השר שלום סיכם את הביקור בלונדון לפני שיצא לדבלין בפני עיתונאים ישראלים. ראש הממשלה מעוניין לעשות מהלך מדיני היסטורי. הוא מחפש דרך לקדם את רעיונותיו ולשמר את ההישגים של פסגת בוש-שרון ואת התמיכה הבינלאומית, הבטיח שלום. אין היגיון בנסיגה חלקית, וגם שרון לא מעוניין בפינוי שניים או שלושה ישובים. המצב מצריך פיתרון יצירתי. שלום הביע תמיהה על כך שמשרד החוץ הבריטי לא גינה את הרצח הנתעב של האם ההרה וארבע בנותיה בציר כיסופים שבגוש קטיף יום קודם. ואכן, סטרו פתח את מסיבת העיתונאים מיד אחרי הפגישה בין השניים בגינוי הרצח.
השר שלום התייחס בביטול למכתב הדיפלומטים שהוגש לטוני בלייר באותו שבוע. בינתיים חשף ה’טלגרף’ הבריטי כי חלק גדול מ-52 חותמי המכתב – דיפלומטים בריטים שמחו על מדיניות בלייר במזהת – מנהלים קשרים עסקיים ענפים עם חברות וארגונים הממומנים עי מדינות ערב, ויש בהם גם הפעילים בארגוני מתנדבים פרו-ערביים.
בימים אלה צפויה להתקבל הכרעה על קבלת ישראל לארגון המדינות המתועשות, במהלך הוועידה השנתית שנערכת בפריז. ארהב וחלק ניכר ממדינות אירופה תומכות בבקשה, אך בראש המדינות המתנגדות עומדת צרפת. שר המסחר הבריטי, מייקל או’בריאן, יפעל למען הפעלת שיקולים כלכליים ולא פוליטיים בעת הדיונים בבקשה.