מגזין ‘ביזנס דיזיין’ (BD) שמקיים את התחרות והפרס השנתי מדי שנה, מסר שהבניין קבל מגוון מועמדויות לבניין המכוער ביותר. המגזין אמר כי צוות השופטים החליט פה אחד להעניק את פרס גביע ה’יבלת’ Carbunble לבניין הווקי טוקי- שהמיס בעבר חלקי פלסטיק של מכוניות חונות על ידי מעטפת הזכוכית שלו שגרמה למיקוד קרני שמש. המגדל הוא מפלצת זכוכית מיותרת שנחרטה על קו הרקיע של לונדון,
אדריכל המגדל בן 37 הקומות ברובע הפיננסי של לונדון, רפאל וינולי מאורוגוואי, עיצב אותו בזוויות קעורות – מה שהקנה לזכוכית העוטפת אותו תכונות של זכוכית מגדלת, שממקדת את קרני השמש במשך כשעתיים ביום.
בעלת המבנה, לאנד סקיורטיס, הכריזה ב-2014 על הפתרון לבעיית המסת המכוניות הצללת גג המגדל. החברה לא פירטה כמה תעלה ההצללה של הבניין, אבל ציינה כי הסכום לא תוכנן בחשבון ההוצאות, אחרי שגם שילמה פיצויים לנפגעים מקרני השמש הלוהטות.
מגדל ממיס מראות או לבבות
מיקוד קרני השמש הוא הבעיה העיקרית של המגדל אבל לא היחידה, גם חזותו מעוררת לא מעט מחלוקת. במדור האדריכלות של העיתון אובזרבר פורסמה ביקורת על הבניין, שזכתה לכותרת מנופח, לא אלגנטי, בריוני. מבקר האדריכלות של העיתון, רוואן מור, כתב כי הבניין, שהקמתו עלתה 200 מיליון לישט, פשוט מכער את הנוף הלונדוני. גם תושבי הבירה מתלוננים על כך שניתן לראות את הבניין הבולט מיותר מדי מקומות בעיר, וכי הוא מתחרה בבולטות באחד הסמלים של לונדון – גשר לונדון כך כותב ‘דה-מרקר’.
הוא תופח בקומות העליונות כדי שיהיה ניתן למקסם את מחירי הנדלן הגבוהים, שצומחים ככל שמטפסים במעלה הקומות, וכדי לאפשר יותר מרחב מדרכה למבקרים שיימשכו לבניין, כתב מור. כמו כן יש רוחות חזקות שנרשמו בתחתית שלו.
למגדל הווקי טוקי יש גם מעריצים. טום סליי, חבר מועצת העיר של לונדון, הגדיר אותו כדראג קווין של הבניינים, עם קימורים חדים. המגדל ממחיש, לדבריו, איך בניין יכול להיות חושני וסקסי.
השנה גם נפתח הגן הבוטני – גן השמים – בקומה העליונה שלו. במהרה התברר שהביקור בגן הבוטני כרוך בתשלום – מה שעורר ביקורת נוספת על היזמים ועל הציבוריות של המגדל, שמוגבלת כנראה רק לבעלי אמצעים.