בבריטניה קיים שירות בריאות לאומי (NHS), המספק שירותים רפואיים בחינם לכלל אזרחי המדינה, כמו גם לתושבים המתגוררים בה יותר משנה ולסטודנטים שחיים בה מעל חצי שנה. השירות ניתן בנוסף לכל מי שבידו אשרת עבודה בממלכה המאוחדת. אולם, ישראלים רבים שחיים בבריטניה ונעזרים בשירותים האלו נתקלים לא פעם בזמני המתנה ממושכים ביותר ובטיפול שנופל במקצועיותו מרפואה פרטית איכותית.
המצב הזה אף נחשב חמור ובעייתי יותר כשמדובר במשפחה. הורים לילדים נדרשים בדרך כלל ליותר שירותי רפואה מאשר רווקים, הכוללים בדיקות שגרתיות, טיפולי שיניים, תרופות, חיסונים ומעקב גדילה. לכן, הורים רבים שחיים בבריטניה מחפשים אחר ביטוח בריאות שיספק להם מענה מקיף, אך גם יתאים לצרכים ולתקציב שלהם.

אז איך בוחרים פוליסת ביטוח לרילוקיישן שמתאימה לכם בדיוק?
הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לקבל החלטה חכמה:
1. כיסוי להיריון ולידה
אם אתם מתכננים להביא ילד בבריטניה, מומלץ לבחור בפוליסת ביטוח שמעניקה כיסוי להיריון ולידה. חשוב להבין כי רוב החברות מציעות כיסוי כזה רק לאחר תקופת המתנה של בין עשרה חודשים לשנתיים. חברות מסוימות יכסו בתקופת ההמתנה סיבוכים או אשפוז פתאומי, אך לא בדיקות שגרתיות. חשוב להבין את הנושא הזה, להיערך לכך מראש ובמידת האפשר, לא לתכנן הריון לתקופת ההמתנה הזאת. בנוסף, בדקו היטב אילו כיסויים מציעה החברה ובררו על תקופת ההמתנה.
2. ביטוח אוטומטי לתינוק
אם תלדו בבריטניה, חלק מחברות הביטוח יציעו להכניס את התינוק באופן אוטומטי לפוליסה שלכם, בעוד שחברות אחרות יתנו את ההצטרפות בהצהרת בריאות. זו אומנם לא נראית כמו בעיה גדולה לרובנו, אך אם הילד ייוולד חלילה עם מום, ייתכן שהחברה תסרב לבטח אותו או תקפיץ את מחיר הפוליסה. לכן, מומלץ לבחור בחברות שמתחייבות להעניק כיסוי לילד ללא תנאים מוקדמים.

3. חידוש אוטומטי
בדומה למה שהסברנו בסעיף הקודם, חלק מהחברות יאפשרו לחדש את הפוליסה באופן אוטומטי בכל שנה, ללא קשר לשינויים שעלולים לחול במצבכם הבריאותי או לכמות התביעות שהגשתם במהלך השנה. חברות אחרות עלולות להקפיץ את עלות הפוליסה או אפילו לבטל אותה לחלוטין. במקרה כזה, אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא ביטוח ולהתקשות במציאת חברה אחרת שתסכים לבטח אתכם. לכן, בדקו את הנושא מראש כדי להימנע מהסיכון הזה.
4. השתתפות עצמית
השתתפות עצמית יכולה להתקיים באחת משתי צורות: או שתצטרכו לשלם סכום מסוים וידוע מראש בכל פעם שתצרכו שירותי רפואה, או שתשלמו מכיסכם עד שתגיעו לרף מסוים – ואחריו החברה תשלם את כל השאר. כדאי להעריך באיזו תדירות אתם חושבים שתידרשו לקבל שירותים רפואיים ואיזו דרך משתלמת לכם יותר. כמו כן, בעבור משפחה עם ילדים, מומלץ לבחור בפוליסה שמגבילה את מספר תשלומי ההשתתפות העצמית בתוך המשפחה. כך, לדוגמה, אם יש לכם משפחה בת חמש נפשות, חלק מחברות הביטוח יציעו שאחרי שני תשלומי השתתפות עצמית על בני משפחה – הן ישלמו את כל השאר.
בנוסף, מומלץ לבחור בפוליסות שמציבות תקרה מסוימת להשתתפות העצמית ולבדוק אם תוכלו לעמוד בתשלום המקסימלי הזה. למשל, חברות מסוימות עשויות להציע שתשלמו השתתפות עצמית של 20 אחוזים על כל שירות רפואי ללא תקרה. אם חלילה תצטרכו ניתוח מורכב, זה עלול להוביל להוצאה כבדה במיוחד.
5. חיסונים לילדים
הורים רבים מחפשים פוליסות שמכסות גם חיסונים לילדים. אולם, חשוב להבין כי הפוליסות האלה יהיו בדרך כלל יקרות בהרבה מאלו שלא מעניקות כיסוי כזה. אם מבצעים השוואה של הפוליסות, מגלים כי ברוב המקרים משתלם יותר לבחור בפוליסה זולה יותר שאינה כוללת חיסונים, ולשלם בעצמכם על החיסון בעת הצורך. בניגוד להוצאות רפואיות אחרות, חיסונים מהווים הוצאה ידועה מראש שרוב האנשים יכולים לעמוד בה בקלות.