מאז שיצאה ההודעה הרשמית על האירוסין של הנסיך ויליאם (בנם הבכור של צ’ארלס ודיאנה המנוחה) עם חברתו מזה תשע שנים, קייט מידלטון, אותה הכיר באוניברסיטת סנט אנדרוס – הפך העיסוק בזוג המלכותי לסוג של ספורט תקשורתי ומסחרי, כשעמודי העיתונים מלאים בתמונותיהם. גם באתר הרשמי של החתונה, שנפתח לאחרונה, www.theroyalweddingwilliamkate.com, ניתן לקבל חדשות ומידע שוטף אודות האירוע, שיתקיים בווסטמינסטר אבי. האתר, כמו גם עמוד הפייסבוק וחשבון הטוויטר של החתונה, מהווים חלק מהניסיון, יש שיאמרו הניסיון הנואש, של המשפחה המלכותית להתעדכן ולפנות לקהל צעיר יותר.
הבילד-אפ העצום והסיקור התקשורתי הנרחב גוררים איתם תופעות מעניינות ואף משונות. למשל, השמלה של קייט תצא למסע ארוך אחרי החתונה, בה תוצג (השמלה, ללא הכלה) במקומות שונים ברחבי העולם. כמו כן, העיתונים מדווחים על עלייה משמעותית בביקוש לכפילים של ויליאם וקייט, הרשומים בסוכנויות דוגמנות, ומוזמנים להופיע באירועים ובטלוויזיה. המחיר ההתחלתי להשקת אירוע עם כפילים של הזוג הוא 500 פאונד ויכול לעלות לאלפים.
המסחריות של החתונה כוללת גם מזכרות: צלחות, טי-שירטס, תיקים, כובעים ואפילו בובות וגמדי גינה (!) של השניים, ושפע מוצרים עליהם מתנוססת תמונתם: פדים לעכבר, כובעי-ים, מאפרות ואף קונדומים. אך המוצר הביזארי ביותר הוא כנראה מערכת דלתות הזזה מזכוכית מעוטרת בתמונה של הזוג (בוורוד או אפור). כך, תמורת 448 פאונד, ניתן להביא את משפחת המלוכה הביתה. מי שסולד עמוקות מכל העניין יכול להיכנס לאתר של המאיירת, לידיה לית’, שם מוכרים שקיות הקאה עליהן מצויר דיוקן של הזוג, בתוספת הכותרת Thrown Up תחת הכתר.
אך לא כולם נדבקו בחיידק החתונה המלכותית. יש המוחים על השיבוש האדיר שצפוי בתנועה ביום זה, ועל העלות הגדולה למשק עקב הכרזתו של אותו יום כ-Bank Holiday (אף שנראה כי כולם שמחים על החופש). יש גם כאלה הטוענים שהחתונה היא הסחת דעת עבור הממשל, שמעדיף שהציבור הבריטי יתעסק במשהו יפה, במקום בעניינים בוערים העומדים על סדר היום הציבורי, כגון הרפורמות הצפויות וההפרטה ב-NHS ובמערכת החינוך.
כיצד מגיבים הישראלים בלונדון על החתונה?
סתיו סיידוף, סטודנטית לעיצוב אפנה (22), מתכוונת להתייצב בקהל יחד עם עוד עשרה חבר’ה, כולם ישראלים. היא לא מוותרת על ההזדמנות לחוות נפנוף, ואם יתמזל המזל גם נשיקה. מלכותית כמובן. בכל זאת, זו Royal Country, היא אומרת, מעניין לראות דברים מתרבות אחרת, להרחיב אופקים, ללמוד על המדינה שאני גרה בה. לא כל יום נסיך מתחתן.
גם שרי רובין, גננת (29), לא פוסלת השתתפות פעילה באירוע, אם הדבר יתאפשר. אני חיה כאן. יש לי זכות להיות כאן ולהיות חלק ממשהו סימבולי. בכל מקרה, היא מתכוונת לראות את הסיקור הטלוויזיוני.
זה יכול להיות מעניין לצפות בזה בטלוויזיה, אומרת גם ניצן דרור, סטודנטית לתואר שני בת 26. זו חוויה לראות מה זו חתונה מלכותית. אבל ממה שאני מתרשמת מהאנגלים שגרים כאן, כל הסיפור של המלוכה זה עניין מסחרי ויותר בשביל תיירות, מאשר כל דבר אחר.
אסף גל-און, מנעולן בן 25, מגלה פחות התעניינות, אך כמו כולם שמח מאוד על יום החופש הצפוי וגם על ההודעה כי בתאריך המיוחל הפאבים יישארו פתוחים עד שתיים לפנות בוקר. שיהיה להם בכיף!, הוא מאחל.
מתוך המדגם הלא מייצג שערכנו, איתי, (38), בעל עסק, היה מבין היחידים שלא מתכוון לצפות בחתונה או לפחות בחלק ממנה בטלוויזיה. יחד עם זאת, הוא חושב שהאירוע יעשה טוב לאנשים, וסיכם את הסנטימנט של רוב מי שפנינו אליו, כשאמר: מגיע לאנגלים מצב רוח טוב – הם צריכים סיבות למסיבות.
________________________________________________
ויליאם יעניק כתובה לקייט? / צילה שני
האמן הירושלמי, מייק הורטון, ביקש להביע את הערכתו למשפחת המלוכה בדרך ייחודית ושלח כתובה כמתנה לזוג. הכתובה מחולקת לעברית ולאנגלית ובראשה מצוירים – האריה של ירושלים, מקדש שלמה וסמלים בריטיים, כמו כנסיית וסטמינסטר, האריה הבריטי והנבל המאפיין את המשפחה המלכותית. היא נכתבה בדיוק כמו כל כתובה אחרת, אך הוצאו ממנה המאפיינים היהודיים, כמו הסכום שהבעל נדרש לשלם וחתימות של עדים. אך לעשרת הדיברות הוקצה דווקא מקום של כבוד.
אם ימלאו אחריהן, הזוג יזכה לחיים מאושרים, אומר הורטון (63), יליד לונדון שעלה ארצה ב-1972, ועוסק לפרנסתו בכתיבת מגילות על קלף עור. הורטון מגלה כי סיפור הכתובה עשה לעצמו כנפיים, וכעבור מספר ימים מאז פורסם, פוקדים את האתר שלו מאות גולשים מדי יום, והוא מוצף בהזמנות לכתובות מגולפות.
מה אתם חושבים על החתונה? הגיבו לכתבה בדף הפייסבוק של עלונדון