א.ב. יהושע כתב את הרומן, המאהב ב?1977, בהיותו בן 39 . זהו הרומן הראשון שכתב ומיד עם פרסומו הפך לאחד מנכסי צאן הברזל של הוראת הספרות בבתי ספר ובאוניברסיטאות ומהרומנים האהובים והנקראים ביותר בספרות הישראלית. הוא תורגם ל-23 שפות, נלמד לבגרות, עובד להצגה בתיאטרון חיפה ופעמיים עובד לסרט בארץ ובאירופה.
המאהב מורכב ממונולוגים של שש דמויות: אדם, בעל מוסך שחי בניכור מאשתו, המורה וההיסטוריונית אסיה; בתם המתבגרת דפי; חבר מעברו של אדם, גבריאל, שמגיע מצרפת עקב מחלת סבתו ודוצ’ה והופך למאהבה של אסיה; ונעים, נער ערבי שאדם מעסיק במוסכו.
אין כאן גיבור אחד. כולם על הבמה כמעט כל הזמן. המונולוגים של ששת גיבורי הספר, המתארים את מחשבותיהם ומעשיהם, כל אחד מנקודת ראותו האישית. הם מספרים על עצמם בישראל של תקופת מלחמת יום הכיפורים ואחריה.
מלחמה טראומטית זו ערערה את השלווה והשאננות שליוו את ישראל בין 1967-1973 וגרמה זעזוע עמוק לכל המערכת הצבאית והפוליטית. אירועים רבים נבחנים על ידי הדמויות ומציגים זוויות-ראיה שונות לאותה סיטואציה. המבנה המיוחד הזה מאפשר להעביר משמעויות שונות על ידי עימות בין המונולוגים. הידיעה השלמה, שנמנעת מהגיבורים וניתנת לצופה, היא שהבדידות משותפת לכולם.
ההצגה בהבימה היא עיבוד בימתי מלא לספר, ששחר פנקס כתבה ושיר גולדברג ביימה למוזיקה של שלמה גרוניך. משתתפים בהצגה יגאל שדה (אדם) שבולט במשחקו המשובח, אסנת פישמן (אסיה), הילה שלו (דפי), רן דנקר (גבריאל), דבורה קידר הנפלאה (ודוצ’ה), שפי מרציאנו (נעים) עמוס בוארון, עודד אהרליך, רותם בלוטניק.
מבחינת הבימוי יש כמה רעיונות מבריקים. אחד מהם זו האנשת המכונית. לא רק שמורכבת משחקנים שמחזיקים בחלקי מכונית אלא יש לה גם חיים משלה, מתנשפת וזזה כאילו גם היא אחת הדמויות.
בהצגה, כמו גם בספר הרבה רגעים אנושיים שגורמים להזדהות עם המשתתפים.
אם באים לחופשת מולדת, כדאי לראות הצגה ישראלית כל כך שלא סביר שתראו בלונדון
עוד כתבות על מבחר אירועים, טיולים ובילויים, במה כדאי? וכן ב היום