ניתן לטעון כי לונדון היא אחת הערים הטובות ביותר לביצוע התחייבות פיננסית כזו. הביטחון בשוק הנכסים הבריטי עולה, ואף על פי שהוא נפגע קשות עקב המיתון, החל משנה שעברה מספר המשקיעים הזרים עלה בשמונה אחוזים. פרוייקטים נרחבים יותר אשר סבלו בשנה האחרונה מתחילים להתאושש.
אומנם הרוכשים והמוכרים עדיין מאוד בררנים לגבי המיקום ואיכות הבנייה, אך חל שינוי ושיפור מובהק באופן ההתייחסות והגישה אל נושאים אלו. אזור הנדלן של מרכז לונדון החלים באופן המהיר ביותר מאז פגע בו המיתון, עם פעילות השקעה של כמעט 50 אחוזים. המשקיעים הזרים מעוניינים במיוחד באזור זה, והם מהווים 80 אחוזים מסכ ההשקעות נכון להיום. הרוכשים מרחבי העולם נהנים ממטבע חוץ חזק יותר מהפאונד, ומעוניינים לחטוף מציאות בלונדון.
חברות ההשקעה מקבלות מספר רב של פניות ובמיוחד מצד ישראלים המחפשים כיצד לנצל את חוזק השקל. בנוסף ליתרונות המסחריים, לישראלים יש עבר עשיר בקניית נכסים בלונדון, כשהם מביאים עימם תרבות רצינית עם גישה אסטרטגית ודחף אמיתי למציאת הזדמנויות, כאשר כל אלה הן תכונות אידיאליות לתעשיית הנדלן.
ישנן שלוש סיבות בסיסיות מדוע כדאי לישראלים להיכנס לשוק הנכסים הבריטי כיום: ראשית, עקב ירידת ערכו של הפאונד המשקיעים יוכלו ליהנות מתגמול כפול; גם מעליית ערך הנדלן וגם בגלל יתרונות המרת מטבע חוץ. שנית, בנק אנגליה, המסדיר את האינפלציה, מחזיק בשיא של ריבית נמוכה בשיעור של 0.5 אחוז, מה שמאפשר מימון זול יותר. סיבה אחרונה היא עקב האטת הכלכלה, שהחלה מאמצע שנת 2007. המחירים ירדו משמעותית בשנתיים האחרונות ולכן כוח הקנייה הינו חזק באופן משמעותי. כיום ישנן תחזיות בריאות לתשואות חיוביות יותר מנכסים בלונדון והן תורמות להשקעה הנראית יציבה יותר למשקיעים זרים.
עסקי הנדלן חוזרים לתקופת שגשוגם ונראה כי זוהי אופציה להשקעה טובה הכרוכה בסיכונים מועטים. בעסק זה ניתן להגיע להחלטות משכילות, מבלי לחשוש שערך הנכס יירד באופן פתאומי בין לילה. נכסים הינם פחות נדיפים מאשר מניות ומביאים תשואה גבוהה יותר מאשר פיקדונות חיסכון בבנק. מחירי הנכסים בבריטניה התייצבו על פי הדוחות האחרונים ולונדון, כעיר מעוררת אמינות, מציעה למשקיעים ערך מצויין לכסף. יותר ויותר חברות ואנשי עסקים מבינים שזהו הזמן להזרים משאבים, במה שנראה כהשקעה בעלת פוטנציאל גדול, בכדי לקצור תגמולים בטווח הבינוני והארוך.
אף על פי כן, מימון בנקאי אינו מה שהיה פעם, למרות המגמה המבטיחה. בימים אלה, רק כרבע מהמשקיעים מצליחים להבטיח לעצמם מימון בבנק ולכן הם נאלצים לחפש בחברות השקעה. אך אפילו לשועלים מנוסים בתעשיית הנדלן קשה מאוד לחזות עוד כמה זמן הכלכלה הבריטית תמשיך להיטיב עם המשקיעים הזרים וליהנות מהשקעתם. אך בכל אופן, לפחות לעת עתה, נראה שזהו הזמן הטוב ביותר לנצל את חלון ההזדמנויות.
* האמור בסקירה זו אינו מהווה הצעה ו/או ייעוץ המתחשבים בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל לקוח ואין בו משום המלצה ו/או חוות דעת ו/או תחליף לשיקול דעתך העצמאי.
*הכותב הוא מנהל השקעות בכיר בחברת EK Capital Ltd, המתמחה בהשקעות בעסקי הנדלן בלונדון.
טלפון: 07957-576-996
אימייל: info@ekcapital.co.uk