לקראת הקיץ מתחזק הרצון לסדר מחדש את הבית ולנפות חפצים ישנים, שבורים וסתם לא רצויים. זוהי אולי גם הזדמנות לבצע שינויים בעיצוב הבית שאינם בהכרח מצריכים התערבות קבלנית. שינויים קלים כמו סידור רהיטים באופן שונה, יכולים לעשות את כל ההבדל. יש שנעזרים בשירותי מומחים לתורת הפאנג שואי הסינית כדי ליישם כללים פשוטים במרחב המחייה לשם השגת מטרות, כגון: הצלחה בלימודים, הצלחה כלכלית הגברת הפוריות, שיפור יחסים בזוגיות עוד.
ישנם רוכשי דירות ומגרשים לבנייה שמערבים ייעוץ פאנג-שואי עוד בשלבי התיכנון הראשוניים. יועץ הפאנג-שואי נותן חוות דעת על המגרש, מיצוב הבית, זווית הכניסה, מיקום המדרגות, חדרי השינה והשירותים. תיכנון אדרכלי תוך שימוש בייעוץ פאנג-שואי משול לתפירת חליפה אישית בעזרת מעצב לעומת קניית בגד ישר מהקולב.
כאשר הדירה או הבית כבר קיימים ייתן יועץ הפאנג-שואי את חוות דעתו לגבי שינויים קלים עד ראדיקלים בחללים הפנימיים, כמו: מיקום התאורה או הצמחייה ופריטים ניידים,כגון רהיטים ושימוש בצבע.
תורת הפאנג-שואי אינה תורה רוחנית ובעיקרון טוענת שלכל פרט יש תפקיד ומקום. החלל המיידי בו אנו חיים מושפע מאנרגיה חיובית ושלילית יין ויאנג.לכל חלל יש איזור חיובי ושלילי וחשוב לאזן אותם. אלו הם נתונים קיימים ולא ניתן לנטרל אותם אולם חשוב ללמוד להכיר בהם ולרתום אותם לטובתנו. ככלל, התערבות בחלל ובנתוני הפאנג-שואי ההתחלתיים שלו יפעל על מנת לחזק נתוניים חלשים, או שליליים, במקביל לריכוך או החלשה של איזורים חזקים, בהם הצ’י דומיננטי מדי ובכך להגיע לאיזון הרמוני.
הפאנג-שואי יזהה מוקדי כוח דומיננטיים בבית או בדירה. מוקד כזה יכול להיות חדר שלם או וו על הקיר – שיש לו השפעה חזקה על הדיירים. מוקדי הכוח ייחודיים לכל אדם, משפחה וחלל – ואינם מתייחסים דווקא לדינמיקה בבית. אפשר לזהות גם מוקדים בעייתיים העלולים להשפיע על מצב בריאותי, מערכות יחסים או רווחה כלכלית בכוונה לבצע שינויים בחלל כדי לטפל בהן.
לרוב, יועץ פאנג-שואי יתמקד במספר מוקדי כוח או בעיה ולא ינסה לבצע שינויים רדיקליים בכל הבית על מנת ליצור זרימה טובה יותר של הצ’י. כדי להשיג תוצאות אפקטיביות יש להבין שזהו תהליך נרכש ולא פתרון מיידי. השינוי חייב גם לבוא מבפנים תוך הסתכלות אמיתית על דרי הבית, אורח חייהם ומערכות היחסים.
שימוש באלמנטים
תורת הפאנג-שואי ועיצוב החלל על פי עקרונותיה יכולה להתגלות מאוד שימושית ליצירת חללים המותאמים לצרכים האישיים. גורמים שונים בחלל, מסמלים אנרגיות מסוג זה או אחר.
עץ והשימוש בו במסגרת הבית מסמל חיים כמו גם נשמה. השימוש בעץ גם מורה על גדילה ועוצמה אולם שימוש רב מדי בעץ יכול להיות גורם לאנרגיה שלילית או אגרסיבית. עיצוב על פי תורת הפאנג-שואי דוגל בשימוש באלמנטים שונים במידה הנכונה תוך שאיפה לאיזון.
מים הם גורם חשוב בתורת הפאנג-שואי בהיותם אלמנט המעניק חיים.מים מסמלים קשרים ותקשורת כמו גם שגשוג פיננסי והזדמנויות בתחום העבודה, הקריירה וההתפתחות האישית. אם בבית יש ברז דולף או אסלה מטפטפת זהו סימן לחוסר איזון ואפילו לבריאות רעועה.
מתכת בעיצוב הבית משמעותה שימוש באלמנט טבעי עשיר, בהולכת אנרגיה חיובית לאיזור בו קיים מחסור, או בניקוז אנרגיה שלילית – או עודף אנרגיה חיובית – מאיזור אחר כדי להגיע לאיזון. מתכות מסוימות מוגדרות כמתכות איכותיות במיוחד ומזוהות עם בריאות ושגשוג. בקבוצה זו נמצאת לדוגמא הנחושת.
אדמה היא אלמנט עם תנועתיות ואנרגיית צ’י חסרת מנוחה או חזקה. אדמה אינה רק חול, אלא במובן הרחב יותר של הבית. חפצים כגון כלי קרמיקה, טרה-קוטה ועציצים ישמשו כגורמים מביאי אדמה. חומרים נוספים הם אבן טבעית, שיש, צפחה או גרניט.
אש מוגדרת כאלמנט בעל הכוחות הרבים ביותר. היא מסמלת אנרגיה ותשוקה. בגלל כוחה הקיצוני היא גם הכוח ההרסני ביותר. לא רק כי היא שורפת – אלא כי שימוש מופרז בה עלול לגרות אנרגיות שליליות כמו כעס, חוסר סבלנות ואימפולסיביות. התעלמות מוחלטת מאלמנט זה עלולה לגרור תשישות, קור, חוסר מוטיבציה או שיעמום. החדרת אלמנט האש פשוטה יחסית ולא נדרשת התקנת אח, למשל; שימוש בנרות בצבעים חמים, תאורה חמה ואהילים כהים בחללים קרים יעשו את העבודה.
שימוש באלמנטים, לדוגמא, כשיש מסדרון ארוך וצר שעל פי הפאנג-שואי, מושך את אנרגית הצ’י באופן ליניארי. אנרגיה זו עלולה להפוך לסוערת או חפוזה. חדר אמבטיה בסוף המסדרון בו חזק אלמנט המים עוסק באספקטים פיננסים ועלול להיות מושפע. פתרון מיידי הוא הכנסת רהיטים, עציצים או חפצי אמנות למסדרון על מנת להאט את זרימתו ההרסנית של הצ’י.
משחק ילדים: פאנג-שואי בחדר המשחקים
חדרי הילדים בבית הינם חללים עמוסים לא רק בגלל הצעצועים, המשחקים וקלטות הווידיאו – אלא גם בשל עומס האנרגיה שבהם הילדים וחבריהם. יש בתים בהם חדרי ילדים משמשים לשינה בלבד, ויש להם חדר משחקים וטלוויזיה נפרדים, קרוב לעיני ההורים.
עיצוב חדר המשחקים כסביבה מגרה ומפתחת לילדינו יכול לשאוב רבות מעקרונות הפאנג-שואי. אך אם הילדים משחקים באותו החלל בו הם ישנים, הרעיונות המוצעים כאן יידרשו שינוי כדי לאפשר שינה רגועה ושלווה מצב כמעט הפוך.
אם אתם עומדים לפני שיפוץ וברצונכם לקבוע איזה חלל יהפוך לחדר המשחקים – המצב האידיאלי מורה על מיקומו במערב הבית, רצוי בקרבת חלל המגורים העיקרי. אם כל שברשותכם הוא רק איזור משחקים בחלל המגורים העיקרי, השתדלו למקם אותו באיזור המערבי של הסלון.
בחרו צבעים חמים לצביעת הקירות, השטיח והריהוט. צבעים מומלצים: כתום, צהוב, ורוד וגוונים חמים יותר של ירוק או כחול. ניתן לשלב שני צבעים מנוגדים כגון צהוב וסגול, אדום וירוק או כחול וכתום. אם ילדיכם מאוד פעילים ואלמנט האש דומיננטי אצלם, השתמשו בצבעי אדמה על מנת להקל על האיזון האנרגטי בחלל.
באופן אידיאלי רצפת חלל המשחקים תהייה עשויה מעץ שמעניק אנרגיה וחום. יחד עם זאת ניתן להשתמש בשטיח ולהכניס צבע חם לחדר. שימוש בכריות גדולות מעודדים את קרבת הילדים לאדמה. אם חלל המשחקים נמצא בחדר המגורים, השטיח יגדיר את איזור המשחקים.
שימוש בצמחיה או חיות, כגון דג באקווריום, מחדיר אלמנטים של אדמה ומים לחדר. קול שכשוך המים בתוך האקווריום משרה שלוה ואיזון כמו כן תנועתם העדינה של הדגים מחדירה תנועה ואנרגיה לחדר. החדרת אלמנט האש באמצעות תאורה חזקה וחמה בשילוב תאורה עדינה לפעילות רגועה יותר כמו צפייה בטלוויזיה או קריאת ספר.
מוביילים מהתקרה הם אמצעי מצוין לעזור לצ’י להסתובב בחדר באופן סיבובי ולפזר אנרגיה זו לכל פינה בחלל. יש מוביילים המותאמים גם לילדים מבוגרים יותר.
הקיר הצפוני בחדר המשחקים מסמל את האנרגיה החיובית של הילד וההצלחות שלו ועל כן השתמשו בו לתליית עבודות מהגן או בית הספר. הקיר הדרומי והמערבי מסמלים את הקשרים עם הסביבה וזהו המקום לתלות תמונות של בני משפחה או חברים. הקיר המזרחי מסמל את הידע וזהו המקום המתאים לשולחן המחשב והספרייה.
השתדלו ששולחן המחשב או הכסא לפני הטלוויזיה לא יגרמו לילד לשבת כשגבו לכניסת החדר. הילד מקדם את כניסת הצ’י לחדר עם פניו ובית החזה שלו. בנוסף, הקיר שמאחורי גבו ישמש כמגן ויעודד ריכוז וחשיבה פורה.
ילדים הם יצורים גדלים, סקרנים, בוחנים, פעילים, ייחודיים ומתפתחים בקצב אישי. הם חיים בחדרים אלו כשליש מחייהם וכדאי להשקיע מחשבה בחיפוש דרכים לספק צרכים ושינויים בסיסיים אלו בחלל המשחקים.