שוק הנדלן במרכז לונדון משגשג מאז תחילת 2010, עם אלפי משקיעים זרים המנצלים את היחלשות הפאונד, למרות ששוק הנדלן הכללי בבריטניה כולה לא מאותת פעילות מזהירה. השוק החל להראות סימני התאוששות מאז תחילת אפריל. מומחים מייחסים את הגידול, איך לא – לשיפור במזג האוויר, אשר בדרך כלל יש לו השפעה חיובית על השוק מדי שנה.
חברת Experian Hitwise, העוקבת אחרי תנועות המשתמשים ברשת האינטרנט בתחומים שונים, מדווחת כי חל גידול של 30 אחוז בחיפוש נכסים בבריטניה לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. מhיד עם תום הבחירות, פורסם סקר שנעשה על-ידי האירגון המלכותי הבריטי לחקר ולימוד תחום הנדלן (RICS), ממנו עולה כי מתחילת חודש אפריל החלה מגמה של עלייה בשוק הנדלן וצפוייה עלייה נוספת הן בכמות העיסקאות והן במחירן.
בראש טבלת העלייה נמצאת שכונת פולהאם בלונדון הנחשבת איזור מבוקש במיוחד לאחרונה – בשל קירבתה לנהר ומיקומה הקרוב לצ’לסי היוקרתית, לטרנדיות המתפתחת של מסעדות יוקרה וחיי לילה סוערים, או אולי בשל העובדה שהיא מקום מושבן של שתי קבוצות כדורגל חשובות. הדבר בא לידי ביטוי בכך ש-55 אחוז מהנשאלים דיווחו על עלייה במחירי הבתים בחודש אפריל, לעומת עלייה מתונה יותר באיזורים אחרים בלונדון. בתחתית הטבלה נמצאות וויילס ויורקשייר אשר לא הצליחו להראות שיפור משמעותי בחודשים האחרונים.
גורם נוסף שיהיה משמעותי יותר להתאוששות שוק הנדלן בתקופה הקרובה הוא העובדה שהמשחקים האולימפיים הם הדבר הגדול הבא – ההיסטוריה מלמדת שקיים קשר ישיר בין עליית מחירי הנדלן לאירוח של משחקים אולימפיים בערים שונות בעולם, ולונדון כנראה לא תהיה שונה. כל אחת מארבע הערים המערביות האחרונות שאירחו בתחומן את המשחקים האולימפיים – סידני, אתונה, ברצלונה ואטלנטה – נהנו מעליית מחירי נדלן ממוצעת של 66 אחוז בחמש השנים שלאחר קיום המשחקים. ברצלונה, שאירחה את המשחקים לפני 17 שנה, ב-1992, רשמה זינוק של 131 אחוז, ואתונה, שאירחה את המשחקים ב?2004, עלתה ב-63 אחוז.
האפקט החיובי לא מתייחס רק לאותן ערים מארחות, אלא מעלה מחירים גם ביתר חלקי המדינה, שעלו בממוצע ב-47 אחוז. בתחום המגורים, למשל, מדובר, על פי התכנון, בתוספת של 9-12 אלף בתים, חלקם ייבנו בכפר האולימפי עצמו, עבור עובדי הפארק והסגל – אבל לאחר מכן יימכרו בשוק הפתוח.
את השפעת האולימפיאדה החיובית ניתן יהיה כנראה לראות רק ב-2011, מה שאומר שחלון ההזדמנויות לעיסקאות טובות ורווחיות בלונדון עדיין לא נסגר, למרות מגמת התחזקות השוק. יחד עם זאת, על פי מחקרים שנעשו בעבר – בשנה שלאחר האולימפיאדה צפוייה לונדון לעמוד בפני אפקט האולימפיאדה, שבא לידי ביטוי בהאטה במשק, ובין היתר גם בשוק הנדלן