תעשיית היין הצפונית תופסת תאוצה בשנים האחרונות, וסביבה מתפתחת תיירות יין, תיירות חקלאית, סיורי יקבים וכרמים, מרכזי מבקרים מפותחים ומפגשים מרתקים עם אנשי היקב והכרם הצפוניים, שהפכו לשם דבר בעולם וקוצרים מדי שנה מדליות ופרסים רבים בארץ וברחבי העולם.
זה לא אנחנו, זה הענבים, אומר יואב לוי, הבעלים של יקב בזלת, שמייצר כ-80,000 בקבוקים של יין כשר, מ-40 דונם כרמים בגובה של כ-500 מטרים מעל גובה פני הים ו-40 דונם נוספים בצפון רמת הגולן בגובה של 900 מטר מעל פני הים. ברמת הגולן יש ענבים מהטובים בעולם, כך שקשה מאוד שלא לקבל יין טוב, מוסיף לוי.
מעבר לתעשייה המתפתחת, נבנה ומתעצם הפן הלימודי והמקצועי של תחום היין בצפון. שתי מכללות בצפון מגייסות מדי שנה תלמידים רבים למקצועות הכרם והיין, והשנה נחנך יקב לימודי חדש במכללת אוהלו בקצרין, שבו ייצרו הסטודנטים יין פרי ידיהם. כנס היין הישראלי השלישי, בחסות מכללת תל חי, יתקיים בראש פינה במהלך ימי הפסטיבל ויעסוק בנושא מיתוג תעשיית היין הישראלית.
אבי חשב על רעיון שישאיר את כל המשפחה מלוכדת בצפון וכך הקים את היקב הר אודם מספר ישי אלפסי, שגם אחיו ואחיותיו ומשפחותיהם חברו יחד לעסק מצליח. היינות שלו קצרו פרסים בתחרויות בישראל ובעולם, ביניהם פרס יקב הבוטיק הישראלי הטוב ביותר לשנת 2006 בתחרות Terravino הישראלית ומדליות זהב בתחרויות היין הבינלאומיות בפנמה, בארגנטינה, בספרד, בפריז וניו יורק.
את ענבי היקב מגדלים בשלושת אזורי היין האיכותיים של ארץ ישראל – צפון הגולן, הרי הגליל והרי ירושלים. לרגל הפסטיבל יקיים היקב סיור שקיעה ויין בדגש על יין משובח, טבע פראי ואהבת הארץ. הסיור בהרשמה מראש, לפרטים: יקב הר אודם: 04-6871122, 0525641110
במסגרת הפסטיבל אפשר גם לבקר בתערוכת פיסול בעץ הגפן, לא רק יין, של האמן והפסל, אריאל שמיר, מקיבוץ מרום גולן. שמיר משלב בעבודותיו יצירה ואמנות עם עץ הגפן, שבדרך כלל משויך ליין ולא כחומר גלם לפיסול. נתקלתי בגפן ממש במקרה לפני כמה שנים, התחלתי לפסל בו והתאהבתי. הגפן הוא עץ רך ונוח לפיסול, עשיר בצורות מדהימות ובמרקם אינסופי וככל שחופרים יותר ויותר בעץ כך נחשפות שכבות של מרקם ומשחקי צבע, מספר שמיר. התערוכה תוצג במרכז המבקרים של יקב הרי גליל ביראון בין התאריכים 15/5-15/6.
פרטים מלאים באתר הפסטיבל.