בין הפטיש לסדן: על ילדים וחלוקת רכוש

הבן נשלח להודיע לאב שלא יראה אותו יותר אם הוא לא ישלם מספיק דמי מזונות. איך מבטיחים שהילדים יקבלו את מה שמגיע להם וכיצד להימנע ממצבים לא נעימים כאלה?

לעיתים קרובות, אני רואה מקרים שבהם ההורים מתגרשים ובלי לשים לב מציבים את הילד* בין עמדות נוגדות. לדוגמה, כשההורים לא מסכימים על סך הכסף שיושקע בו, כמה כסף מגיע לו, ואיך הוא יקבל את הכסף? העניין הזה בולט במיוחד כשמדובר במזונות ילדים.

חשוב להבין בראש ובראשונה מה מעמדו של הילד לגבי כספים בחוק. החוק אומר כי מזונות ילדים – או כל כסף שייעודו עבור רווחת הילד – שייך לילד. מכיוון שהילד הוא קטין, ההורה שאיתו הוא נמצא הכי הרבה זמן מקבל את הכסף עבורו.

העובדה שהכסף שייך לילד לפעמים גורמת למצב שבו ילד יקבל את מה שהוא זקוק, אבל ההורה המשמורן לא יקבל כלום עבורו. המצב הזה נוצר כאשר בני זוג אינם נשואים והמחויבות היא לילד בלבד. כאשר מתגרשים או נפרדים, קופה אחת פתאום צריכה לכלכל שתי משפחות (שני משקי בית). לעיתים, קשה להתרגל לכך וחוסר ההסכמה גדל.

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו

הסיפור הבא של א׳ מלמד על כמה מהבעיות שיכולות להיווצר כשאין הסכמה.

א׳ ובת זוגו חיו מספר שנים ונולדו להם שלושה ילדים. הם חיו ברמת חיים גבוהה שכללה בית ספר פרטי לכל הילדים, נסיעות לחו״ל על בסיס קבוע ועוד. א׳ עבד בבורסה והרוויח מספיק כדי לאפשר לילדים את רמת החיים הזו. אולם, בשלב מסוים, אולץ להחליף עבודה לכזו שהכניסה פחות, בעוד שרמת החיים המשיכה כפי שהייתה באמצעות הלוואות – עובדה שלא הייתה ידועה לבת זוגו.

מספר חודשים אחר כך, א׳ ובת זוגו נפרדו ועקב כך הנטל הכלכלי על א׳ היה גדול יותר. בת הזוג לא קיבלה את הצהרתו לגבי ההכנסה העכשווית ושלחה את הבן הבכור (בן ה-10) להודיע לאב כי אם לא ימשיך להחזיק אותם באותה רמת החיים שהתרגלו אליה, הוא לא יהיה מוכן לראות אותו יותר.

הסיפור הזה התגלגל במסדרונות בית המשפט במשך כמה שנים, עד שבסופו של דבר בית המשפט האמין לאב וחייב אותו במזונות נמוכים יותר. בית המשפט גם חייב את האם להסדרי ראייה עם הילדים. לכן, ההמלצה שלי היא: תפתחו את הקלפים כמה שיותר כדי ליצור אמון בבני הזוג.

לגבי השאלה ״איך עובר הכסף?״: כמו שציינתי מקודם, הכסף לא יכול לעבור ישירות לילד. כאשר ישנה הסכמה בנושא, מן הסתם תתבצע הפקדה בחשבון הבנק. אך כשאין הסכמה, יכול גוף ממשלתי שנקרא CMS לגבות את הכסף, וגבייה בדרך זו עולה כסף לצדדים. חשוב לזכור שלא לערב את הילדים בכל שלב של התהליך – מה שלא החלטתם. הסכמה היא הדרך הטובה ביותר לסגור את הנושא וכדאי להתייעץ עם עורך דין על הדרך הנכונה לעשות את זה.

* הכתבה נכתבה בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מתייחסת לשני המינים.

שלומית גלזר היא בעלת רישיון עריכת דין בישראל (החל מ־2003) ובאנגליה (החל מ־2008), שהתמחתה בדיני משפחה ובתיקי גירושים וילדים. משרדה, Glaser Jones Law, הוקם ב־2013 בשיתוף עם בעלה, פרופ׳ טים ג׳ונס, שצבר ניסיון של למעלה מ־30 שנה בתחום המשפט האנגלי. המשרד מורשה ומוסדר על ידי הרשות הרגולטורית של עורכי הדין באנגליה ובוויילס (SRA).
Glaser Jones Law
96 Kensington High Street, W8 4SG
020-7993-7173
07875-337-350
<a href="mailto:shlomit@glaserjoneslaw.co.uk">shlomit@glaserjoneslaw.co.uk</a>
<a href="http://www.glaserjoneslaw.co.uk">www.glaserjoneslaw.co.uk</a>

<em>* אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי.
</em><em>*‭ *‬כתבה‭ ‬שיווקית</em>

למאמרים נוספים מאת שלומית גלזר-ג'ונס
תגיות:
גירושים באנגליה
גירושים בבריטניה
גירושים בלונדון
גירושין באנגליה
גירושין בבריטניה
גירושין בלונדון
דמי מזונות
דמי מזונות בחו״ל
הסדרי ראייה
הסדרי ראייה בחו״ל
עו"ד גירושים
עו״ד באנגליה
עו״ד בבריטניה
עו״ד בלונדון
עו״ד משפחה
עורך דין גירושים

קרא עוד