מערכת הבריאות המודרנית בישראל חייבת הרבה לעבודה החלוצית של ארגון נשות הדסה באמריקה ולמנהיגתו, הנרייטה סולד, שבשנת 1913 שלחה שתי אחיות לבדוק את מצבם של החולים והסובלים מתת-תזונה בירושלים. כיום, שני בתי החולים של המרכז הרפואי הדסה (HMO), יחד עם למעלה מ-1150 מיטות, השיגו מצוינות ללא תחרות. המרכז אחראי ללמעלה ממחצית מהמחקר הקליני שנערך בבתי חולים בישראל, ובית הספר לרפואה המנוהל במשותף עם האונ’ העברית, מספק כשליש מהסטודנטים לרפואה בישראל.
הדסה היא מובילה עולמית בתחום מחלות ניוון, כגון טרשת נפוצה וניוון מקולרי (AMD), על ידי טיפול בתאי גזע עובריים ובוגרים. הדסה גם פיתחה סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (סריקת CT) בקרינה נמוכה לגילוי סרטן הריאות – בנוסף לחיסונים מותאמים באופן אישי, העושים שימוש בתאי הגידול של המטופל עצמו, בכדי לטפל במלנומה ובסרטן הלבלב. כמו כן, הינה פורצת דרך עולמית בניתוח ממוחשב של החלפת ברך וירך, תוך חודרנות מינימלית.
המרכז הרפואי הדסה משמש כגשר לשלום, על ידי טיפול ללא אפליה על רקע לאום, דת או שיוך לקבוצה מסוימת, ומציע פרויקטים לשיתוף פעולה עם הפלסטינים ותושבי מדינות ערב השכנות. הדסה מצטיינת במתן שירותי ייעוץ לחוות דעת שנייה – בכל תחומי הרפואה; ניתוח, לידה וגניקולוגיה – על ידי רופאים בכירים בעלי שם עולמי, שאליהם ניתן לפנות גם לטיפול.
שירותי חירום של צוותים רפואיים מהדסה – שהצטרפו לצוותי הרפואה של צהל – היו מהראשונים שהגיעו למקומות אסון, כמו הצונאמי באסיה, רעידת האדמה בטהיטי והמלחמה בקוסובו.
הפרויקט החדש ביותר של הדסה, בהנחיית המנכל, פרופסור שלמה מור-יוסף, הוא מגדל האישפוז עש שרה ווטסמן דוידסון, עם חמש קומות מתחת לקרקע ו-14 קומות מעל, שיאכלסו 500 מיטות חולים, 20 חדרי ניתוח ו-60 מיטות טיפול נמרץ. פתיחת המרכז צפויה ב-2012. זה יהיה מתחם מודרני מהשורה הראשונה, המעוצב באופן ארגונומי בכדי לספק את הטיפול הרפואי הטוב ביותר שניתן, בשילוב יעילות ובטיחות.
בכדי לקדם ולשווק את הקניין הרוחני שיוצרים הרופאים ואנשי המחקר של הדסה, הוקמה חברת בת בשם הדסית. החברה יצרה שמונה חברות סטראט-אפ בתחום מדעי החיים, הנסחרות כעת בבורסה של תל אביב.
המרכז הרפואי הדסה אינו מקבל כל מימון ממשלתי, ונתמך על ידי תרומות מרחבי העולם. הדסה בריטניה היא עמותת צדקה רשומה, המוקדשת לאיסוף תרומות למרכז הרפואי הדסה ולקידום המצוינות הרפואית והמדעית. אנו נקיים סדרת הרצאות עם המומחים של הדסה בנושאים, כמו – טיפול בתאי גזע, שימור יכולת פוריות אצל נשים העוברות טיפולי סרטן ואבחון גנטי לפני השתלות. לאחרונה גם הקמנו מחדש את ארגון הדסה הצעירה (Young Hadassah), שיקיים אירועי חברה והתרמה.
הדסה בריטניה עומדת לממן פרויקט חדש ומלהיב של טיפול בטרשת נפוצה באמצעות תאי גזע, הנחשב לפורץ דרך בתחום הטיפול במחלה זו. אם אתם מעוניינים לתרום למחקר זה או אם אתם מעוניינים להצטרף לפעילויות ההתרמה שלנו, להגיע למפגשי הדסה הצעירה, או להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת מידע על הרצאות ואירועים נוספים, נשמח לשמוע מכם:
Tel: 020-7723 1144
26 Enford Street, London W1H 1VW
*** פרופ’ סטיוארט ל. סטאנטון הוא יור הדסה בריטניה,
מארק אדלמן – הוא מנהל התפעול בהדסה בריטניה.