשרויות נפוצות להגיש בקשה

אם אתם יזמים, משקיעים או מחפשי עבודה, הטור הזה הוא בדיוק בשבילכם. כך תוכלו להגיש מועמדויות לוויזה לפי שיטת הנקודות PBS – ר"ת של Points Based System

ויזה לבריטניה אשרה ויזות אשרות לונדון הגירה ניהול עסק, השקעה או עבודה אצל מעסיק נותן חסות. האופציות המרכזיות להגר
ניהול עסק, השקעה או עבודה אצל מעסיק נותן חסות. האופציות המרכזיות להגר לבריטניה. צילום: Designed by Jcomp/Freepik

באופן כללי, הקטגוריה של PBS מאפשרת למהגר להיכנס לבריטניה לשם ניהול אקטיבי של עסק, להשקיע כסף בבריטניה או לשם עבודה אצל מעסיק נותן חסות (Sponsor). ישנן כמה סוגי ויזות תחת קטגוריה זו, אבל אתייחס רק לשלושת הקטגוריות הנפוצות ביותר:
1) ויזת יזם Tier 1 Entrepreneur Visa
2) ויזת משקיע Tier 1 Investor Visa
3) ויזת עבודה Tier 2 General

ויזת יזם – Tier 1 Entrepreneur Visa

הוויזה הזו מאפשרת למחזיק בה לנהל עסק באופן אקטיבי ולגור בתוך בריטניה. מחזיק הוויזה יכול לפתוח עסק חדש או להשקיע בעסק קיים, כל עוד לא מדובר בנדל"ן. מחזיק הוויזה חייב להשקיע 200,000 פאונד וליצור שני תפקידים שיהיו מאוישים לזמן של מינימום 12 חודשים – כל אחד מהם.

לוויזה הזו יש אלמנטים אובייקטיבים שכוללים, למשל, הוכחה שאכן למגיש המועמדות יש את הסכום הנדרש להשקעה, ואלמנטים סובייקטיבים, למשל, שמגיש המועמדות הוא אכן יזם אמיתי (Genuine Entrepreneur). מגיש המועמדות חייב לשכנע את משרד הפנים הבריטי שהוא יזם, שבאמת מתכוון להשקיע בעסק ולהיות מעורב בניהולו היומיומי. הלכה למעשה, מחזיק הוויזה חייב להיות מעורב בניהול היומיומי של העסק ולהשקיע את הסכום הנדרש. הגשת הוויזה נעשית ברוב המקרים מחוץ לבריטניה וניתנת לשלוש שנים וארבעה חודשים, כשבסופם יש להגיש בקשה להארכה. בבקשת ההארכה, שהיא יותר מסובכת ודורשת הרבה ראיות ומסמכים, מגיש הבקשה חייב להוכיח כי:

– הוא אכן השקיע 200,000 פאונד בעסק בבריטניה.
– הוא השתמש בכספי ההשקעה למטרות העסק.
– הוא רשום כדירקטור של החברה.
– הוא יצר שני תפקידים שהיו מאויישים לפחות 12 חודשים כל אחד מהם.
– הוא עדיין יזם אמיתי.

אם ההארכה ניתנת, מחזיק הוויזה יקבל הערכה של שנתיים, שבסופן – לאחר חמש שנים בסטטוס הזה – הוא יוכל להגיש מועמדות לתושבות קבע (ILR). חשוב לציין ולהדגיש שוב שהוויזה הזאת דורשת מעורבות יומיומית בניהול העסק וגם כי מחזיק הוויזה אינו רשאי לעבוד בשום עבודה אחרת.

ויזת משקיע – Tier 1 Investor Visa

ויזת המשקיע מאפשרת למחזיק בה לעבוד בבריטניה בכל עבודה המותרת על פי החוק, להיות בעל עסק פרטי, ללמוד, או פשוט ליהנות מהחיים בבריטניה ללא מחויבות כלשהי. מגיש המועמדות חייב להשקיע שני מיליון פאונד באחד מאפיקי ההשקעה המותרים על פי חוקי ההגירה, המתייחסים לוויזה הזו (למשל, אסור להשקיע בנדל"ן). הגשת הוויזה נעשית ברוב המקרים מחוץ לבריטניה וניתנת לשלוש שנים וארבעה חודשים, שבסופם יש להגיש בקשה להארכה. בבקשה ההארכה, שהיא יותר מסובכת, מגיש הבקשה חייב להוכיח כי:

– הוא אכן השקיע שני מיליון פאונד באחד מאפיקי ההשקעה המותרים.
– הכסף עדיין מושקע.

גם במקרה זה, אם ההארכה ניתנת, מחזיק הוויזה יקבל הארכה של שנתיים, שבסופן – לאחר חמש שנים בסטטוס הזה – הוא יוכל להגיש מועמדות לתושבות קבע (ILR). אחרי שתושבות הקבע ניתנת, רק אז מותר לפדות ולמשוך את הכסף המושקע.

ויזת עבודה – Tier 2 General

ויזת העבודה מאפשרת למגיש המועמדות לעבוד בבריטניה אצל מעסיק ספציפי, שביקש את הוויזה עבורו.

– מגיש המועמדות חייב לקבל הצעת עבודה לתפקיד שנמצא ברשימת התפקידים הנדרשים בבריטניה.
– הצעת העבודה חייבת להגיע מספונסר – חברה שיש לה רישיון להיות ספונסר.

המעסיק חייב להחזיק ברישיון וברוב המקרים חייב לפרסם את המשרה למשך 28 ימים ולהוכיח למשרד הפנים הבריטי שהוא לא מצא מועמד בריטי, אירופי או בעל תושבות קבע ראוי. מחזיק הוויזה יכול להחליף מעסיק, אבל כל מעסיק יהיה חייב לענות על כל הקריטריונים שצוינו לעיל. הוויזה ניתנת לשלוש או לחמש שנים, תלוי בבקשה שנעשתה.

לאחר שמחזיק הוויזה מסיים חמש שנים בסטטוס הזה, הוא יוכל להגיש מועמדות לתושבות קבע (ILR).

אפרת שמש הגירה ויזות לבריטניה ברקסיט

אפרת‭ ‬שמש‭ ‬אידלסון

אפרת שמש אידלסון היא עורכת דין לענייני הגירה במשרד Westkin Associates המתמחה בתחום ההגירה לבריטניה.
טלפון: 020-7118-8005
אימייל: info@westkin.com