ה’איוונינג סטנדרד’ מדווח שעל פי ההסכם המקורי, ‘חברת התחבורה’ (TFL) האחראית על התחבורה העירונית בלונדון תפר החוזה עם ‘אייר אמריטס’ אם תמכור חלק משירות הרכבל או תקצה אותו כבטוחה לאדם או עסק ממדינה שעימה אין ל’איחוד האמירויות הערביות’ (הבעלים של אמריטס) יחסים דיפלומטיים.
איחוד האמירויות הערביות (איחוד הנסיכויות) אינו מכיר בישראל כמדינה ואין לו קשרים דיפלומטיים או כלכליים רשמיים עימה. החוזה גם מנע הערות פוגעניות או לשון הרע כנגד הרכבל, חברת התעופה ‘אייר אמריטס’ ומשפחת המלוכה של האיחוד.
הדיל שעלותו 63 מיליון לישט נחתם עם דובאי שבבעלותה חברת התעופה אייר אמריטס ומונע מ’חברה התחבורה ללונדון’ (TFL) להכנס לכל חוזה הקשור לרכבל עם חברה ישראלית או עסקים ישראלים.
החוזה שפורסם תחת חוק חופש המידע, אסר על חברת התחבורה לממן את הפרוייקט של הרכבל שמחבר בין
צפון גריניץ’ ל’רויאל דוקס’ דרך בנקים ישראלים. כמו כן, נאסר על בכירים להעביר ביקורת על העסקה שנחתמה, או על משפחת הממלכה של האמירויות. מנהל פרוייקט הרכבל, דני פרייס אמר: הסכמנו עם ‘אמריטס’ שהסעיף בחוזה יוסר.
מלשכתו של בוריס ג’ונסון נמסר כי הוא לא היה מודע לבעיות עם החוזה, ולכן התערב וביקש מ’חברת התחבורה’ להוציא את הסעיפים הבעיתיים. הם יצטרכו לשכתב בשבועות הקרובים. ב’חברת התחבורה’ התעקשו שהסעיף היה שם כדי להגן על האינטרסים המסחריים של הספונסר ‘אייר אמירטס’.
דובר ‘אמריטס’ אמר: הסעיף לא נועד להפלות כל אדם , דת או מדינה. בשל הפרשנות המוטעית של סעיף זה האיחוד הסכים ביחד עם ‘חברת התחבורה’ להסיר אותו. אמריטס אינה רוצה להפלות איש והיא גאה להעסיק אנשים מ-160 אזרחויות שונות ורקעים שונים
על פי ‘האפינגטון פוסט’: בוריס היה תחת מתקפה לגבי הסעיף. חבר מועצת העיר מטעם העבודה (לייבור) אנדרו דיסמור ( Dismore) אמר: איך לעזאזל בוריס ג’ונסון יכול לאשר חוזה כזה? ברור ש’חברת התחבורה’ לא קראה את החוזה של עצמה, אם הכוונה לא נועדה להפלות אז מדוע ישנם סעיפים כאלה.
קן לווינגסון, ראש העיר היוצא של לונדון :אני מעולם לא הייתי מסכים לחוזה מעין זה. ובוריס פשוט לא מסתכל בפרטים הקטנים. הוא היה עסוק בלכתוב את הספר ההיסטוריה על לונדון באותו הזמן.
הפדרציה הציונית פירסמה כי היא מתנגדת בכל תוקף להחרמת ישראל דרך הדלת האחורית. הדוגמא של ‘אמריטס’ ואיחוד האמירויות מוכיחה שניתן להשפיע על מדיניות חוץ בעזרת כסף.