עסקת נדלן הגדולה ביותר שבוצעה אי פעם על-ידי ישראלים מחוץ למדינת ישראל נרקמת בימים אלה בין חברת נכסים ובניין, זרוע הנדלן של קונצרן אי.די.בי, שבשליטת נוחי דנקנר, לבין חברת הנדלן הבריטית, בריטיש לנד, במטרה לרכוש את מתחם ברודגייט, בשווי של כ-2.5 מיליארד לישט. מדובר במתחם משרדים ומסחר בין רחובות ליברפול ובישופ גייט בדרום-מזרח הסיטי, המושכר ל?38 שוכרים שונים, מרביתם בנקים זרים – ודמי השכירות השנתיים מהמתחם כולו עומדים על 160 מיליון לישט.
קבוצת הראל ביטוח ופיננסיים שבבעלות משפחת המבורגר, בודקת את האפשרות להיכנס גם היא כשותפה לעיסקה במתחם ברודגייט, ובכך ליצור רצף של עיסקאות עם דנקנר, לאחר שחתמה על עיסקת הנדלן המוצלחת בחודש שעבר לרכישת בניין משרדים בהולבורן שבלונדון. הקבוצה מעוניינת לרכוש מניות בחברה הבריטית בהיקף של 45 מיליון לישט, ומכוונת את השקעתה לרכישת חלקו של הבנק השוויצרי UBS, השוכר הגדול ביותר במתחם, השוקל להתפנות מהמקום.
על פי דוח ההשקעות הזרות לשנים 2008-9, שעורך כל שנה UK Trade & Investment נמצאת ישראל בין 20 המדינות המובילות בהשקעות בבריטניה. לפי הדוח, ישראל עקפה מדינות, כמו: הונג קונג, פינלנד וטיוואן. מסתבר כי בריטניה ממשיכה להיות יעד מועדף להשקעות זרות למרות המיתון. במפגש שקיים בביתו הנספח המסחרי של שגרירות בריטניה בישראל, ריצ’ארד סולט, לבכירי ענף הביומד שהגיעו מבריטניה ומישראל, ציין סולט כי הדוח הנוכחי מצביע על גידול של כ-11% בהשקעות של חברות ישראליות בבריטניה וקרא לחברות נוספות להשקיע ולהגדיל את השקעותיהן בבריטניה ולהיעזר בצוות המקצועי של הניספחות המסחרית בשגרירות.
מפעל סוגת, שמאחוריו עומדת החברה הבריטית ED&F MAN, השקיע 70 מיליון דולר בהקמת בית זיקוק לסוכר בקרית-גת, שבנייתו נסתיימה בימים אלה. יור ומנכל סוגת, דיוויד פרנקלין, מוסר כי בתוך שלושה חודשים תשווק סוגת את הסוכר המיוצר במפעל גם לבריטניה, בנוסף למוצרים אחרים כמו אורז וקטניות, זאת במסגרת חוזה שנחתם עם חברת אסם UK, שתהיה אמונה על השיווק.
במסגרת שיתוף פעולה יוצא דופן בין האגף לקשרי תרבות ומדע במשרד החוץ הישראלי ותורמים מישראל, מארהב ומבריטניה – הופיעו רקדני אנסמבל בת-שבע עם המופע ‘כמויות’ בחגיגות הפתיחה של כפר יתומים ברואנדה לגילאים 14-18. הכפר מנוהל בידי ניר להב, ומבוסס על ניסיון ישראלי שנרכש בתחום כפר הנוער ‘ימין אורד’ בארץ. עובדים בו מתנדבים רבים מישראל, בריטניה וארצות הברית. יוזמת המופע היא יהודית אשרף שעוסקת בהשקעות, ומגייסת משקיעים מהארץ ומהעולם למשימות שונות.
רק מעטים יודעים ששמואל בן טובים, הציר הכלכלי בבריטניה, מונה על ידי ידידו, בנימין נתניהו, רגע לפני שזה פרש מתפקידו כשר האוצר. בן טובים, מהמוצלחים שבצירים הכלכליים בבריטניה, והישראלי הראשון שנבחר בשנה שעברה לנשיא מועדון הנספחים הכלכליים והמסחריים בלונדון אמור היה לסיים את תפקידו בימים אלה, אך נתבשר על הארכת כהונתו בשנה נוספת.
מנהל הסקטור הישראלי בבנק לאומי בריטניה, שאול שניידר, סיים את תפקידו וחזר לבית חדש בבינימינה. במקומו הגיע עידן שפירא (40), עובד הבנק מזה 15 שנה, נשוי לקרן ואב לשלושה, מבינימינה גם כן. בתפקידו האחרון שימש כראש ענף לקוחות מסחריים בסניף המרכזי של הבנק בתל אביב.
סמי שמעון זל
איש העסקים, סמי שמעון נפטר בגיל 77 ממחלה קשה. שמעון נולד בבגדד והוברח בשנות ה-50 לישראל, שם חי עד שהצטרף לאביו בלונדון. לשמעון היו עסקי נדלן בישראל וברחבי העולם. בראשית שנות ה-90 הוא רכש את השליטה במפעלי יכין חקל וכן חלקים מחברת הנדלן גאון-השקעות וחברת התרופות טבע. בשנים האחרונות הופיע ברשימת עשירי ישראל ועשירי בריטניה. שמעון, היה ידוע כנדבן גדול ונחשב למנהיג הבלתי מוכתר של אנשי העסקים יוצאי עיראק בלונדון. הוא תרם מכספו הפרטי עשרות מיליוני דולרים למפעלי תרבות, ספורט, חינוך ובריאות, ובין היתר מימן את מכללת ההנדסה בנגב הנקראת על שמו, ‘מכללת שמעון’, ואת הקמת ביהס היסודי ‘נעימה JPS שנקרא על-שם אימו. שמעון נפטר בישראל והשאיר אחריו אישה, אנג’לה, ובת, אלכסנדרה נעימה, שהקדימה את מועד חתונתה בשבועיים ונישאה ליד מיטת חוליו של אביה.