לשכת הסטטיסטיקה המרכזית בבריטניה דיווחה כי התמג (סיכום הצריכה הפרטית + צריכת הממשלה +השקעות + יצוא ויבוא ),נפל ב-0.3%. לפי הדוח המעודכן עולה כי הייצור נפל ברבעון הרביעי ב-1.9% וסקטורי הייצור והתעשייה נפלו בשיעור הגבוה ביותר מאז הרבעון הראשון של 2009. גם סקטור השירותים, המהווה קרוב ל-75% מהכלכלה, נפל .
לפי הנתונים עולה כי הצריכה הפרטית התחזקה ב-0.2% ברבעון הרביעי, ואילו השכר עלה ב-0.1% בלבד, לפיכך, בלשכת הסטטיסטיקה בבריטניה מזהירים כי צמיחה איטית בשכר ומצוקת אשראי, קרוב לוודאי שתגביל את כוח הקנייה של משקי הבית.
התחזית הכלכלית המקרטעת של בריטניה הובילה לכך שנגיד הבנק המרכזי, מרווין קינג, ושניים מקובעי מדיניות נוספים, הצביעו החודש בעד המשך תכנית ההקלה הכמותית (תכנית לפיה בנקים מרכזיים פותחים את הארנק ורוכשים בשוק החופשי מיליארדים רבים של אגח המדינה) וקיימת נטייה ברורה בוועדת המדיניות המוניטארית להקלות.
הנתונים מקשים על מעמד הביניים שנמחץ, ושיא של עשור בפער המעמיק בין המשתכרים בבריטניה, מהווה לדברי ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, סוגיה פוליטית כבדת משקל. כל אלה היוו את הסיבות להורדת דירוג האשראי של בריטניה על-ידי חברת הדירוג – מודי’ס.
לפי הדיווח, מנהיגים מקצוות הקשת הפוליטית בבריטניה יצאו בהצעות שונות לתיקון המצב. אד מיליבנד, מנהיג הלייבור שבאופוזיציה, הציע לבצע חלוקה מחדש, ראש עיריית לונדון בוריס ג’ונסון, הציע להנהיג שכר מחיה בחברות מעין גרסה לשכר מינימום שתעמוד על 8.55 לישט לשעה לשכירים המתגוררים בלונדון, לעומת 7.45 לישט לשכירים המתגוררים מחוץ לעיר, באזורים פחות יקרים.
כמו כן, סגן ראש הממשלה מטעם המפלגה הליברלית, ניק קלג, העלה מחדש את הרעיון להנהיג מס אחוזות על כל בית השווה יותר מ?2 מיליון לישט. טרם התקבלה הצעה על-ידי הממשלה.
הכלכלן הווארד ארצ’ר מ-HIS גלובל אינסייט בלונדון מעריך כי הכלכלה צפויה להישאר פגיעה ומוגבלת, אנחנו מאמינים כי הבנק המרכזי באנגליה יחליט בסופו של דבר להעניק לכלכלה סיוע נוסף בדמות הקלה כמותית נוספת, שתקל על מצוקת האשראי.