ממשלו של הנשיא ג’ורג’ בוש חשש מן האפשרות שגורדון בראון יהיה ראש ממשלה בריטניה ולכן הוא עשה כל שביכולתו על מנת לדחות את פרישתו לפחות עד 2008, השנה בה התקיימו הבחירות בארצות-הברית. החשש מפני בראון בא לידי ביטוי בדוח חריף אותו כתבה אודותיו קונדוליסה רייס, מי שהייתה מזכירת המדינה האמריקאית. רייס הביעה חשש ממנהיגותו של בראון בעקבות פגישה קשה עמו במהלכה נתגלעו חילוקי דעות רבים בסוגיות הנוגעות למדיניות חוץ.
בוש עצמו ניסה להפעיל על בלייר לחץ שלא לפרוש כפי שתכנן ב-2007 ולהכשיר את הקרקע עבור דיוויד מיליבנד כיורשו האפשרי. פרטים אלה התפרסמו בטלגרף והם עתידים להופיע בספרו של בלייר המסע העתיד לראות אור השבוע. בלייר, אמנם, ניסה להישאר בתפקידו שנה נוספת, לפחות עד מועד הבחירות בהן נבחר ברק אובמה, אולם הוא נתקל בהתקוממות חבריו למפלגה. התנגדות זו נבעה בעיקר מן העובדה שהוא סירב לגנות את ההתקפה הישראלית על החיזבאללה בקיץ 2006.
בלייר, כזכור, אף סירב לתמוך בהצעת החלטה במועצת הביטחון שאמורה הייתה לקרוא לישראל להכריז על הפסקת אש ללא דיחוי. עמדה זו גרמה לתרעומת קשה במפלגתו וחבריה הכריחו אותו לנקוב בתאריך פרישה. בסופו של דבר בלייר עזב את תפקידו בסוף חודש יולי 2007.
בלייר עצמו לא יהיה נוכח בלונדון במהלך השקת ספרו ביום רביעי השבוע. הוא יסב בחברתם של הנשיא אובמה, ראש הממשלה נתניהו, הנשיא עבאס, הנשיא מובראק והמלך עבדאללה. הללו ישתתפו בארוחת ערב אשר תשיק את המשא ומתן בין ישראל והפלסטינים.